Never back down :) BEAST MODE in action :D

Темата е заключена.
Прескочи до:

06.02.14
15:09

Това се казва храна и трениране, направо ми прави кеф да ти чета дневника. Дори огладнях.

Втората трен за днес :
8 рунда 20 мин :
12 тръстера с пудовка 12 кг
9 скока на кутия
6 набирания

Завърших го за 13 мин :)
Загрявка, стречинг - туй то за днес:)

KA

06.02.14
22:33

Сега да ти задам още един въпрос, защо ходиш и на фитнес и на кросфит ? :)

Първо - то не е точно кросфит, а обща кондиционна тренивовка с елементи от кросфит комплекси :) Второ - ходя, защото ми доставя удоволствие и двете неща са съвсем различни. На фитнес тренирам сама с инструктор, а кондиционната тренировката е групова - съответно атмносферата е супер яка, хората са готини, тренировката ме разтоварва и ме кара да се чувствам супер заредена и отпочинала от негативни емоции + фактът, че се вписва много в целите ми, защото хем правя аеробни упражнения, хем правя и силови комплекси, стречинг и натоварването е от съвсем друг тип:)  Надявам се да съм отговорила изчерпателно :П

ТА

07.02.14
08:49

RBK 4 life! с много добри маратонки тренираш, браво.:)

KA

07.02.14
08:51

Идеално :) питах щото да се дигнеш от студентски и да ходиш чак до булевард България само за един фитнес, ми се струва губене на време :) Виж ако тичаш или караш колело дотам, не толкова :))

07.02.14
09:41

казано от antipodean aub на 06.02.14, 15:09:

Това се казва храна и трениране, направо ми прави кеф да ти чета дневника. Дори огладнях.

Добре че има хора, като теб (говоря за Авторката на дневника), да дават пример на останалите момичета и току виж проумеят, че като я карат на фотосинтеза и въртят по 1 час на колелета и пътеки няма да направят нищо.

казано от kaloyan на 07.02.14, 08:51:

Идеално :) питах щото да се дигнеш от студентски и да ходиш чак до булевард България само за един фитнес, ми се струва губене на време :) Виж ако тичаш или караш колело дотам, не толкова :))

Грешен извод - живея в Бояна, следователно и 2-те са ми близки, тъй като съм с кола :)

казано от The average joe на 07.02.14, 09:41:

Добре че има хора, като теб (говоря за Авторката на дневника), да дават пример на останалите момичета и току виж проумеят, че като я карат на фотосинтеза и въртят по 1 час на колелета и пътеки няма да направят нищо.

Добре, че има хора като теб, които да ми го казват и да ме правят още по-мотивирана да продължавам все така :) Благодаря ти!

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 07.02.14 11:04.

Тренировката за днес беше гръб, трицепс и странично рамо
СС от :
1) набиране, тесен подхват на машина , кг са на почти най-ниските - 20, за да избутвам повече от собственото си тегло
4 серии по 10 повторения, последната се набрах сама - 3 пъти - още работя над това :Д   
+ lat high row машина* - 1х12@30кг, 1х12@40кг, 1х10@50кг 1х8@60 кг
2) придърпване на скрипец, широк хват, пред гърди - 1х12@12кг, 1х12@20кг, 1х10@30кг, 1х8@36кг, последната серия - дроп
+ гребане с щанга - 1х12@15кг, 1х12@20кг, 1х10@25кг, 1х8@30кг, 1х8@35кг
3) compound row на машина** - 1х12@30кг, 1х12@36кг, 1х10@40кг, 1х8@46кг, 1х6@50кг
+ мъртва тяга класическа - днес кг бяха по-малко, защото разучавам смесен хват и още свиквам .. 1х12@15кг, 1х10@20кг, 1х8@30кг, 1х6@40кг, 1х6@40кг
4) странично рамо на наклонена лежанка, с лице към пода, с дъмбели в страни 1х10@2кг, 1х10@3кг, 1х10@4кг, 1х10@4кг
+ кофички на пейка - 1х12 без тежест, 1х12@5кг диск в/у краката, 1х12@10кг диск, 1х10@15кг - тук бях изненадана от себе си, тъй като трицепсът ми беше една от най-изоставащите мускулни групи, а само за 2 месеца се разви доста - днес се гледах в огледалото, докато правя кофичките, и вече се виждат две от главите :Д
5) френско с крив лост - 1х12 с лоста (не знам колко тежи), 1х10@3кг добавена тежест, 1х8@5кг добавена тежест, 1х8@8кг добавена тежест
+ разгъване на въже, на скрипец - 1х12@5кг, 1х12@10кг, 1х10@15кг, 1х6@23кг, след което без тежест изпомване до отказ

