Сън 11 часа! Като се събудих се носеше едни аромат на препечени филийки... :)
Храна и активност:
10:30 – 11:50 чаша чай oт мащерка*, мента* и копър*; 3 средно големи парчета печена тиква; 17 бразилски ореха и 30 лешника + още чаша чай от същия
13:20 - кафе със сметана
16 – половин средно голяма печена пъстърва с 3 сл зеленчуци към нея; купичка супа „Блато” и 1 парче от вчерашното руло, без яйце
19:40 - трен
22:10 - пълна салатена купа със зеле и морков + х1 сл лен и сусам и 4 малки кюфтенца от смляно месо на тиган без добавена мазнина
Вода: 1л... (wait) ама пих и чай днес!
Тренировката:
- 40мин обръчи, доста кръшни минути бяха :D
5мин по-късно
х2*
- jumping jacks 50
- hip rock’n raise 30
- cross leg sit-ups 20 /side
- jumping jacks 30
- squats + punches x 30 /side – 3kg
- планк с крачене ляво коляно към десен лакът - 2 мин /на второто изпълнение към края замених краченето с избутване на пръсти и изместване на тялото напред... не знам как точно се казва/
– jumping jacks 50
- russian twist 5 кг - 1 мин
* Имаше почивки по време на същинската част, защото ми беше трудно да дишам (giggle) Но съм доволна като цяло от раздвижването.
Сутринта щях само 5-6 ядки да си взема, затова не ги измерих ама... да. Иначе другата храна мисля да не я меря, ако не е в някакви интересни количества или ми се занимава да убеждавам кантарчето, че трябва да се включи /има собствено работно време!/.
Успешна седмица!
Мнението беше редактирано от DiV на 15.12.13 23:29.
Храна:
8:15 - чай* от мента, мащерка и копър - ние сме си ги брали по планините
8:40 - 3 парчета тиква
12 - 4 листа китайско з. с 2 кюфтенца от снощи (50г общо) и 2-3 шепи ядки
16 - еспресо със сметана + бадеми/ лешници - 110г за деня
19:10 - чай*
20 - Вечерята беше манджа с грозде (каквото имаше в хладилника): купичка и 1/2 от блатото; 20-тина малки маслини; към 100г варено-пушени св. гърди; 1 яйце на тиган и за десерт след всичко това 1 морков с 1/4 от маслото... (wasntme)
Вода: 1л
Дълга разходка в студеното (shake) и после... Храната не е за коментар.
За вчера:
Храна и активност:
7:20 – малка част от долу измерения тахан с 2-3 резена морков
8:30 – чисто еспресо
11 – 2 яйца* едното беше от закуската на палачинка с 45г тахан, а другото с малко масло и 1 морков
12:30 - чай от пакетче с резен лимон
14 - 16 - Сляти тренировки по фехтовка
16:45 - малък портокал и 80г ядки - бразилски орехи и лешници
19-20:30 - Кендо + спринт 2 мин без спиране от залата до спирката по баир надолу
22:20 - 135г задушени зеленчуци с масло /не знам колко беше маслото , защото беше готово/ и 65г пълнозърнест сусамов тахан с 2 моркова
Вода: над 1,5л
Магнезий
Толкова много неща има за коментиране този готин ден... Ще напиша възможно най-кратко:
Храната не беше добре обмислена.
- Сутринта се наложи да изляза по-рано от предвиденото, затова не успях да закуся и просто грабнах бързо някаква храна и излязох.
На тренировките се раздадох на макс :)
- На фехтовката първата тренировка беше зле, но в почивката м/у двете разгряхме с няколко колеги и врътнахме незапомнен брой обиколки на залата. Втората тренировка беше дооооста по-добра и раздвижена.
- Кендото там е ок всичко.
- Направо не си чувствам дясната ръка, даже ядох с лявата :D Иии трябва да си призная... (blush) претренирах малко, нямах сила в края на вечерната тренировка. Това го правех преди като започнах да се движа, за да си доказвам колко съм слаба/физически/ и как нищо не става от мен. Ама днес не беше така, въпреи че съм туш.
Мнението беше редактирано от DiV на 18.12.13 09:15.
Храна:
8:20 - 10г масло в тигана с 2 моркова, чушка, 2 яйца* и 3 гъби, после 23г сусамов тахан
10 - кафе със смет.
12 - малък портокал и 90г орехи*
16:45 - салата (маруля, лимонов с. малко морков и краставица + десетина малки маслини)
20 - порция задушено зеле с 2 малки парчета свинско
Магнезий
Трябва да увелича водата и съня.
