07.02.14
16:01
Здравейте! :) От доста време чета и разглеждам сайта и накрая реших да се регистрирам и да си направя дневник. Тази година съм абитуриентка и трябва да вляза във форма. Не е това главната причина да искам промяна, просто ми омръзна като се погледна в огледалото все да не си харесвам нещо. :D
От един месец спазвам хранителен режим и правя домашни тренировки, които ми бяха изпратени от един фитнес инструктор. Доста подценявах домашните тренировки, но мнението ми за тях се промени...нямах представа, че може да са толкова ефективни. Преди да започна с този режим, минах през какви ли не диети. Сега като се замисля, установявам, че съм била много глупава, щом съм се подлагала на подобни неща. Мислих си, че като стоя гладна и ще успея да намаля мазнините, но вместо това само съм вредяла на здравето си. С този режим в рамките на един месец успях да намаля обиколките, (с 2см), но килограмите ми не са помръднали или поне така показва кантара (хич не му вярвам, измервам се с метър). Висока съм 162-3см и тежа 61кг. Целта ми не е да стана по-слаба на килограми, а да се отърва от излишни мазнини. Както казах вече, не се доверявам на кантара, но ще се радвам, ако отчита надолу :D. Лятото ходих на фитнес, изглеждах видимо по-слаба, дрехите ми ми ставаха големи, а килограмите ми си стояха същите. Като започнах да уча за изпити и матури, не ми оставаше никакво време за фитнеса и спрях да ходя, спрях да се храня здравословно и...работата тук е ясна. Безотговорна работа! (dull) Сега съм се хванала много сериозно и така съм си разпределила времето, че да имам време да си готвя, тренирам и уча. Изобщо няма да се отказвам. :D :) Обмислям дали да не тръгна пак на фитнес след като мине май месец.
Надявам се тук да получа ценни съвети и насоки. :)
Довечера ще споделя какво е менюто ми днес.
07.02.14
18:06
Щом мерките намаляват, значи мазнините се топят :) Правилно си се насочила - гледай метъра. Кантарът не е критерий
07.02.14
19:54
Менюто ми днес:
Закуска: 3 с.л. овесени ядки, 200мл прясно мляко и 1 грейпфрут.
Обяд: 2 варени яйца, 20гр сирене, 120гр кисело мляко.
Вечеря: 70гр леща, 1 препечена филийка хляб, салата от зеле и моркови овкусена само със сол и оцет.
Старая се да пия много вода и до момента съм изпила около 3 литра.
Тренировката ми днес беше за цялото тяло с акцент на корем и бедра. Както вече споменах в описанието, тренирам вкъщи, като гледам клипове.
07.02.14
21:48
http://www.youtube.com/user/FitnessBlender в този канал има доста хубави клипове :)
07.02.14
21:58
Много ти благодаря! Задължително още утре ще си избера някоя тренировка и ще я изпробвам. :)
07.02.14
22:06
“Закуска: 3 с.л. овесени ядки, 200мл прясно мляко и 1 грейпфрут.
Обяд: 2 варени яйца, 20гр сирене, 120гр кисело мляко.
Вечеря: 70гр леща, 1 препечена филийка хляб, салата от зеле и моркови овкусена само със сол и оцет.”
Като качество изглежда добре (никога не съм мерил в грамажи и сие и не мога да кажа за количеството), въпреки че на обяд ми се струва малко, а и на закуска може да има малко въглехидрати поне ..
Ще е добре да постнеш и някакви тренировки (по-конкретни), за да може да се придобие идея какво точно правиш :Д.
07.02.14
22:31
По принцип закусвам това всяка сутрин, но понякога ми омръзва и разнообразявам.
Ами...на повечето упражнения не им знам наименованията. Има един сайт на Румяна Илиева и от там гледам повечето тренировки, като някои упражнения тя си ги измисля (има едно дето е от порядъка на легни, стани и подскочи...) и нямат точно наименование. :D Та, затова не мога да ги обясня.
Мнението беше редактирано от Little Owl на 07.02.14 22:50.
07.02.14
22:36
може би имаш предвид “burpee” :D http://www.youtube.com/watch?v=7MGljX4bbps но не с лицева опора :)
07.02.14
22:42
Не, това упражнение, което се опитвам да обясня, се ляга по гръб, изправяш се и подскачаш :D Колкото до “burpee”, това е едно от любимите ми! :) И добре, че си ти, че да му науча и наименованието. :D
08.02.14
18:54
Менюто ми днес:
Закуска: 3с.л. овесени ядки, 200мл. прясно мляко и 1 банан.
Обяд: супа от лапад, застроена с 1 яйце и около 100гр кисело мляко.
Вечеря: 100гр варено свинско сърце, салата от зеле, морков, 1/2 авокадо и около 50гр сирене овкусена само със сол и оцет.
