Търся промяна във външния си вид, здравословното си състояние и самочувствието си.

Темата е заключена.

Привет!
Аз съм доста различна от другите потребителки тук, поне така предполагам.
На 28 години съм, вискока съм 173 см и тежа около 110 кг.
Въпреки теглото си, ходя на фитнес 2 пъти седмично, като правя загрявка с кардио, тренировка на различни уреди, според деня и завършвам отново с кардио.
Проблемът ми е,че трудно се ограничавам с храната, не толкова що се отнася до количеството, а по-скоро от към вид. С две думи не си спазвам режима (ВМНВ диета).
Реших да си водя дневни тук, като записвам килограмите сутрин и това, което съм изяла през деня вечер. Освен това мисля да увелича тренировките на три.
Стискайте палци, за морето да съм около 90 кг!

26.01.14
15:33

1.Целта: “За морето да съм около 90!” - няма да ти помогне, да речем, че я изпълниш, след това нямаш цел и станеш 120кг.
2.Кантара не е твой приятел, поне докато не започне да не ти прави впечатление какво показва(мери се един път на месец, ако имаш толкова желание), огледалото е по-трезвия начин да виждаш прогрес.
3.Не си поставяй за цел да си някакви килограми, не се знае на какви килограми ще се чувстваш добре, като увеличиш малко мускулната си маса, поставиш си за цел да се чувстваш добре и да изглеждаш добре.
4.За да не си спазваш хранителния режим, явно фокуса ти спада директно върху него и това трябва да се промени, има доста начини, спорта ако е редовен и интензивен ще ти помогне в регулацията на апетита.
5.Два пъти в седмицата е малко, 3-4 пъти на седмица трябва да ти е цел и да се ангажираш с фитнеса системно, ако някой ти е симпатичен можеш да се запознаеш и да тренирате заедно понякога, така ще ти е още по-увлекателно.
Желая ти успех! :)

За целта да стана 90 кг бих казала, че е по-скоро първа цел. Най-добре съм се чувствала на 62-3 кг, но е много амбициозно от сега да я гоня, по-скоро поетапно.
За тренировката съм си намерила две колежки и с тях сме на линия. Януари боледувах и не ходихме, и издивях, така ми се ходи пак! Като някаква дрога ми е този фитнес, толкова добре (психически) се чувствам след това!
Но за меренето, едва ли ще устоя да не се меря ежедневно, понеже обикновено след дълго немерене имам покачване на теглото... А и с резултатите, били те и някакви си грамчета, се надъхвам повече. Може би на теглене веднъж седмично ще се спра, за да не е пък като мания...

Мерси все пак за съветите!

Чакаме описание на менюто:))

26.01.14
16:56

Привет,
изобщо не си по-различна от никой тук. Всички имат за цел да свалят, а тези които имат за цел да качват ( говоря за жени и килограми ) са единици.

110 килограма на този ръст и по принцип на какъвто и да е ръст са доста сериозни. Надявам се си наясно,че имаш затлъстяване и трябва да предприемеш нещо.

Ще ти напиша няколко точки по-долу и те съветвам упорито да ги изпълниш ПРЕДИ да започнеш фитнес, аеробики и каквото и да е.

1. Направи си изследвания: щитовидна жлеза, женски хормони, кръвна захар и инсулин ( диабет и инсулунова резустентност ), алергии ( най-вече хранителни ), костна плътност. В момента не се сещам за други, то има, но това са основните.
2. След като уточниш,че проблема ти не е здравословен, тогава можеш да се захванеш с намиране на подходяща зала около вас - трябва да ти е приятно и ненапрягащо когато ходиш да тренираш.
3. В залата трябва да си намериш добър инструктор. Поинтересувай се кой инструктор как работи, търси някой, който работи с тежести и собствено тегло, а не такива които те потят 2 часа на пътека или колело и нищо друго.

След като изминеш тези основни стъпки следва втора фаза:

1. Постави си цел. Да кажем сваляне на 20 килограма за 4 месеца. Принципно 5 кг на месец не е особено здравословно, но ти имаш да сваляш много, така,че при теб свалянето на килограми ще става по-бързо и ще сваляш повече килограми наведнъж.
2. Мери се на кантара,щом те кефи. По-важното обаче е, да се мериш на обиколки и да гледаш как се “свиваш”.
3. Направи си консултация с човек,който разбира от хранене, но може да го съобрази с твоите лични нужди. Не можеш от прием на 3000 калории на ден да паднеш на 500 калории и така да сваляш. Това не е ОК. Намери някой, който да съобрази големината на порциите за теб и какво точно да има в тях.
4. НВ - ВМД е ОК, но след като се изключат здравословните проблеми. Може да е проблем за теб да я спазваш,но ще се научиш.