Успях да се наспя.
Храна и активност:
8 - яйце* с малко зехтин и салата (маруля, китайско зеле, малко морков и 25г семки)
по-късно 4-5 сушени смокини
11:40 - 50г орехи*
12:40 - 14:30 - чисто еспресо и 2 реда шоколад на коледно “парти”
16:20 - към 170г зеленчуци на плоча /купени/
17:15 - 118г ядки микс
19-20:30 - Кендо
Извод от днешната тренировка:
Стойката ми е неправялна => ненужно голямо натоварване в кръста и раменете. Неравномерно разпределение на тежeстта в краката и да... липса на баланс!
Храната е ясно, че не е добре, а и от крак.
Храна:
8 - 300г мусака - само кайма, тиквички, моркови и лук
8:50 - 3 сушени смокини
9:40 - кафе със смет.
13 - по-голямата част от 80г ядки (кашу/бразилски)
16 - останалите ядки
17:40 - 2в1 в сладкарница... беше много весело с всичкото сладко около мен, а аз гладна... :D
20:40 - китайско (знам, че не е добър избор, но трябваше ДА ЯМ вече (wait)) много зеленчуци и малко от пикантно патешко
УуУууу днес нямаше нито време нито ядене през деня и като седнах вечерта хапнах! :D Ама много, МНОГО бях гладна!
Пускам дневника коледна ваканция. Ще започва традиционната обиколка на роднини, а и храната няма да е без грешка... (giggle) Пожелавам ви топло изкарване и хубави моменти с любимите хора! :)
Честита Коледа! Минавам за срамен отчет! :Д
Тренировки последните 3-4 дни няма днес ще тренирам, че се прибрах в нас.
Грешната храна тези дни общи количества: 5 парчета тиквена баница (домашна*); 1 сарма*, 4 чушки* с боб; парченца от топли питки*!; лютеница; сладки; МНОГО ШОКОЛАД; 1/2 Баунти; печени ядки; домашна Руска салата...
—————————
+2кг
*Смених си снимката, че тази котка ми харесва повече :D
Мнението беше редактирано от DiV на 28.12.13 00:33.
27.12.’13
Тренировка:
- обръчи, незасечено време
- 6мин. Кардио загрявка
20sec on, 10 off x8 (4min)
- Wide burpees + 3 squat jacks
- Negative chineups – ^само 10 от тях, ама брадичката не стигаше където трябва...
- kettlebell swings – с 5кг гира
- hip rock’n raise
- jumping jacks
- Negative chineups – ^10
- малко разтягане
28.12
Мускулите много ме боляха затова само раздвижване:
Сутринта – 100 jumping jacks, 100 squats, 2x50 frog press
- обръч, незасечено време (около 5-6 песни)
- малко разтягане
29.12
Сутринта импровизирано раздвижване и разтягане.
Вечерта тренировка:
- загрявка, обръчи – 20мин
- Wide burpees + 3 squat jacks / 20sec on, 10 off x8 (4min)
- Negative chineups 11
- jumping jacks / 20sec on, 10 off x8
- Rocket Get Up 10-12 – пародии колкото да си разбия камъните в бъбреците :D
- plank - всеки 2 opposite elbow to knee и 1 само планк и така до края на сериите / 20sec on, 10 off x8
- double pulse squats / 20sec on, 10 off x8
- 3х5 Leg Raise with Hip Lift
- малко разтягане
* Не се минах и без някоя друга почивка между самите упражнения.
Като храна през дните се завъртяха някакви лютеници и малко некачествени източници на протеин, но няма такива издънки като в предния пост. Ако има ще е само на 31-ви и то вероятно шоколадови, но в нормални количества! Имах нужда от разнообразие в храната, но дори като изключим сладките неща и другите храни не ми понесоха особено добре.
Мнението беше редактирано от DiV на 30.12.13 07:21.
Честита нова година и от мен! Желая много здраве и попътен вятър към постигане на целите в живота!
Много неща ставаха тези 2 седмици. Режим нямам на нищо. Трябва да се свалят килограми, трябва по-добра дисциплина и дано вече да се захващам сериозно!
Аз разбрах, че проблем ми е стреса в ежедневието, недоспиването и нервите. Като изключим Коледа цялата ваканция храната не беше чак толкова зле. Не съм се затормозявала с количества, часове и други подробности на които много обръщам внимание обичайно. Просто като огладнея ям колкото ми се яде и ... това беше :D и се чувствах много добре, не съм прекалявала с нищо.