Кръвното ми е ниско и хапнах 1ч.л. мед.
Приела съм около 3л. вода.
Днес направих 30 минути аеробна интервална тренировка.
Мнението беше редактирано от Little Owl на 08.02.14 19:10.
09.02.14
18:50
Днешното ми меню:
Закуска: 3с.л. овесени ядки, 200мл. прясно мляко, 1 банан и половин ч.л. мед.
Обяд: салата от 2 моркова, зеле и около 50-60гр сирене овкусена само със сол и оцет.
Вечеря: пържена риба (таранка) и 1 бонбон. Само да уточня, че ям пържено много рядко. Старая се да приготвям храната си печена или варена, като не добавям мазнина. Сладкото също съм намалила до минимум, но в последно време кръвното ми е доста ниско и нямам представа на какво се дължи това. Ако ми се яде нещо сладко, позволявам си 1 ч.л. мед или 1 бонбон.
Приела съм около 3л. вода.
Днес ми е ден за почивка и трябваше да пропусна тренировката, но направих 15 мин. аеробна интервална. Предположих, че ще е добре да я направя щом ще приемам вредна храна.
10.02.14
19:36
Менюто ми днес:
Закуска: чаша топла вода с 1 ч.л. мед, 2с.л. овесени ядки, 150мл прясно мляко и 1 банан.
Обяд: една чаша чай от джинджифил с мед и лимон, печена риба (скумрия) на скара, салата от 1 морков и зеле овкусена със сол и оцет.
Вечеря: ориз със лапад и около 70гр кашкавал.
Количеството вода за деня е около 2,5л.
11.02.14
20:45
Менюто ми днес:
Закуска: чаша чай от джинджифил с мед и лимон, 2с.л овесени ядки и 150мл прясно мляко.
Междинно: 1 банан
Обяд: чаша чай с мед и лимон, пилешка супа и салата от домат и зеле (обичам да експериментирам) овкусена само със сол и оцет.
Вечеря: 2 варени яйца, салата от маруля, половин краставица и един домат.
Препоръка на фитнес инструктора ми, днес имах въглехидратно презареждане и съм прибавила 50гр шоколад.
Приела съм около 3 литра вода.
11.02.14
23:31
Инструкторът ти те съветва да правиш въглехидратно зареждане с шоколад ? Интересно..
12.02.14
16:09
Вариантите са 300гр картофи, 100гр ориз или 50гр шоколад. Аз избрах шоколад.
24.02.14
20:56
Не съм писала в дневника от дооста време. Първо имах проблем с компютъра, а после не можех да си надигна главата от учене.
Та, както и да е. Днешното меню е:
Закуска: 3 с.л. овесени ядки, 200мл прясно мляко, 1 ябълка
Обяд: печено пилешко месо, салата от половин краставица, един домат и малко зеле.
Вечеря: една филийка пълнозърнест хляб, салата от 2 домата, половин краставица, зеле и около 70гр сирене.
Количеството вода за деня е около 2 литра.
12.08.14
22:11
Съвсем занемарих хранителният си дневник, но това не означава, че съм спряла да се храна правилно. Ще започна направо с приетата храна за деня.
Закуска: 3 с.л. овесени ядки с 250мл прясно мляко и чаша кафе без подсладители.
Обяд: 3 бъркани яйца и 2 краставици
Вечеря: огретен и салата от домат и краставица
Старая се да приемам повече вода, около 1,5 л. + 3 чаши чай от джинджифил с лимон и мед.
Тренировката ми е проста: сутрин ставам и бягам по 20-30 мин. + 100-150 клека.
27.08.14
20:41
Закуска: 2с.л. овесени ядки със 50гр. сирене.
Обяд: Свинска пържола с домат
Междинно: Шейк от 1 банан, 1/4 праскова и 250мл. прясно мляко.
Вечеря: Свинска пържола с домат, 1ч.л. мед.
Ако имате някакви забележки към хранителния ми режим, моля споделете. Ще се радвам да разбера къде бъркам! :) Спокойна вечер!
28.08.14
20:42
Зaкускa: 3 с.л. овесени ядки с 50гр. сирене.
Обяд: Печено свинско месо и домaт.
Междинно: Шейк от 1/2 прaсковa, 1/2 бaнaн и 200мл. прясно мляко.
Вечеря: Сaндвич с филе и зеленa сaлaтa с чери домaти + дресинг.
29.08.14
18:14
Закуска: Шейк от 1 банан, 1/2 праскова и 250мл. прясно мляко, 1ч.л. мед.
Обяд: 2 печени на фурна кюфтета и домат.
Междинно: Шейк от 1/2 банан, 1/2 праскова и 200мл прясно мляко, 1 ч.л. мед.
Вечеря: Препечена филийка хляб с топено сирене и 2 печени на фурна кюфтета.