Това беше тренировката за днес, почивките са по 60 секунди между всяка суперсерия, трицепсът ми гореше след последното упражнение и се чувствах като спартанка :Д Ще приложа 2 снимки на машините, защото не са от най-често срещаните по фитнесите и на някой може да му е интересно как изглеждат, че така много абстрактно звучи

Храната за днес:

Закуска - 1 протеинов шейк + 1л тахан + 1 грейпфрут - беше дебелокор и бях много разочарована :(
Тренировка, БЦАА
Обяд - суши - 6бр + 200 гр пъстърва на скара + голяма купа салата от моята си :)
Междинно - 1 грейпфрут (тук някъде най-вероятно ще вмъкна и 1-2 лъжици от вкусния мед, който получих вчера

<3)

Вечеря - 200 гр пилешко от бут + 40гр св.врат на скара и една голяма купа салата*

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 07.02.14 19:24.

07.02.14
11:42

Що ти е да се кривиш с този смесен хват на тягата?

07.02.14
13:00

Не съм наясно с идеята на хватките на хоризонталния скрипец, но аз лично намирам тази позиция на ходилата пори гребане доста неизгодна.
За тягата съм съгласна с горното мнение - смесения хват не води до нищо добро.

Позицията си е изгодна, ако се прави с прави крака, а не както е на картинката. Движението се усеща много добре, което ме и интересува в случая. А хватът е смесен, защото той е по-стабилен при работа с по-големи тежести, което е и моята цел:)

07.02.14
13:35

Имах предвид, че по-ниската позиция (натиска) на краката при хоризонтално гребане измества част от натоварването към долната част на гръба и таза.
А смесения хват може да позволява повече килограми, но предразполага и към повече контузии и изкривявания, тъй като двете половини на тялото дърпат по съвсем различен начин и симетрията на усилието се нарушава. Това може да не се усети от хора с по-масивно телосложение, но при структура като твоята не мисля че ще имаш полза от смесения хват. Още повече че доколкото ти виждам по снимките пропорциите, движението на тялото ти при тягата е доста голямо като обхват.

Мнението беше редактирано от Margi на 07.02.14 13:38.

За това съм започнала с малки кг и разучавам, ако усетя движението по начин, който НЕ ми харесва,удовлетворява, натоварва ме, кривя се - съответно сама ще преустановя и начина, по който го правя. Но според мен понякога е по-важно човек да слуша тялото си и да гледа как му влияят дадени движения конкретно на него, как той ги усеща, а не да се води задължително от някакви общовалидни принципи и правила. Хубавото е, че смятам, че съм се научила да слушам тялото си и да разпознавам сигналите му:) Отделно не тренирам сама, така че има човек, който постоянно ме наблюдава и следи за техниката,безопасността ми и т.н. Благодаря за съветите, оценявам ги, но в случая не съм склонна да се съглася, защото за момента не съм видяла негативи, а само позитиви :)

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 07.02.14 13:57.

Когато прочетох дневника ти много се вдъхнових и искам да те поздравя за постигнатите резултати. Имам и един въпрос как си правиш хранителния режим?

казано от Ани Драгомирова на 07.02.14, 14:29:

Когато прочетох дневника ти много се вдъхнових и искам да те поздравя за постигнатите резултати. Имам и един въпрос как си правиш хранителния режим?

