05.05.13
15:45
Здравейте! Отдавна наблюдавам сайта, но чак сега се наканих да се включа и съответно да си направя регистрация. (blush)
Въпросът ми беше дали е добре да заместя захарта с мед (изцяло, за кафето/чая). Прочетох тази статия, но все още се колебая, тъй като пише да не се прекалява, а аз пия чай по 3-4-5 пъти на ден с по 1 лъжица мед (вместо 3 лъжици захар). Та мисълта ми е - добре ли е да продължавам така (като се има предвид, че целя да изчистя подкожните мазнотийки), или да пия “гол” чай (без нищо)?
Предварително се извинявам, ако темата не е за тук. (wasntme)
Ако ще чистиш,забрави за мед и захар.Ако целта ти е здравословни хран.навици-две ръце за меда!
05.05.13
15:51
Благодаря за бързия отговор! :) Значи забравям и за меда (поне за сега) ..
05.05.13
16:26
Стевия. :)
Мед.
В по-умерени количества.
Мнението беше редактирано от Margi на 05.05.13 16:42.
05.05.13
17:05
Ако търсиш подсладител стевията е вариант. Лично съм я пробвал, не е толкова сладка като захарта, но придава сладост. А и е безвредна.
05.05.13
18:03
Чист чай, ако става въпрос за подсладител. Иначе по 1 лъжица мед на ден до обяд или след тренировка е добре.
06.05.13
08:27
Благодаря ви за отговорите! :) Засега ще си карам на чисто, а пък по-нататък пробвам със стевия.
07.02.14
20:49
Това са към 100 гр. въглехидрат и съответно към 400 калории. Зависи дали целиш задържане или сваляне на тегло. Ако искаш да си поддържаш няма да попречи сам по себе си, но няма как да знам какво друго ядеш, колко тренираш и т.н.
07.02.14
20:58
Ако искаш релеф, не мисля, че количеството ще ти е от полза.
Не мисля, че 120 грама качествен мед на ден ще ти навредят с нещо, освен ако не си на стриктно НВД, а ти не си.
В меда има доста фруктоза, но ако си спестиш други източници на такава (захар, глюкозо-фруктозен сироп и продуктите, които ги съдържат), не е проблем - полезните свойства на меда я компенсират до известна степен.
07.02.14
21:56
Замествам сладкото със мед , газирано не пия и единственото сладко което ям е мед , старая се да изчистя малко мазнини по корема но това ще стане с кардио, но не мисля да прекъсвам яденето на мен. Как мислите правилно ли е това?
07.02.14
22:00
казано от Boby_ на 07.02.14, 21:16:
Не мисля, че 120 грама качествен мед на ден ще ти навредят с нещо, освен ако не си на стриктно НВД, а ти не си.
В меда има доста фруктоза, но ако си спестиш други източници на такава (захар, глюкозо-фруктозен сироп и продуктите, които ги съдържат), не е проблем - полезните свойства на меда я компенсират до известна степен.
Аз имам някакъв неистов страх от този мед :Д Точно заради фруктозата.. а и ако 120 грама ги ядеш на няколко пъти, то постоянно си вдигаш кръвната захар, което не мисля, че е ок, поправи ме, ако греша :)
казано от Adriana Dacheva на 07.02.14, 22:00:
казано от Boby_ на 07.02.14, 21:16:
В меда има доста фруктоза, но ако си спестиш други източници на такава (захар, глюкозо-фруктозен сироп и продуктите, които ги съдържат), не е проблем - полезните свойства на меда я компенсират до известна степен.Аз имам някакъв неистов страх от този мед :Д Точно заради фруктозата.. а и ако 120 грама ги ядеш на няколко пъти, то постоянно си вдигаш кръвната захар, което не мисля, че е ок, поправи ме, ако греша :)
Фруктозата е проблем, но за здрав, трениращ млад човек медът носи редица ползи (съдържа много ензими, микроелементи, има антибактериални свойства и т. н.), които я компенсират, особено при положение, че избягва други продукти, които съдържат фруктоза. Ако момчето цели непременно да чисти мазнини, може да понамали малко меда, но не виждам причина да се откаже напълно.
А пиковете на кръвната захар не са основният проблем. По-съществени са пиковете на инсулина. Това обаче е една много обширна тема.
Казано най-просто, дозата прави отровата.
Ще си позволя да цитирам г-н Пух: “Единственото по-хубаво нещо от гърненце мед е...две гърненца с мед”.
Мисля че това отговаря на въпроса. ;)
И аз ям по 2-3 пъти на ден по 1 с.л мед и не виждам да ми се повлиява на корема ,но при всеки е различно .Иначе и аз смятам ,че меда е неизменим за всеки активно спортуващ човек ,а и много полезен и бързо се разгражда :)
Прочети тази статия и сам си отговори на въпроса за това хората са я сложили :) http://www.bb-team.org/articles/1364_med-edin-podtsenyavan-pomoshtnik
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.02.14 22:23.
07.02.14
22:34
И аз ям мед, просто 120 гр ми се виждат множко :Д Но след като прочетох мненията тук, мисля да загребвам по-смело от буркана :)
07.02.14
22:41
Все пак благодаря за съветите на всички ! :))
казано от Adriana Dacheva на 07.02.14, 22:34:
И аз ям мед, просто 120 гр ми се виждат множко :Д Но след като прочетох мненията тук, мисля да загребвам по-смело от буркана :)
По-добре недей (makeup) (giggle)
Доколкото знам от дядо ми и всички пчелари меда макар и в по-големи количества неможе да ти навреди, може да ти помогне само. Лично аз го използвам като подсладител към шейкове, чай и кафе последните няколко години и съм пре доволен. Жалко, че толкова късно го подкарах. Вече меда който си купуваш с какво съдържание е знае само производителя...
08.02.14
08:41
казано от Цветомир Неделчев на 08.02.14, 00:16:
казано от Adriana Dacheva на 07.02.14, 22:34:
По-добре недей (makeup) (giggle)
Доколкото знам от дядо ми и всички пчелари меда макар и в по-големи количества неможе да ти навреди, може да ти помогне само. Лично аз го използвам като подсладител към шейкове, чай и кафе последните няколко години и съм пре доволен. Жалко, че толкова късно го подкарах. Вече меда който си купуваш с какво съдържание е знае само производителя...
Моят мед, Цецо, е с доказано качество. И толкова вкусен мед.. не си ял никога ахахах :Д
07.02.14
20:24
Здравейте, занимавам се от 8 месеца с лостове , тренирам 6 дни в седмицата , на 14 години съм.Напоследък ям много мед. На ден ми се събират около 120-130гр. Искам да попитам те ще ми повлиаят ли върху релефа и ще се наптрупат ли мазнини от толкова мед ?