Обаче както се зададоха обичайните споменати по-горе... Просто сядам да се храня с всичките си глупости в главата и така се задълбочавам в тяхното решение, че не усещам какво и колко ям... и изобщо, че ям. После е ясно какво става...
Та, трябва да го оправя това.
Движение също не липсваше, но можеше и по-сериозно да се занимавам.
Ще бъде напрегнато известно време. Ще гледам да уча повече и да не се мотая много, притеснено ми е, затова мисля да пиша само седмични доклади тук. Много се отклонявам някой път като вляза “само да си впиша от днес”... :D
Успешна седмица!
През какво ли не минах, но до баланс не се стигна. Храна, тренировки, сън и учене по всяко време на денонощието. Нарушения имаше в диетата... Имаше и някои хубави дни с хубави тренировки, но по-скоро бяха раздвижване. Само 2 бойни тренировки се състояха за изминалия период... Несериозна работа и много оправдания...
Предизвиквам се 2 седмици без значение от обстоятелствата да имам поне 10 минутна тренировка на ден, за да си вкарам в режим Д-то!
Мнението беше редактирано от DiV на 15.01.14 22:21.
18.01
9:05 - Тренировка: На кафе със сметана
- обръчи от – 45мин
Тук обаче ударих 15 мин почивка за въздух и вода...
Wide burpees + 3 squat jacks 20 on, 10 off x6
- elbows to knees – 3kg 2x 10/ side
Jumping jacks 20 on, 10 off x6
hip rock’n raise – 2x 30
- toe touch jacks 20 on, 10 off x5
Plank, opposite elbows to knees 20 on, 10 off x6
+ още 15 мин с 1 обрач
Това е най- сериозната тренировка от доста време, затова реших да я отбележа тук. Дано ми е съвестно и да оправя храната вече, че не се понасям.
22.01.14
14:07
Абе, Деси, какви са тия мекици?? :Д :):)
Гледам последно за килограми и тъпЧене си писала. ТъпЧи плодове и зеленЧуци в такива моменти и не се самонаказвай :) Важното е, Ч е правиш нещо за себе си дори когато е трудно. А това си е истинското изпитание.
По-здрави :)
p.s. писах от телефона затова е на маймуница :) сори
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 22.01.14 20:27.
Втаса ми работата, fire, затова :D
Др@м@та сега:
Ударих дъното – ям боклуци, преяждам -> надебелях още, чак ме е страх да се премеря. Приключих 2013 с постигнати цели, харесвах си тялото беше стегнато, бях силна, можеше и по-добре, но... стана по-зле :D Влязох в 2014 смело с шоколад в ръка... Пробягах на спринт целия извървян път и съм в начална позиция сега. Мека и глупава се чувствам... |-)
Изпити, учене, киснене пред компютъра (предимно на него са ми материалите) и затова реших и да си продължа с дневника. Поне по-публично да се излагам ако пак не успея да си избия шоколадовите страсти.
Нямах възможност да ходя на Кендо, а фехтовка ще се провежда чак март месец. Тази почивка от тях ме натоварва.
От утре и храната ще пиша. Днес пак е зле (даже НЕпалео)
Обявявам война на себе си! Предизвиквам волята си! Да видим дали ще успея да се променя.
Днешната тренировка:
- обръч, 30мин, усуквания, вакуумки на гладно сутринта
Вечерта
Обръч – 15 мин
- Wide burpees + 3 squat jacks 20 on, 10 off x4
- elbow to knee 15 each side 3kg
20 on, 10 off x4
- Squat pops
- W press
- Leteral jumps
- elbow to knee 15 each side 3kg
20 on, 10 off x4
- Lunge + top + kick
- Jumping jacks
- Plank, opposite elbows to knees
- Russian twist
* С активни почивки най-често ситно бягане на място или усуквания.
Мнението беше редактирано от DiV на 22.01.14 22:25.
22.01.14
22:27
Споко, тва е нещо нормално. Просто период на дъното, всеки ги има :)
Борбеността обаче е добър знак :) Самонаказването не, чащото може да доведе до следващо преяждане. Убеждението е по-силно от волята. :0)
Убеди се, че така ще си най-доброто от себе си и воля няма да ти трябва, за да зарежеш шоколада и депресията.
Благодари си за постигнатото :)
Просто един съвет :) :Д
П.С> И НЕ си в начална позиция. Имаш създадени умения, които не си имала преди. Сега просто си задържала тук таме вода, подула си се от някоя и друга баница, но я мини на чисто палео за 1 месец, ще си нов човек :)
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 22.01.14 22:31.
