13.01.12
16:20
Здравейте. Кое е по удачно за покачване на мусолна маса като се има в предвид че много трудно какчвам килограни - азотен бустер или аминокиселини да си взема. В момента имам около 2 кг протеин на оптимум- уей и мисля да си взема и креатино матрица или Con-Cret. Какво ще ме посъветвате?
ПП: на 22 години съм 175см, 65 кг. трнирам сериозно от 2 години, преди това също съм тренирал но с прекъсвания.
Темата беше редактирана от bobski на 13.01.12 16:21.
13.01.12
16:24
Ще те посъветвам да разбереш какво искаш и да намериш куцащия елемент от хранителната и тренировъчната ти програма ;) ако тренираш тежко но нямаш нужното хранене и прочие е хубаво да се насочиш към добавки с възстановяващ характер ( протеин, аминокиселини, различни протеинови матрици, витамини и прочие ) ако куцащия елемент ти е тренировката при много добро и почти стриктно хранене трябва да се насочиш към интра тренировъчни продукти и като цяло добавки със ‘’засилващ’’ характер като креатин, азотен буустер, таурин, бета-аланин и прочие... Ако и двете неща ти куцат по-добре не си давай парите за добавки само...
Ама като гледам малко мнението ми не ми звучиш като човек който изобщо трябва да дава пари за добавки като се има в предвид, че не си написал никакви данни за себе си ;)
ПП: сега видях пояснението ти отдолу... със сигурност не си за буустер според мен...
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 13.01.12 16:26.
13.01.12
19:33
е то с азотен бустер реално мускули правят ли се? той не е ли по-скоро някакъв спомагатален продукт за по-добро настроение и желание за тренировка. съставките му май нямат много общо с мускулния растеж. аминокиселините доколкото знам подхранват и възстановяват мускула, което би довело до търсения ефект.
Правят се, азотните бустери спомагат образуването на NO (азотен окис) в организма. NO е вазодилатор, тоест разширява (отпуска) кръвоносните съдове. Така повече кръв преминава през мускулите и съответно повече кислород и хранителни вещества, които позволяват по- добро възстановяване, а също може и да повишат силата.
Мнението беше редактирано от kratos на 13.01.12 20:11.
13.01.12
20:19
казано от kratos на 13.01.12, 20:10:
Правят се, азотните бустери спомагат образуването на NO (азотен окис) в организма. NO е вазодилатор, тоест разширява (отпуска) кръвоносните съдове. Така повече кръв преминава през мускулите и съответно повече кислород и хранителни вещества, които позволяват по- добро възстановяване, а също и да повишат силата.
Всичко това е чисто теоретично. Колко време според теб трае вазолидиращия ефект на една доза бустер?
И според теб има ли смисъл да се взимат, ако не се комбинират с други добавки (креатинов, бцаа и т.н) !?
Към автора на темата:
* Аминокиселини има смисъл да взимаш само, ако са в прахообразна форма, за да може да приемаш адекватни дози - мин. 10гр по време (или преди и след) тренировка. Таблетираните и капсулираните аминокиселини са единствено пари на вятъра.
* Азотния бустер може да има ефект, само ако го комбинираш с нещо друго. Сам по себе си само ще те напомпи за час, час и половина. Единственото което ще постигнеш е естетическа наслада от собственото си тяло, оглеждайки се в огледалата в залата.
Не претендирам, че азотният бустер е по- добрият избор, нито че работи безотказно. Идеята на коментара беше, че целта му не е само добро настроение и желание за тренировка, а че има влияние и върху кръвоносните съдове в организма.
Относно ефектът му, мисля че трае не повече от 2 часа, тоест в периода на тренировката ако тогава е неговият прием, тогава се усеща и най- много “напомпването”. Не, не смятам, че има смисъл без допълнителната суплементация, тъй като тези 1 или 2 часа, през които е улеснено кръвообращението няма да спомогнат толкова възстановяването при нормален режим на хранене, без допълнителни бцаа например, и разликата с и без бустер би била много малка и няма да се извлече максимума от вазодилацията.
От друга страна мисля, че ако се изпие за тренировката, по- голямото количество кислород, което ще се доставя с кръвта би имало влияние върху силата, което пак е в плюс. Но смятам, че има по- добри продукти, които да оказват по- добро влияние върху силата.
13.01.12
21:06
Вземи си BCAA и пий адекватни дози ... никога не са излишни ! И както те посъветваха по-горе спри се на прахообразен продукт :)
Мнението беше редактирано от Phxxx на 13.01.12 21:07.
Пробвай с хранителен режим който включва над 4000 калории. Това за бустерите, че държат час-два за мен не е истина. Определено, ако до сега не си приемал ще ти се отрази добри да пробваш 1 кутия от доказалите се марки :). Пробвай креатинова матрица + глутамин. Дано разполагаш с пари :)
Успех
04.02.14
17:06
Здравейте.Тренирам фитнес вече от една година и 8 месеца(и преди сам тренирал с прекъсвания) и карате от 2 месеца.Въпросът ми е дали да почна да взимам аминокиселини защото понякога нямам възможността да се наспя подобаващо или да ям когато трябва.
ПП: На 18 години съм, 185см, 88кг(Но до лятото мисля да сваля 4-5 че зимата ми се натрупаха малко мазнини).Тренирам
04.02.14
18:34
казано от Xakan Rustemov на 04.02.14, 17:06:
...дали да почна да взимам аминокиселини защото понякога нямам възможността да се наспя подобаващо или да ям когато трябва.
Няма смисъл.
Аминокиселините не могат да компенсират тези неща.
Разбира се, че ИМА начин да се храниш и да се наспиваш... ;)
14.04.14
01:25
bobski току що описа мен с изключение на годините.
Ако ще пиеш бустер, то наистина трябва да го комбинираш с нещо друго.
Аз сега например ще го пробвам за първи път, заедно с креатин и протеин.