Отслабване

05.02.14
15:16

Здравейте моля за съвет. На 21 години съм. Водех много заседнал начин на живот без никакви излишни движения точно миналата година по това време, реших, че не може да продължавам така и започнах да спортувам. Тежах 75кг. Височина 172 и не се харесвах! В момента пиша защото се мразя и ме е срам че положих толкова труд и го захвърлих едва ли не. Проблема ми е че, когато не се чувствам добре, тъжна съм или просто имам някакви проблеми и не съм щастлива буквално се тъпча дори може да не ми се яде, но набивам храна... Върнах си килограмите тази зима поради тази причина в момента отново тежа 75кг. ненавиждам се и искам да си върна килограмите които бях. А аз не споменах бях 75кг и свалих 10кг за три месеца с всекидневни тренировки във фитнеса. Нямам никакъв стимул, а не мога да си облека страхотните дрехи и всичко това зареди това, че съм мързелива и се отказвам лесно. Искам да питам мога ли да си сваля тези 10кг без да ходя на фитнес със здравословно хранене и разбира се с движение? Моля за съвети за хранене и движение извън фитнес?

Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от Queen_K на 05.02.14 15:18.

05.02.14
15:24

Можеш, но първо ще е по-бавно, второ ще е по-трудно и времеемко - много ходенен пеш, разходки, гимнастика и трето - няма да има всички плюсове от това да тренираш с тежести - сила, стегната и тонизирана мускулатура, по-бърз метаболизъм(съответно по-трудно качване на излишни килограми) и като цяло и по-доброто здраве на натрениран човек.
Успех :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 05.02.14 15:49.

JNL

05.02.14
15:36

казано от kbos на 05.02.14, 15:16:

На 21 години съм. ...че съм мързелива и се отказвам лесно.

Първо трябва да се справиш с това, не може на 20 години да казваш, че си мързелива. Какво ще правиш тогава на 30 години?

Направи си хранителен режим или виж в интернет някакъв и започни да го спазваш стриктно. Когато имаш време прави упражнения със собствено тегло, гимнастика, разхождай се поне по 30 мин на ден . Бъди по-позитивна и не забравяй, че мързела не мори, а мъчи! :)

09.02.14
05:11

Преди 18 години нямах никакъв проблем със свалянето на килограми.Погладувам 2-3 дни /което едва ли е правилния начин/ и 3-4 килограма си заминаваха.Ела да видиш какво чудо е като наближиш 40.
Прекалено си млада да си токова депресирана.Наднорменото тегло е бич за една жена,но с позитивно мислене,хранителен режим,спорт и много смях и анимация,нещата могат да се оправят.
Успех!

09.02.14
09:26

казано от baba на 09.02.14, 05:11:

Преди 18 години нямах никакъв проблем със свалянето на килограми.Погладувам 2-3 дни /което едва ли е правилния начин/ и 3-4 килограма си заминаваха.Ела да видиш какво чудо е като наближиш 40.

Възрастта има слабо отношение към скоростта на метаболизма, ако създадеш необходимите за работата му предпоставки и го поддържаш в добър работен режим.
Има хора на по 18 с метаболизъм на 60 годишни...и обратното. ;)

09.02.14
12:52

Наблюдавайке моите приятелки и познати на моята възраст,ми е трудно на се съглася,но може би си права-нямам никакви претенции да разбирам от тези неща.
Освен едно раждане,в живота ми нищо не се е променило.Даже работата си и една и съща от 15 години.А килограми си се натрупаха.Преди 6 години завърших бременността си на 86 кг /края на ноември/.Средата на март си влезнах в дънките и имах около 10 кг отгоре.Като почнах работаи те се стопиха+още малко.Бях под 60 кг.Сега има едни 3-4 кг,които не падат и това си е.(headbang)

09.02.14
20:25

А била ли си достатъчно активна? Хранила ли си се подходящо?
Защо толкова килограми си качила по време на бременността? (Предполагам че не си я започнала с тегло 76кг)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1