Ще продължа малко по-късно :)

Изследвала съм се- всички полови хормони, натоварване с глюкоза, ехографии на щитовидна жлеза, кортизол и много други. Имам инсулинова резистентност, имам изготвен хранителен режим и фитнес програма, който работят, но като ги спазвам.
Ендокринологът ми дори одобри хранителния режим - каза, че е добър.
И зала си имам, и с мерак ходя.
Проблемите при мен са емоционални. Като не ми върви денят, посягам към сладкото, като посегна към сладкото, умирам от вина...
Имам хубава връзка и не искам да я съсипя заради липсата на увереност и самочувствие.
Та захващам се сериозно и така...

26.01.14
18:51

казано от търсеща промяна сега на 26.01.14, 17:08:

Изследвала съм се- всички полови хормони, натоварване с глюкоза, ехографии на щитовидна жлеза, кортизол и много други. Имам инсулинова резистентност, имам изготвен хранителен режим и фитнес програма, който работят, но като ги спазвам.
Ендокринологът ми дори одобри хранителния режим - каза, че е добър.
И зала си имам, и с мерак ходя.
Проблемите при мен са емоционални. Като не ми върви денят, посягам към сладкото, като посегна към сладкото, умирам от вина...
Имам хубава връзка и не искам да я съсипя заради липсата на увереност и самочувствие.
Та захващам се сериозно и така...

Супер, значи си направила всичко необходимо. Бих ти препоръчала спорт 4 пъти седмично, можеш да разтоварваш с лек крос,плуване, разходки сред природата.

Храната както казах е много важна! Описвай всеки ден какво правиш и ще получаваш добри мнения. Инсулиновата резистентност е това което те кара да си агресивна към сладкото, но всичко в тялото може да се възпита!

26.01.14
20:09

Привет, добре дошла :) Виждам, че имаш емоционален момент в храненето - до болка ми е познато и много добре те разбирам :)

Желая ти успех, с интерес ще следя прогреса ти. Можеш да почнеш да описваш храната и тренировките ежедневно, както и мерките си и на 3-4 седмици да ги актуализираш. Направи си и снимки по бельо - за себе си, да сравняваш как вървят нещата.

Успех!

Страртирах днес, очаквано кантарът показа дори малко над 110, а именно 110.7кг.

Закусих: два портокала и едно мляко с нес (без захар, макар че понякога го пия с мед)

Обядвах: яйца на очи и зелева салата

Вечерята ще е : пилешко филе пак със зелева салата.

Между яденетата пия много течности, най-вече неподсладен билков чай.

Чудя се до колко яйца на седмица е здравословно да се консумират?

Не съм сигурна дали хранителният ми режим е точно ВМНВ...
Общо взето на закуска си позволявам въглехидрат (без шоколади и тестени, може обаче филия пълнозърнест хляб), а обяда и вечерята ще са салата и/или яйца, риба, месо и млечни евентуално.
Режимът работи само да съм последователна...
На спорт тръгвам в сряда и така 3 пъти седмично...

27.01.14
12:37

От моят личен опит с инсулиновата резистентност ще ти кажа, че трябва да закусваш основно протеин  и евентуално бавни въглехидрати . За нормално функциониращ организъм 2 портокала на закусна не са проблем, за човек с ИР са. Пробвай с яйца, извара, сирене, моцарела, кисело мляко, сметана ...Аз добавям ленено семе и трици. Така после не озверявам от глад през деня.
Яж и между основните хранения. За мен суровите ядки са най-лесният вариант, засищат и си нося винаги с мен.
И да дам още няколко съвета, понеже проблемите ти са ми много добре познати. Храниш се под влиянието на емоции. Аз се самовъзпитах в подобни моменти вместо да ям, да поспортувам. Дори да си вкъщи, можеш да си направиш няколко упражнения, малко танци също вършат работа. Аз си подскачам бърпита и клякам с подскок на работа например, танцувам. Действа също толкова отпускащо без излишни калории и без вина, даже има малко елемент на гордост. За сладкото - определи си 1 или 2 дена на седмица в които можеш да хапнеш нещо сладко без да прекаляваш. Ще видиш, че действа ! Аз съм го свела до 1 ден, даже понякога и тогава го пропускам. Взимай си разни десертчета от полезните, които продават по био магазините . Идеални са за целта. Храни се , чети за това с какво и как. Няма да отслабнеш, гладувайки, а хранейки се с това, от което организма ти има нужда !
И запомни - ИР не е диагноза, не е болест, това е алармата ти, че трябва нещо да промениш !!!

Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 27.01.14 12:46.

Всъщност трици с прясно или кисело мляко са ми другият вариант за закуска :)

Днес съм с килограм надолу след само един ден.

Естествено това са задържани течности, но все пак е нещичко.

Менюто ми за деня е:
Закуска: Пилешка супа + филия пълносърнест хляб
Обяд: Доматена супа (без ориза) + две наденички (не особено големи)
Вечеря: Пак пилешката супа (но без картофите и без хляба)
Малко ми е сложно готвенето на храни за нормално ядящи и човек с ИР като мен, ама ще се оправим някак...

През деня пак пия N на брой неподладени чайове и поне още 1,5л вода.

Лекарствата за ИР ги пия след всяко ядене.

Така и не получих отговор колко яйца на седмица е здравословно да се приемат?

Лек и успешен ден !

Мнението беше редактирано от търсеща промяна сега на 28.01.14 14:59.

28.01.14
14:48

казано от търсеща промяна сега на 28.01.14, 14:43:

Колкото можеш да изядеш.

28.01.14
14:49

казано от търсеща промяна сега на 28.01.14, 14:43:

Защото няма такъв отговор. Ако изядеш 100 яйца за един ден, ще получиш белтъчно натравяне.
Не виждам обаче как може да се постави смислена горна граница извън такива абсурдни количества. Яйцата, което можеш реално да изядеш и да ти вкусно и приятно да го правиш, няма да ти навредят. По-конкретно от това не ми се вярва някой да може да ти отговори.

Супер!
Бях останала с някакъв смътен спомен, че може ло до 6…
Както и да е, благодаря за отговорите!

Тази сутрин съм 108.8кг.
Доволна съм, въпреки че имам забележки към себе си...
Пак започвам да се разболявам, кашлям и тн......

Закуската ми днес беше: пилешка супа с филия пълнозърнест хляб
Обядът ще бъде: месо със зеленчуци
Вечерята:.... тук идва изпитанието, ще ходим нагости и дано устоя на подмятанията от сорта “Ама пак ли си на диета, кво се мъчиш, изяш поне един бонбон/картоф, нищо няма да ти стане....пийни едно вино/уиски”

Хората не влизат много в положение, а най ме дразнят такива, дето гледат повече в чуждите чинии отколкото в техните си...

29.01.14
13:32

казано от търсеща промяна сега на 29.01.14, 10:30:

Тази сутрин съм 108.8кг.
Доволна съм, въпреки че имам забележки към себе си...
Пак започвам да се разболявам, кашлям и тн......

Закуската ми днес беше: пилешка супа с филия пълнозърнест хляб
Обядът ще бъде: месо със зеленчуци
Вечерята:.... тук идва изпитанието, ще ходим нагости и дано устоя на подмятанията от сорта “Ама пак ли си на диета, кво се мъчиш, изяш поне един бонбон/картоф, нищо няма да ти стане....пийни едно вино/уиски”

Хората не влизат много в положение, а най ме дразнят такива, дето гледат повече в чуждите чинии отколкото в техните си...

Никога няма да влязат в положение хората, които не са в твоите панталони.
Помни, че само ти си господар на себе си и на това какво ще слагаш в устата си.
Много е важно да се чувстваш добре и да си вярваш, оттам идват успехите! :) Бъди сигурна, че ще успееш и при малките нарушения (ако ще да си изяла всичко, което ти видят очите) не чувствай, че се проваляш и не изпитвай никаква вина - човек се проваля, когато се отказва, а не когато сгреши!

