Кашкавалена извара "Мина".

09.02.14
17:29

Здравейте,
закупих си днес една бомбичка от въпросната извара - 250 гр за лев.
На опаковката обаче не пишеше съдържанието на Б-В-М , а само състава и 86 калории на 100 гр, също така 8 % масленост . Знае ли някой какво и е съдържанието ? По прости сметки и доста разглеждане в раздела за състав на храни , би трябвало да съдържа около 10-12 гр белтък , 3-4 мазнини и 3-4 въглехидрат , но не знам.Иначе е добра на вкус и е малко мазничка , което ме навежда на мисълта , че  положението с мазнините може да е различно от моите сметки. Иначе най-вероятно ще я заменя с друга , на която поне е показано съдържанието , но все пак ми е любопитно тъй като на вкус е добра.

След като няма написано съдържание как очакваш някой да ти каже някакви стойности :) И може би не е случайно,че няма такива. Лично аз избягвам да купувам продукти без дадени хранителни стойности. Като цяло си е риск да вярваш на етикета, а вече и липсата на такъв - съвсем..

09.02.14
21:18

Ако е така наистина по-скоро си си взел мас,отколкото извара :D
Проста математика .. Имаш 72 калории от мазнини и остават само 14 калории за протеин и въглехидрат.. Ако сметнем дори,че няма въобще въглехидрат,което не е възможно принципно пак ти идва по-малко от 4 гр протеин в 100 грама,което пък е безумно,защото 4 грама има в 100 гр вафли.
Нещо етикета според мен е объркан,много такива случаи има.

14.02.14
20:50

Именно и аз за това се учудих . Това с маста също е вариант  , като я гледам колко е мазна :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1