Много благодаря за обърнатото внимание и съветите! Аз сега това замислям по-сериозно да е палеото, ама да не се заканвам много , че ... :D И един цитат тук ще сложа: “Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш.” Точно за мен... :D
Мнението беше редактирано от DiV на 22.01.14 22:42.
Храна:
7 – няколко листа китайско зеле + малък морков, 115г телешко варено и шепа кашу (~20г)
9 – чисто еспресо
12 – бадеми/ кашу -65г
13:40 – месо 280г с 10г масло и 2 моркова... 1 пълна ч.л тахан... 1 малка ябъка.
15 – банан, 5-6 ч.л домашно сладко и 7сушени смокини – yeaaah!
16 - кафе
Вода: почти 1,5л
По предизивкателството за раздвижване: (вечерта)
- загряване
х60 сек.
- Напади с вдигане над глава 3 кг x2
- W leg raises x2
- roundabout squats с 3кг
- jumping jacks x2
- plank opposite elbow to knee
- лицеви от колене
- 4-twist knee ups x2
Е, поне не е пълен провал, няма шоколад!
Мнението беше редактирано от DiV на 23.01.14 23:13.
Храна:
8 – омлет от: 2 яйца* 43г масло (отрязах едно парче, разделих го на 2… после си го сложих цялото... @#?) , салатена купа със спанак и морков; 100-150г пушено св. филе и няколко резена сушеница :Д
9:30 – ябълка; кафе със сметана
3:20 90г бадеми
20:40 салата (китайско з., морков, ч.цвекло, без мазнина) мезета някакви, не ги измерих; 1 ябълка по-късно
Вода: над 1л
Раздвижване само - 25мин обръч преди обяд някъде беше.
-Днес от една игра взех, че спечелих шоколад! :D Ама само се гледахме. Иначе с маслото трябва да внимавам, а за мезетата да забравам! :D Уф.. спи ми се и давам на късо... Лека нощ!
Сутринта направо ме тресеше за сладко ... :/ и докато стана готово кафето:
8:15 – 1/2 банан и 7 сушени смокини
10:30 – почти пълна салатена купа с: яйце* и малко зехтин, сусам/ лен х1 с.л., китайско зеле и 1 морков; 30г бадеми
12:30 –чай и 8 смокини...
16 – порция телешко варено с лук и моркови (като супа си беше всъшност), 2 големи лъжици с боб; 50г бадеми
Течности: 1л вода; 2 кафета със смет.; 3 големи чаши чай от планински билки *
~8ч Тренировка:
- загряване
X2
jumping jacks 100
roundabout squats 5kg 25
cross leg sit-ups 25
side chinchers 20 /side
W press 15
boxer sqats + punche 3kg 15/ side
Jumping oblique twists 100
lunges 10 /side 5kg
За вчера:
Храна:
9 – яйце/като палачинка/ с 55г тахан сусам и лен, 2 моркова
10:15 – кафе със сметана
12 – ябълка, чай
15 – към 240г задушено (нетлъсто) месо с вино и зеленчуци (зеленчуците бяха по-малко); 2 шепи сушеница
20-21:30 – бадеми и кашу + 5-6стафиди (взех си пакетче със сушени пл. и ядки 150г, нямаше как да си ги измеря, но поне ~50г ядки)
Вода: 1л и малко
Раздвижването: 100клека, напади по 30 на крак и обръч, не засичах времето.
- МЦ дойде в пълния си блясък началото на месеца, сега пак. Храната има голямо значение и за тази работа.
Вчера:
Храна: Месо, зеленчуци, ядки, 1 ябълка, 2 кафета, 1 чай.
Тренировка (нощта за съжаление):
-Обръч 10-15 мин
-Lunges 3kg 2x 10/ side
20 on, 10 off x8
-Jumping jacks
-Butterfly crunches
-Roundabout squats 5kg 2x 20
20 on, 10 off x8
-Plank, opposite elbows to knees
-Lateral jumps
-Pullover 3kg 2x 20
-Разтягане
!57кг! -> качени 4кг за около 1 месец
Днес:
Храната:
8:30 – салата (малко маруля и 2 моркова) и 6 ч.л тахан
12:30 – ябълка; кафе със смет.
15 – ½ авокадо, китайско зеле и свинско на тиган (нетлъсто); 2 шепи кашу
17:15 – кафе със смет.