Трудничко си е човек да промени навиците си, особено, ако е заобиколен с лакомници и настоятелни баби :D Но не е невъзможно - воля, постоянство, усилия и абракадабра - имаш нов навик! : )) Тук хората също ще ти помогнат много, така че си имаш всичко необходимо - другото си зависи от теб!
Пожелавам ти с цялото си сърце успех!!!

П.П - Кантарите са най-долното нещо, което е измислило човечеството :D Вземи си метър, прави си снимки и си ги катай в забутани папки на компа. По-добре, отколкото да робуваш на числа и да се зомбираш :)

Ще взема наистина да се измеря с метъра, само да го изнамеря вкъщи първо...
От години меренето на кантар ми е самонаказание, винаги сутрин, винаги на гладно и жадно, след тоалетна.
Като не се тегля съм като в безтегловност, не знам какво става и колко съм зазляла....
Поне този път се хванах, предният път като тръгнах да свалям бях стигнала грозните 124кг.
Боже къде изчезна момичето, на което му се брояха ребрата и му спираше цикъла от липса на мазнини за яйчниците...(не че за това точно страдам...)
Но щом сте казали мерене с метър, мерене ще е ... Ужас, сигурно мерките ми ще са двойни на мечтаните 90/60/90 :D

Мисли си за това как след няколко месеца добро хранене и тренировки, мерките ти ще са многократно по-близо до тези:)

30.01.14
00:54

казано от търсеща промяна сега на 29.01.14, 15:11:

Боже къде изчезна момичето, на което му се брояха ребрата и му спираше цикъла от липса на мазнини за яйчниците...(не че за това точно страдам...)

Е точно това момиче те е довело до тук. Не го търси повече. Нито това, което си сега, нито онова, което си била - си ти. Намери се и всичко останало ще си дойде на мястото.:) Успех!

Ето ме и мен.
Все така болна, с шепи антибиотици.
Не съм качила, не съм свалила, старая се да съм режимна.

07.02.14
10:34

Пююю, откога се изкушавам да ти изровя дневника. Бързо оздравяване и да се връщаш в играта!
Като си записваш тук, дори и нарушенията, ще ти е по-лесно и ще имаш повече контрол над нещата. :)

Успех и няма да се отказвашш!!!! (rock)

Добро утро!
За днес менюто е:
Закуска: ябълка; (40 мин. по-късно) пълнозърнест сандвич с шунка и топено сирене;
Обяд: малко пълнозърнести макарони с доматен сос и кашкавал
Вечеря: май ще е омлет :)
Днес вече ще си запиша мерките в см....:(

09.02.14
10:24

казано от търсеща промяна сега на 09.02.14, 09:19:

Добро утро!
За днес менюто е:
Закуска: ябълка; (40 мин. по-късно) пълнозърнест сандвич с шунка и топено сирене;
Обяд: малко пълнозърнести макарони с доматен сос и кашкавал
Вечеря: май ще е омлет :)
Днес вече ще си запиша мерките в см....:(

Запиши си ги, за да ти е стимул като гледаш как намаляват :)

Днес ще се отчета, за да не губя навик.
Закусих пълнозърнести макарони с прясно мляко и малко сирене
Съгреших към 10 с кроасан с шунка и кашкавал
Обядвах омлет с гъби и кашкавал
Вечерях малко пилешка супа

Нещо нямам кой знае какъв апетит, малко насила ям. Всичко ми е омръзнало.
Трябва да си разнообразя менюто с риба, зелен боб/грах, че вече от броколи и гъби ми втръсва, да не говоря за месото и яйцата.

Добро утро!
Днес се претеглих и съм 107.8кг.

Иначе мерките са ми ужасяващи и за съжаление, понеже за първи път се меря сама, не знам дали съм си ги измерила читаво.
Те са:

бюст 117 см
талия 107 см
ханш  128 см
врат 40 см
бицепс 37 см
бедро 77 см

Това е положението...

Закусих пилешка супа с пълнозърнест хляб
Час по-късно хапнах и един портокал.
За обяд ще гледам да хапна салата с риба тон от Събуей
А вечерята ще е май пак пилешката супа, ама без хляба и картофите в нея + парче кашкавал

Още не съм почнала с фитнеса :(
Чувствам се доста отпаднала, хем вече уж оздравях...

Мнението беше редактирано от търсеща промяна сега на 12.02.14 09:41.

Ами с толкова малко храна няма как да се чувстваш по друг начин..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1