Хранителният режим си е мой, не следвам някакви точни предписания, а само някои основни принципи. В момента въртя въглехидратите, като в дните, които тренирам по 1 път ги приемам на обяд, час след тренировка - само бавни и комплексни такива + протеин, без мазнини в това хранене, в дните, в които тренирам по 2 пъти - приемам на обяд и на вечеря (тренировката ми е час и половина след вечеря). В двата дни, в които почивам, съм на НВД - въглехидрат само от зеленчуци и някой друг грейпфрут. Основно се храня с мазнини и протеин в този ден. НЕ ям сладко освен по 1-2 лъжици мед понякога - не за друго, просто не ми се яде, а след като не ми се яде - не виждам смисъл да го ям. НЕ ям тестени неща, НЕ пия газирано, като цяло и алкохол почти не пия, ако пия, то е бяло вино. НЕ консумирам и млечни, поради причината, че в магазините трудно се намират качествени, а и откакто ги спрях, видях само положителен ефект при себе си. Следя си общите калории за деня, както и грамажите на порциите, така че знам г-д колко калории приемам на ден и от какво са. Това е в общи линии:)

П.С качвам снимка на новата си придобивка - вече мога да се размазвам тотално и в домашни условия :)) Беше много смешна ситуация - доставчикът от куриерската фирма ми подава кашона едва-едва и ми казва “Момиче, не знам какво има вътре, но внимавай - много тежи !!” :Д

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 07.02.14 19:38.

07.02.14
21:12

Поздравления много интересен дневник, ще черпя идейки от тебб :P

Здравейте :)

Днес е нетренировъчен ден . Вчера ми се обадиха от Pulse fitnes, тъй като имам карта там, да ми предложат безплатна консултация за измерване на мазнини и т.н... и скептично настроена, но решена да се възползвам от безплатната услуга, реших да отида :) Измерваха ме на Танита - само с такова нещо не се бях мерила май.. и представете си изненадата ми, когато машината показа 23% :Д Казвам - това не е възможно и се усмихнах :) Човекът започна да спори с мен, а на мен ми стана смешно.В последствие той се сети да ме пита “активно спортуваща ли съм” - мислех,че с този въпрос се започва попринцип.. ТА мерихме втори път и резултатът беше 16%, което вече по се доближава до реалността, предвид факта, че в момента работя за качване и в режима ми присъстват активно и въглехидрати. Човекът ми казва - “Е, 16%” А, аз - “Е, ако за вас 7% разлика са нищо - ок..”
Според  тази машина БМР ми е 2600 калории, което ми се струва адски много.. метаболизмът ми е като на 12 годишно дете, което е супер. Костите ми тежат малко - 2.4кг, но това не е нещо ново за мен:Д Процентът вода е над 60%, което е супер. Като цяло се изумявам колко некомпетентни хора има по тия фитнеси... как може да те консултират за нещо без преди това да ти зададат някакви стандартни въпроси. И определено установих, че на машините не може да се вярва особено, за пореден път. Затова - метърът, огледалцето.. и да не издребняваме много.

Храната за днес:

Закуска - 1 протеинов шейк + 2л тахан + 1 грейпфрут - Таханът свърши, но пък съм се заредила добре - има още 2:) Този тахан, 300г, го ям май за месец някъде.. което е ДОБРЕ предвид факта колко лесно се прекалява с него :Д
Обяд - 200гр пилешко филе на скара с билки + голяма купа салата*
Междинно - 1 грейпфрут
Вечеря -  пилешка пържола + пилешко шишче с гарнитура печени зеленчуци и отделно една голяма салата от зеленчуци - днес имах някакъв огромен апетит.. а няма реална причина затова, интересно :Д Може би откакто разбрах, че метаболизмът ми е като на 12 годишно, ми се отвори по-голям апетит хаха :)

Сега ученето ме зове, че човек и добре да живее.. влиза в сесия :))

Хубав и усмихнат ден на всичкии

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 08.02.14 23:27.

08.02.14
13:13

Този фитнес още ли мирише така отвратително?

Миризмата му е най-малкият проблем да ти кажа.. вече ходя много рядко там, главно заради СПА-то. Иначе -да, мирише си :Д

08.02.14
17:22

Аз имам чувството, че с Танита всеки спортуващ е с метаболизъм на 12-годишен... И мен ме изкара така, а по спомен, Кат също нещо такова беше писала.
С това добавям и че ми е супер интересно и полезно да те чета
:)

Нямам идея да ти кажа, като цяло много много не вяравм на тия машини :Д Вярно е, че имам бърз метаболизъм - това си го знам, пък на колко годишно е - слабо ме интересува хаха :)) Благодаря ти

Днес беше почивен ден откъм тренировки, но не и откъм умствени упражнения - 4 часа на курс по английски CAE + учене за изпита по литература между двете световни войни ... Главата ми ще гръмне вече.

