ZMA и витамини с калций

05.02.14
18:32

Всеизвестно е че приемът на калции не позволява на ЗМАто да се усвои от организма. Приемам витамини в които има калции(40mg) сутрин като стана, зма приемам вечер преди да си легна. Да спра ли витамините?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 05.02.14 18:48.

Не, не се налага да ги спираш.
Не съществува проблем с приемането на тези добавки по този начин.

06.02.14
13:35

Щ съм благодарен ако ми обясниш защо .

Смяташ ли, че гигантските 40 mg калций от неизвестна форма, приет сутринта, ще останат налични в храносмилателния тракт до вечерта и съответно ще попречат на усвояването на ZMA? Притесняваш се за прашинките калций във витаминния продукт, приеман повече от 12 часа преди ZMA… по тази логика отчиташ ли съдържанието на калций в храненето вечер?

Момчета... защо пиете неща без да имате елементарни познания...

06.02.14
14:15

Това последното е излишно.

Щом поставяш този въпрос и не е ясно защо двата суплемента не си пречат, значи не е особено излишно.

06.02.14
14:28

Излишно е защото форума е затова!!! Когато не си наясно с нещо-питаш! Темата ми е в точния раздел, въпросът ми е зададен правилно- какъв ти е проблема? Това което ми отговори и сам съм се сетил преди това, там е работата че ти ми го обясни с твоита логика а не защото си сигурен че това което казваш е така. Не искам такива мнения.

Мнението беше редактирано от elemeNt на 06.02.14 14:30.

Не те питам какви мнения желаеш.
Форумът е за да споделяме и обменяме информация, да... ако беше обяснил какво мислиш по въпроса, щеше да си спестиш точно думите, което те подразниха. Не се чувствам виновен за това, че не знаеш как да изложиш мислите си в писмен вид. Нито пък имам да показвам нещо на някой. Задаваш въпрос, чийто отговор се намира точно там, където си чел за антагонизма между калция и ZMA. Е, кое е излишното в такъв случай - твоят въпрос или моята забележка? Най-човешки ти предлагам да успокоиш топката.

06.02.14
14:43

:) Здрасти, принципно въпроса ти засяга една доста обширна тема “за усвояемостта на добавките” но за съжаление, никой от форума не може да ти адекватен отговор. Бих допълнил Кольо, и ще кажа че дори тези витамини с калции, които пиеш, въобще не е ясно какво усвояваш, по-колко и т.н. Знаеш че в Природата такова животно - мултивитамин, няма! Всеки хранителен продукт си съдържа определени хранителни вещества, в определени съотношения и форми. В лаборатория, няма как да се наподоби Природата, и винаги има някакви компромиси с качеството. Отделна тема е и произхода на самите съставки, т.е. дали са биологично активни изомери, или синтетичните им аналози. Така че, пии смело. Времето между приема на двата продукта, действително е голямо, така че не би трябвало да има проблем :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1