20:45 – салата(без мазнина) , малко сушеница; свинско с гъби и лук
Вода: 1,5л
Раздвижването: ще добавя по-късно*
1min x2
static squat torso twists 3kg, jumping jacks, roundabout squats 5kg, Pullover 3kg, Butterfly crunches, sede chinchers, plank.
Вчера кантарчето съвсем издаде багажа. Ако прекаля с нещо ще кажа. За тези 2 дни ще отбележа, че апетитът ми за месо се увеличава и не го спирам, но и салатата не изостава.
Мнението беше редактирано от DiV на 29.01.14 00:18.
Вчера загубих битката малко. Почна да ме боли гърло и се сетих, че имаме мед... та 3с.л отидоха. Имаше после ядки през деня сигурно 100г., некачествен протеин (в ролята на печени наденички) и не ми се описваше такъв ден. Днешният е почти същия, само дето няма ядки, а масло. Не знам колко грама, но ми се видя и то много. Все пак за мен си е малко постижение, че не посегнах към друго сладко. Няма да стане така лесно както го мислех, но ще стане.
Раздвижването си го имаше (клекове, усуквания с гири, обръч...). Вчера принципно беше последния ден от предизвкателството. Имаше резултат - задвижих се! Може да се каже, че съм довoлна, но повече трябва да давам от себе си особено ако искам резултати.
Днешната тренировка към 16ч беше от едно готино клипче + малко добавки от мен в края.
- загрявка, обръч 15мин
1 slow, 1fast; 20 sec x4, no rest
- high knee march
- burpees
-lateral steps/jumps
-Squats/ jump squats 5kg
-calf raises/ jumps
- butterfly crunches
- side lunges
+
-pullovers 2x 20 3kg
-negative chin-ups 2x 6
- обръч, разтягане
Мнението беше редактирано от DiV на 30.01.14 17:54.
31 имаше HIIT и хубава храна (зеленчуци, ядки, ябълка, месо). През уикенда бях на вила на рожден ден и храната ми беше: месо, микс ядки и сушени плодове, зеленчуците от 1 с.л руска салата (без картофите); 1 хапка от пататник (т.е. печени картофи) и чак вчера вечерта ядох 2 ябълки; после домашна лютика и от някаква манджа със зеленчуци и месо – в нас(giggle). Интересна ситуация беше :D
Днес:
10:30 – 2 шепи фъстъци;1 бадеми; купичка домашна лютика; 2 парчета тиква
по-късно - бананов чипс с кафе
15:20 телешки ребра с гъби, морков и тиквичка; зеленчукова супа с амарант
16:30 –голяма ябълка
22 – салата с малко от авокадо; 2 парчета ч. дроб, 3 маслини и лютика
19:30 Тренировка, която ми прекъснаха (dull)
загрявка
Коляно към лакът 3кг 15
100 джъмпинг джакс
срещуположни коляно към лакът 3кг 15
Странични напади /на страна 15 3кг
100 джъмпинг джакс
Усуквания с 3кг 1 мин
30 клек подскока
Плланк 1 мин коляно към лакът срещуположни
Round about squat 5kg 20
...
Здравейте!
Вчера: храната: ябълка; банан; микс ядки и сушени плодове 180г; мандарина; 1 пълна с.л мед; 3 парчета дроб с масло; 2 кафета /не съм доволна
Тренировка: (wait).... Кендо! :)
Днес:
Храна:
7 - 2в 1
8:20 - салата: айсберг, морков, 2 яйца + сусамено и ленено семе; към 100г св. филе, пушено...
14:15 ябълка, 50-60г бразилси орехи
16:45 2 малки, тънки и сухи пържоли + 3ч.л тахан, печен лук и китайско зеле
Вода: отива 2л
2 табл. магнезий вечерта
Тренировка: Кендо 19-20:30
Тренировката тази вечер беше много изтощителна. Тичахме и скачахме... А понеже трябва много неща да оправям и да наваксвам с техника, движения, стойка... Имах задача да изпълня всички стъпки и удари, които знам по около 100 пъти... което ми отне към 20-30мин. После имаше още упражнения с противник. В резултат имам 2 малки мазола на лявата ръка и протрита възглавничка на единия крак. Мускулната треска и схванатия прасец също ги предусещам.
Да отбележа, че моя мазохистична личност е супер доволна от тренировката, само споделям (nod)
Мнението беше редактирано от DiV на 06.02.14 00:26.