Храната:
Закуска - 1 протеинов шейк + 1л тахан + 1 грейпфрут
Обяд - пилешки крила без кожата (доста мазна беше дори и за мен..) + голяма купа салата*
Вечеря -  пилешко бутче -250гр  +  салата* с балсамико и зехтин

Днес храната е толкова, защото от 10 до 2 бях на английски.. следователно обядът беше чак към 3 без нещо, междинно няма да е необходимо, а вечерята ще е по-късно :) Бях озверяла от  глад и нямах търпение да стигна по-бързо, за да обядвам :)) Затова и обезкостих бая крила :Д

Това е от мен, спокойна вечер на всички:)

Тренировка - крака

Днес поставих нов личен рекорд - клекнах със 70 кг и то хубаво,стабилно, цели 5 пъти:) Много съм доволна!

разгъване на машина - 15х30, 12х40, 10х50, 8х60, 8х60 кг,
клек - 15х20, 10х40, 10х50, 8х60, 8х65, 5х70 кг, 5х70кг
лег преса - 12х30, 12х40, 10х50, 8х60, 8х70, 8х70
СС от:
бедрено сгъване (по отделно с всеки един крак) - 8х20, 8х20, 8х 30, 8х30
+
глутеус преса - 12х15, 10х20, 8х25, 8х30 кг

мулти хип машина* (с всеки крак по отделно) 12х5кг, 12х5кг, 10х20, 10х20, 8х25кг
аддуктор машина - 20х40, 15х50, 10х60, 8х70, 8х80 кг

Храната:

Закуска - 1 протеинов шейк с 1 лъжица мед и канела + 1л тахан + 1 грейпфрут
Тренировка, БЦАА
Обяд - 250гр сьомга на оребрен тефлонов тиган без мазнина + 150гр варени картофи с черен пипер и 1 краставица с балсамов оцет и малко хималайска сол
Междинно 1 грейпфрут + 1 л (лъжица :Д) тахан :Д
Вечеря -  пилешко филе в було -200гр  +  салата* с балсамико и зехтин
П.С добавям още 50 грама пилешко

След това съм на КК (кондиционна-кросфит тренировка :Д,  за по-кратко ще я пиша така) - от днес вече има и в понеделник :)), която ще опиша по-късно :)

Днес си взех разтворими БЦАА на Мекс 20к, вкус диня, та ще ги видим и тях :) Хубав и усмихнат ден на всичкии

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 10.02.14 21:01.

10.02.14
13:30

Като напишеш “1л тахан”, все си представям как омaхваш 1 литър :D

Хахаха,еее, ти пък :)) Дори най-ядливите на тахан във форума не консумират по толкова :ПП

Втората трен (КК) беше -

загрявка:

12 обиколки, стречинг, стълби + прескачане на препятствия

същинската трен -  6 рунда, 20 мин от :

12 набирания - правих ги с ластик - едното коляно влиза в ластика и се набираш
12 напада на крак с 10 кг диск, прави ръце
12 бърпита
12 коремни преси

свърших за 18 мин

Бях много ядосана преди да отида, но определено след  тренировката се чувствам една идея по-добре.. отвлича ти вниманието и се раздаваш на макс, мислиш изцяло за това, което трябва да правиш, затова и обожавам тези тренировки - те са една паралелна вселена,алтернатива на живота ни.. вратичка за почивка и малко бягство от него:)

Хубава вечер на всички

11.02.14
00:12

Колко грама ти е порцията протеин (wasntme)

11.02.14
08:29

казано от nadezhda zlateva на 11.02.14, 00:12:

Колко грама ти е порцията протеин (wasntme)

Ако става въпрос за суроватка.. най-вероятно е между 25/30г, мисля че това са стандартните лъжички за 1 доза.. Освен ако тя не слага повече или ако изобщо не става въпрос за суроватка :D

