07.02.14
01:24
Добър вечер! Следя сайта от цифра време, имах други акаунти, с някои имах дневници, но губих паролите явно.
Сайта е една златна мина - статиите и мненията са наистина невероятни. За престоя ми тук си набелязах няколко човека, които разбират нещата и гледам да не изпускам техни мнения и новости по дневниците им. Адмирации.
Бих желал да споделя все пак нещо, което ме дразни невероятно много. Не бих казал да го приемате като обида. По-скоро бих искал да видя другата страна на монетата - защо се прави.
Първо малко за мен - занимавал съм се с различни видове спортове, имам успехи в плуването и боините спортове(разбирайте медали). Физиката ми е добре развита, не съм дебел, не съм слаб. Изглеждам по-добре от средния човек и двигателните ми способности също са на 1 много добро ниво - преходи, спринтове, кросове, плуване на големи дистанции, дълги спаринги и т.н. Общо казано - намирам се в добра обща физическа форма.
Толкова за мен. Това, което ме дразни е вманиачаването по дневниците и по-точно - храненето. Ясно, ще кажете без хранене не става нищо - да, ама не. При мен специално никого, освен когато трябва да свалям килограми за категория, не е имало някакъв хранителен режим. Общата ми идея е АКО МОГА да вкарам 2 порции храна с преобладаващ протеин(месо, 5-6 яйца, риба, нещо такова) и другото го карам на каквото има и каквото ми се яде. След като писах седмица две точното си ядене в дневника си хората започнаха да ми пишат - “Ама как така ще си взимаш вафли”, “Защо харчиш парите си в събуей/макдоналдс/кфц вместо да си купиш месо” и т.н. Реално аз нямам състезателни амбиции(по културизъм) едва ли и някога ще имам.
Странно ми е.
Излях си душата - лека вечер.
ПС. В 1.30 не очаквайте текста да е формулиран кой знае колко добре.
Мир и бири.
Явно мислиш, че човек трябва да подбира какво яде, само ако има състезателни амбиции. Според мен точно в това грешиш и то предизвиква недоразумението. Много от хората, които ти дават съвети, изобщо не ги дават в тази насока. Не е нужно да искаш да отслабваш, да ставаш културист или състезател в друг вид спорт, за да се храниш здравословно. А здравето и храната са неразривно свързани.
07.02.14
15:20
казано от Stefan Trifonov на 07.02.14, 01:24:
След като писах седмица две точното си ядене в дневника си хората започнаха да ми пишат - “Ама как така ще си взимаш вафли”, “Защо харчиш парите си в събуей/макдоналдс/кфц вместо да си купиш месо” и т.н. Реално аз нямам състезателни амбиции (по културизъм) едва ли и някога ще имам.
Значи да уточним - щом някой няма състезателни амбиции, значи няма значение как се храни?
Щом като няма да ставаш културист, значи здравето ти не е чак толкова важно - правилно ли те разбирам?
BB-Team е медия, чиято идеология обхваща активния и здравословен начин на живот... не само режимите на професионално състезаващите се културисти.
Забележките към храненето ти са напълно основателни.
Това, че не ги харесваш и не търпиш критика (независимо по какви твои причини), е нещо съвсем различно и отделно от идеята на BB-Team и потребителите на този форум.
А защо си изтри всички мнения от дневника - също не е ясно.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.02.14 15:33.
07.02.14
16:12
Приятелю,
Има една хубава поговорка - ‘На който не му харесва, да не го яде.’
Аз примерно не си пиша храненето в дневника (обикновено). Защо - аз си знам. Ще бъда ли ‘популярен’ някога? - Едва ли.
Но това ли е целта? В края на крайщата - всеки си решава за себе си защо и какво прави. Какво като има хора, които обръщат повече внимание на нещо, което теб не те интересува? Пречат ли ти да черпиш информация и да задаваш въпроси за нещата, които теб те интересуват? Не можеш да се абстрахираш?
Айде, стига драми, извинявам се - безплатен обяд няма, никога няма да си слънце и да се разбираш с всички и всички да те харесват.
Всеки на този свят има право да си мисли и да казва каквото той/тя си реши. Това че ти не си съгласен - ами хубаво, никой не ти го успорва.
И като заключение - на мен пък форума ми харесва, защото не съм видял до сега човек да прави забележка без да има идеята да помогне.
Pardon my french, but grow a pair и стига сме били тънко-обидни.
Поздрави!