Храна:
7 – броколи, яйце и 7ч.л тахан* сусам и лен
11 – еспресо със сметана
14 – 3 парчета тиквичка, малко морков, 2 гъби и средно голяма св. пържола с масло – печени във фолио, 4-5 лъжици дом. лютика от буркан
16 – еспресо с малка шепа бадеми и 2-3 фурми... после още 19 :D Ох, уникално вкусни са тези от зелените кутии! Без малко да успея да им устоя...
21:50 - няколко резена бахур; порция съце с вино, малко моркови, гъби и домати; шепа бразилски орехи и 2 с фъстъци, печени - това малко излишно дойде тук
Магнезий
* За тахана искам да отбележа, че нещо е доста разреден и направо си тече. На вкус също е различен. Ще е в по-големи количества докато го свърша, а като гледам няма да се бави много.
Имаше разтягания и усуквания по едно време, но нищо съществено.
Добавих си вечерята, която мислех, че няма да я има.
Мнението беше редактирано от DiV на 07.02.14 00:20.
06.02.14
21:43
Здравей!
В момента съм със същия проблем като теб -опитвам се да намеря баланса и като начало да си върна формата от лятото, а след това и основната ми цел - релеф. Мога да ти предложа да си запишеш някакви цели със определен срок - примерно 7 поредни дни да тренирам и т.н. На мен за момента това много ми помага. Другото, което някак си ме кара да съм последователна и строга към себе си - е дневник за упражнения, в който пиша предварително за цяла седмица и така искам - не искам трябва да се отметна в тетрадката. Успех ти пожелавам! :)
Здравей! :)
Аз толкова време търсих баланса си и осъзнах, че първо трябва да преборя себе си - да премахна лошите навици (тъпчене, вредни храни...) и тогава да балансирам, а не все да залитам между тях.
Поставях си скоро подобна цел - двуседмично ежедневно раздвижване. Съглана съм с теб методът има ефект. А от вчера ми се върти едно предизвикателство за издържливост, ще видим дали ще се осмеля да го приложа... :D Предварителното ми писане/ планиране ВИНАГИ е обречено на провал! По-скоро правя бледа скица на деня си, защото никога нищо не протича както е планувано при мен, винаги всичко в последния момент се променя както и да вървят нещата, колкото и скромни да са исканията ми :D
Радвам се, че си намерила начина да се самодисциплинираш, продължаавай! Благодаря за съветите, желая ти успех! :)
Храна:
7:15 – еспресо
8:30 – трен.
10:10 – салата: китайско зеле, морков и 5 чери доматчета, 4 с.л тахан*, 1 яйце
13:15 1 ябълка, мандарина, 16фурми
- 4 шепи ядки микс (~60-70г)
14:40 – 4 лъжици от вчерашното сърце с малко зеленчуци; китайско зеле
16:30 1/3 банан, глътка кафе
19-20:30 Кендо
Магнезий, витамин C
Вода: 2л
Тренировката:
- обръч 10 мин, приспивно темпо...
- high knee march
- burpees
-lateral steps/jumps
-Squats/ jump squats
-calf raises/ jumps
- side lunges
+
Още 10 мин прекарани в усуквания и незначително натоварване на горна част с 3кг.
1. Странен ден. Можеше да ме мине и без това тъпчене ама те... Седях си в нас, за да си уча през деня и до това доведе... В понеделник се задава един тест и (shake). На всички посоки ме избива.
2. Въпреки всичката храна на кендото за последните упражнения бях вече туш.
3. Разболявам се нещо и аз (yawn) Цял ден съм с усещането за вътрешна темперетура, а вечерта се разкихах и ме заболя гърло. Яйчниците също ме болят.
Храна:
10 – 2 моркова, 2 яйца и малко масло на омлет, 4ч.л тахан*
14:45 – салата: китайско зеле, 2 моркова, 4 с.л микс сурови семена и 2 парченца лимон; 30бр.(100г?) бразилски орех на два пъти
17 - Кафе, чай - чисти!
20:40 - 2 купички супа от риба и лимонов с. ; малко от тиквички с чиста телешка кайма (в ролята на Мусака)
Вода: 1,5l
Тренировка няма, движение през деня не липсваше, а с храната стабилно се отбелязах.
Храна:
8:45 – кафе със сметана и 1/3 банан
9:20 – трен.
11:20 – порция „Мусака” и морков с 2 ч.л сусамов тахан (този си е нормален вечв)
12 – чай от еньовче*
13:30 21бр. Бразлски ореха и кафе със смет.
