Само клекове за тренировка на долна част на тялото?

09.02.14
18:13

Здравейте! Имам въпрос относно дупето и бедрата. Начинаещa съм и от скоро съм започнала да правя упражнения. Понеже разбрах, че трябва всеки ден да се тренира различнa група мускули и стигнах до долната част на тялото, която са дупето и краката. Чудех се какви упражнения да правя и накрая се сетих за клековете. Въпроса ми е, ако правя един вид клекове само за долната част на тялото три пъти в седмицата ще има ли някакъв резултат? Също и искам да попитам колко клекове трябва да правя?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 10.02.14 12:43.

09.02.14
18:22

казано от aneliya georgieva на 09.02.14, 18:13:

трябва всеки ден да се тренира различнa група мускули

Здравей,
Това по-горе не е точно така. Особено, ако си начинаеща, не виждам смисъл от сплит тренировка с различна мускулна група всеки път. Едва ли само по тази информация, която си дала, някой ще може да ти даде съвет.

09.02.14
20:01

Каква друга информация трябва да дам? Ако е за мен - момиче на 16г. Висока съм 1.53 и съм 45 кг. Ох някой просто да ми каже колко клякания трябва да правя на ден и дали само с клякания ще си стегна краката и дупето.

Няма някаква точна формула - клякаш 200 пъти и хоп - краката ти се стягат. Нещата са комплексни и включват много фактори - от храната през тренировките, съня и възстановяването. При всички случаи да клякаш няма да ти навреди в никакъв случаи, качване на стълби също много добре стяга. За малкото инфо,което даваш, толкова.

09.02.14
22:25

Каква друга информация да ви дам?

Как се храниш например

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1