Суроватка е ;) Голд стандарт ОН, 30гр мерителна лъжичка на доза

Тренировка днес - гърди,рамо и бицепс + корем

лег на хоризонтална лежанка - днес беше важна техниката и правилният баланс, затова кг бяха по-малко - 12х20кг, 10х25кг, 8х30кг, 6х35, 6х35кг
лег с дъмбели на наклонена лежанка - 5 серии , 10 повторения, 7кг дъмбели
флайс на машина - 15х20, 12х30, 10х40, 8х50, 8х50, 6х60кг
военна преса - 10х20кг, 10х20кг, 8х25кг, 8х25, 5х30
вертолет  на долен скрипец - 5 серии , 10 повторения, 5кг
сгъване с крив лост от стоеж - 12 само с лоста, 10 с 3 кг тежест, 10 с 5 кг тежест, 8 с 8 кг тежест и дроп серия
СС от :
скотово сгъване с крив лост - кг в сериите са като горните, последната серия - дроп серия
+ чуково сгъване с 5 кг дъмбели - 5 серии, 8 повторения

Корем
4 рунда от :
коремни преси на римско столче с 5кг диск зад глава - вдигане до горе - 15 повторения
коремни преси на римско столче с 5кг диск зад глава - за горната част на корема - 20 повторения
коремни преси на машина с постепенно покачване на кг - от 16 до 35 в последната серия
коремни преси на лежанка - повдигане на ръце и крака към корем, със задържане в събрано положение - 15 повторения

Храната:

Закуска - 1 протеинов шейк + 1лъжица тахан + 1 грейпфрут -
Тренировка, БЦАА
Обяд - 250гр шишчета от сьомга + 100 гр картофи + салата*
Междинно - 1 грейпфрут
Вечеря -  като обяда без картофите, салатата със зехтин

После ще дописвам втората тренировка, а сега ме зове ученето.. усмихнат ден :)

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 11.02.14 11:27.

11.02.14
12:14

казано от Ann на 08.02.14, 17:22:

Аз имам чувството, че с Танита всеки спортуващ е с метаболизъм на 12-годишен... И мен ме изкара така, а по спомен, Кат също нещо такова беше писала.

Този уред “Танита” да не е едно кантарче, на което стъпваш с боси и навлажнени ходила... Преди време ми направиха измерване с такова и уреда показа 20 % подкожни мазнини, метаболизъм на 38 годишен и понижена мускулна маса (каквото и да значи това)... след като уреда показа тези резултати “специалистката”, която проведе “изследването” взе да ме разпитва спортувам ли, как се храня... Та ако е същото, за мен е пълна глупост и е адски неточно.

казано от Ilstrong на 11.02.14, 12:14:

казано от Ann на 08.02.14, 17:22:

Този уред “Танита” да не е едно кантарче, на което стъпваш с боси и навлажнени ходила... Преди време ми направиха измерване с такова и уреда показа 20 % подкожни мазнини, метаболизъм на 38 годишен и понижена мускулна маса (каквото и да значи това)... след като уреда показа тези резултати “специалистката”, която проведе “изследването” взе да ме разпитва спортувам ли, как се храня... Та ако е същото, за мен е пълна глупост и е адски неточно.

Същото е :Д И наистина е адски неточно, с който познат говорех и се е мерел на него, на нито 1 не му е показал нещо нормално (а всички са активно спортуващи)

11.02.14
12:39

Аз в този ред на мисли, се чудя, Ади, къде да се измеря що-годе точно...
И ти се възхищавам, че успяваш да издържиш на лъжица тахан. Аз ако се заседя у нас, сигурно за 2 дни няма да го има. Измислен е от някой зъл, зъл човек, искащ да ни превърне в огромни таханови чудовища, по подобие на Бисквитеното, ама в по-здравословен вариант :D

11.02.14
12:49

казано от Ann на 11.02.14, 12:39:

И ти се възхищавам, че успяваш да издържиш на лъжица тахан. Аз ако се заседя у нас, сигурно за 2 дни няма да го има. Измислен е от някой зъл, зъл човек, искащ да ни превърне в огромни таханови чудовища, по подобие на Бисквитеното, ама в по-здравословен вариант :D

Слаб ви е ангела просто... ;) Тахана е чудесна храна по много причини, стига да не се яде по един буркан за ден и половина. ;)