18:15 – порция печен нахут със зеленчуци и тахан* ; ½ порция „Mусака”
* Таханът е като подправка в самото приготвяне на ястието.
Вода:1,5л
Тренировка:
- загряване 10мин
- 100 jumping jacks с ускоряващо и намаляващо темпо
3kg
- cheest press -25
- pullover – 20
- boxer sqats + punche 25
-torso twist 50
- burpees
- plank, e/k
- high knees
5kg
- roundabout squat 25
- tricep extention 10
- lunges over head 10/ leg
- side lunges 10/ leg
50 sec x2
- Butterfly crunches
- cross leg sit-ups 25
- russian twist s 3kg
- разтягане
В тренировките ми се струва, че трябва да вкарам тежeсти и колкото и да ми е отчайващо трудно (но имам голямо желание) да си правя ламерските набирания на лост. Също да натоваря повече коремната област, не само да я друсам, защото е доста отпусната.
Кендо ще се старая да посещавам 3 пъти седмично (колкото са и отделените тренировки за начинаещи). Домашните ще си ги правя, когато имам възможност.
Храна:
8 – яйце, 2 моркова и 5ч.л тахан
15:10 – 2 порций нахут от вчера и 1 кюфте /домашно от телешка кайма, печено/
17:40 – ядки – не знам колко и аз... да кажем 80г най-много.
Течности: вода – 1,5л; 2 в 1; 2 чаши чай /мащерка*, еньовче*, лайка* със сок от лимон/
Някой път имам чувството, че ако храната която приемам не е богата на мазнини, не ме засища за дълго!? И също, че нямам нужда от толкова много храна.
През деня ми се тренираше, но сега ми е отпаднало. Снощи пих прахче за настинка и по-късно вечерта може пак да си разтворя. |-) Хич не ги обича тези работи!
Храна:
8:30 - кафе със смет., банан
11:25 - бадеми/ кашу
15 - кафе със смет. и шепа ядки (90г за деня)
16:50 - печен сом с плънка (лук, гъби, тук-там стафида и орех) - не беше много; 3 листа китайско зеле и 2 ч.л тахан
19 - 20:45 - Кендо
Вода: 2л
Днес бях по-добре ако изключим болките в яйчниците, затова реших да си ида на тренировка. Беше по- лека днес.
Храна:
7:45 – варено-печени зеленчуци(тиквички, моркови, домат от буркан* и патладжан), съвсем малко риба и почти 7ч.л тахан
11:20 – кафе със сметана
13:45 – 3 шепи бадеми/ кашу
15:30 – кафе със сметана
17:15 – Ох, тук няма нищо емоционално, бях много гладна, ядеше ми се тахан и прекалих, знам- 6-7 Супени л. тахан(това е със сигурнст 100г поне), зеленчуци от сутринта и малко салата (китайско зеле с моркови и семки) – с това не преядох, наистина бях толкова гладна... чак ме е срам.
20:30 голяма чаша чай от билки*
Сега трябваше да тренирам, но съм много изморена и няма да се получи.
Между другото вчера забравих да споделя, че минах понеделнишкия теста, за който толкова се притеснявах, по-добре от очакваното. Голямо съм пане по изпити...
Здравейте!
Изчезнах, че малко бях болна после на гости ходих и така...
Храната – некачествена (готова от магазини/ заведения, но палео е колкото може да се има вяра де...) + на 14.o2 – 2 блокчета шоколад с кокос – можеше и без тях, но беше почерпка, която не успях да откажа и .
Движжението - само ежедневни дейности, предимно хубави разходки. Но за сметка на тези неща си прекарах страхотно и не ми е голяма болка още... ще стана като се занапъвам да тренирам. :D
Днес го направих както му се вика “зареждащ” :D лошото беше, че имаше мешане на мазнини и въглехидрати... За да не ми спадне Д-то случайно! Големи количества материал нямаше нито днес, нито по-предние дни!
Лека вечер!
Тахана май окончателно са решили да го развалят. Пак е много разреден... Защо този Балчо така направи...
Храната днес е хаотична, даже изгубих кое кога беше освен закуската и вечерята:
7:30 салата (маруля, морков и репички) с 5чл тахан
През деня: пушено филе,морков и 4-5ч.л тахан;
кафе
по-късно - семки микс и 3 шепи ядки, малка печена чушка с кайма и амарант
още по-късно - морков, семки
2ч и 30 мин след трен. - порция задушено свинско с гъби и салата с малко риба тон и лимон
18ч Тренировката трябваше да е кендо, обаче рейса не ме изчака да си намеря тениската и... Та реших да потичам на язовира:
тичане на интервали (песни всъщност :D)
- 3.23, 4.50, 3.35, 4, 3.30 Като освен нормално тичане включвах на моменти подскачане и кръстосано бягане. След всяка песен х1 мин активна почивка прекарана в ходене или усуквания или напади... или всичките работи по малко.
