08.02.14
03:32
Здравейте, колеги. Отдавна посещавам и следя сайта, но така и не се бях регистрирал, ето че това вече е история.
Така.. нека по същество. Чувал съм от трениращи, които са в напреднал стадии (ако мога така да се изразя), че клековете задължително трябва да присъстват във всяка една тренировка, независимо от това коя част от тялото тренираш, тъй като количеството кръв, което се транспортира в мускулите е значително повече, което пък от своя страна спомага за по-големия ефект.
Знам също, че и подпомага и за силата, баланса, издръжливостта, гъвкавостта и т.н. Лично мен ме интересува това, което казах за кръвта - вярно или не? Мои приятели също ме съветваха същото - клекове преди всяка тренировка и то по 3-4 серии по 12-15 повторения. Четох доста по този въпрос из нета, едни твърдят едно, други - друго. Ще се радвам някой с опит да сподели мнение. Благодарен ще съм, ако не пишат хора, които не са сигурни в отговора си, за да няма подведени.
Клека и другите основни упражнения - тяга , лег , набиране и раменни преси , при две - три тежки тренировки седмично , смятам , че са напълно достатъчни за цялостното развитие. Тренирал съм 5х5 по 3-4 пъти на седмица , при нея се залага на тези упражнения и резултатите не закъсняха . Иначе в момента съм разделил мускулните групи в различни тренировки , но задължително правя 2 пъти крака 10х4 клек с постоянно покачване на тежестта . В тренировката за гърди също пускам 3-4х10 клек .