След коремна операция?

09.02.14
16:00

здравейте! преди около три месеца ми правиха коремна операция и ми казаха, че шест месеца не трябва да вдигам тежко и да се натоварвам.. преди всеки ден правех съвсем обикновени упражнения от типа на home workout, аеробика или тае бо, имам и бягаща пътечка..  въпросът ми е мога ли отново да започна да ги правя, защото не ми се чака още три месеца? знам, че коремни преси не може, но има ли и нещо друго, което би било опасно да правя?

Щом лекар ти е казал да изчакаш, съветвам те да го направиш. Мисля, че здравето е по-ценно и трябва да се пази. Можеш да си правиш разни разходки,ако не искаш да се обездвижваш съвсем, или да правиш монотонно кардио с нормално темпо, но другото вече.. аз лично не бих ти дала съвет да тренираш, защото после ще се чувствам отговорна, ако нещо се случи:)

09.02.14
19:03

Дамата,която пише преди мен,е много права.
Секцио-”раждането” също е коремна операция и също лекарите съветват поне 6 месеца никакви упражнения.
Изчакай,консултирай се пак с лекар и тогава почни.
Успех!

17.02.14
14:26

благодаря за отговорите :) да си призная не издържах и от няколко дни правя степ аеробика за загряване (около 10-15 мин) и после упражнения за краката и дупето, без коремната област.. на пътечката още не смея да се кача.. отначало доста се притеснявах да не стане нещо, но за сега не усещам да има неблагоприятен ефект.. даже се чувствам по-добре..

Мнението беше редактирано от illusions ' на 17.02.14 14:29.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1