Като излязох на полето до горичката... Направо се чувствах като кученце дето няколко дни не са го извеждали на разходка :))) Докато се прибирах мислех да направя още някое упражнение за корем, обаче нещо ми стана и се разкашлях като дърт тютюнджия, докато се оправих ми мина мерака.
18.02.14
22:55
За мен няма по-хубав тахан от този на Тръндеви и като качество и като вкус :) Пробвай го,ако не си.
Храна:
8ч – яйце, палачинков формат с 6ч.л тахан /смесих го с небелен сусам/
Голяма чаша кафе със сметана, но не беше много кофеиново.
12 – малко от останалото свинско (4-5 хапчици) с гъби; в тиган: съвсем малко масло, малък домат от буркан*, 2 големи моркова и яйце
15:15 ябълка, 3 шепи кашу и допиване на сутрешното кафе
17:40 трен.
20:20 – салата: китайско з., морков, лимонов сок и леко поръсване със семки; пилешко бутче и 1 „пеперуда” от бялото месо
Магнезии
Вода:над 1,5л
Пилешко избягвам, но днес това имаше и си ядох.
Тренировката:
- скок и овисване на лост + вдигане на крака и ритник напред 10 – не знам дали изобщо има такова упражнение, така ми дойде... :D
- pullover 5кг 30
-rus twist 5кг 50 сек
- hip rock ‘n raise 30
- straight leg sit up 25
+
На язовира:
4.45, 3.44, 3.23, 4.04*, 3.35 + още една песен, за която не съм сигурна
*интервално бягане според темпото на музиката
- Интервалите м/у песните бяха по ~2мин, а след интервалното 5! Нямах сила и само се опитвах да не спирам да ходя.
На моменти към края все едно пълзях, направо се дразнех... Ако някой ходеше до мен сигурно щеше да ме изпревари, но краката ми тежаха.
Отдавна не бях приемала стълбите до шестия етаж за такова предизвикателство. :D
Мнението беше редактирано от DiV на 19.02.14 21:33.
Снощи много ми се доспа, а имах да си дочета по литература за сутрешния изпит, та заспах 23:30 и станах в 3 с книжка... Никога не съм учила толкова до последно ама така и не се захванах като хората, когато имах време. :D
Храна:
4:35 – кафе със сметана
7:15 – 2 яйца с малък домат от буркан*, голям морков и х1 лъжица сусамено и ленено семе; шепа кашу
14:30 - кашу 70г за деня, 2 печени домашни кюфтета, китайско з. и 4 с.л. тахан – дали не бях гладна...
18 – кафе със сметана –слабо!
19:10 – 20:30 - Кендо
Вода: над 1,5л
- В крайна сметка на изпита се справих много добре, но имаше какво да се допълва.
- Ясно ми е че храната не е добре разпределена и количествата от обяда би трябвало да е на 2 пъти...
- Следобед успях да си открадна 30 мин за дрямка, после не знаех кой ден сме... :D
- Тренировката беше трагична. Липсата на сън и мускулната треска си казаха думата.
Лека нощ!
Мнението беше редактирано от DiV на 20.02.14 23:26.
Закуската:
7:40 зелена салата, яйце, 2 малки парченца филе и 115г тахан /определено в грамажи е по-впечатляващо
Последно време няма емоционално хранене, просто съм си гладна. Не се обвинявам, че ям много... Не ми става тежко после, добре се чувствам ама все си мисля,че ям повече от нужното. Не съм много по броене на калории и т.н, но все пак храната трябва да е по-малки количества предвид целите ми, нали? Трябва да се ограничавам малко.
Искам да попитам и друг въпрос, на който не мога да намеря сигурен отговор – От кендото се прибирам след 10ч, защото пътувам. Това за мен е много късен час за вечеря, а и обикновено на другия ден ставам рано, ако ям късно не съм гладна за закуска... Обаче после излизам и много рядко имам възможност да хапвам друго освен ядки и плодове. От друга страна си е тренировка и след нея трябва да се яде. Как е по-добре? Сега с новата програма от другата седмица ще видя как се получават сутрините.