11.02.14
12:57

С това изобщо не споря :) А прекаляването с която и да е храна, не го намирам за добре. Но таханът за мен е един от многото чудесни примери, че можем да се храним и здравословно, и вкусно :)

Тренировката на КК беше:
За 20 минути :
15 суинга с дясна ръка
15 суинга с лява ръка
15 суинга с 2 ръце
5 лицеви
5 набирания
15 коремни

Първите 3 рунда ги правих с 12 кг пудовка, останалите с осем, успях да направя 8 рунда:)

П.С Сега направих една сметка - това са 360 суинга, задника яко ме боли, ходя като робокоп :Д Утре определено ще бъде почивен ден

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 11.02.14 23:43.

Нетренировъчен ден - всичко ме боли :Д За това пък - цял ден учене..

Храната за днес:

Закуска - 1 протеинов шейк + 1лъжица тахан + 1 грейпфрут
Обяд - 250гр пилешко филе със салата*
Междинно - към 2 - 2 яйца, нещо огладнях, към 4 ще изям един грейпфрут
Вечеря - 200 гр пилешко от бут с  една голяма купа салата* с балсамико и зехтин

Днес въглехидратите са ниски, а мазнините съм ги вдигнала:) Това е от мен за днес :П

Днес се разрових в стари снимки.. боже ! Наистина бях забравила какъв период от живота си съм имала - в който наистина съм била доста дебела. Може би чак сега осъзнавам ясно колко голям прогрес и разлика имам в този период - от 2008 до 2014г. И понеже повечето неща в интернет са само маркетинг, ПР.. реших да споделя с вас моя снимка от този период, с който не се гордея. На снимката виждате едно момиче с открита ПКЯ, което е пробвало всички глупави диети на света, както ще видите - резултатът е на лице. Но не  отричам, не отхвърлям, нито се срамувам от този период от живота си, защото това ме вдъхновява, амбицира да продължавам да правя това, което обичам и правя в момента - да се отдавам изцяло на спорта във всяка една свободна минута, да се опитвам да помагам и на тези, които имат нужда от малко стимул, някой друг съвет..защото аз бях сама тогава и съм научила всичко по трудния начин. Но това ме доведе до мястото, на което съм сега и не съжалявам! Затова и ще споделя с вас този колаж, като искрено се надявам това да даде стимул и надежда на тези, които се намират на място, подобно на онова, на което бях аз преди години. Тези хора си мислят, че нещата не им се получават, защото стават много бавно - бъдете търпеливи и ако правите нещата правилно, резултатите НЯМА да закъснеят. Но го правете по здравословния начин.

Днес тренировката беше малко тежичка, тъй като още имам мускулна треска от предните 2 дена :) Като цяло беше доста интензивна с много малко повичка между упражненията
Крака
СС от:
1) 4 рунда клякане с швейцарска топка до стената като :

10 секунди задържаш в клекнало положение, след това 10 пъти клякаш, 10 секунди задържаш - 10 пъти клякаш, така 3 пъти - това цялото е един рунд, 30 сек почивка и втори рунд обратнотно - първо клякаш, после задържаш и така задържаното е накрая преди почивката - 15 сек
+ 2) качване на кутия с дъмбел 7кг в 2-те ръце - първо с десния, после с левия, като горе задържаш и повдигаш единия крак към корема
4х12@7кг
3) сумо клек с пудовка 12 кг - 5 серии, 12 повторения
4) бг клек - 4 серии по 12, последната - до отказ - без почивки, само редуваш краката
5) leg curl   - 1х15@20кг, 1х12@30кг, 1х10@40 кг, 1х10@50кг , 1x8@60кг
6) хип тръстери - 1х12@15кг, 1х10@25кг, 1х10@25кг, 1х10@25кг, 1х10@30кг

Храната:

Закуска - 1 протеинов шейк с канела + 1л тахан + 1 грейпфрут
Тренировка, БЦАА
Обяд - 160гр пил.пържола от бут + 80гр сьомга (останала от вчера) + 150гр варени картофи с черен пипер и 1 купа салата*- бях доста гладна :Д
Междинно 1 грейпфрут
Вечеря -  250гр филе от пъстърва с подправки + салата*

После КК тренировка, която ще опиша след  това:))

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 13.02.14 12:37.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1