09.02.14
22:26
Здравейте,
на 31 години съм и за няколко години качих 35 кг. Никога не съм била кльощава, поне 2 пъти в седмицата спортувах здраво, но претърпях операция и се наложи да кротувам, след това забременях и в момента съм 95 кг. и 166 см. Вече година и половина кърмя и все едно се раздувам все повече, може би е от хормоните, имам чувството, че задържам вода. Направих си изследвания, абсолютно здрава съм, дори нямам повишен холестерол. Просто ми е забавен метаболизма и може би ще се наложи да си правя детоксикация и изчистване на черния дроб. До като някои жени отслабват, аз дебелея здраво...До месец ще съм спряла да кърмя, започвам житен режим, включвам пчелен прашец и мисля да я карам без животинска храна...с изчистването на организма се отделят токсини в кърмата. На ясно съм с упражненията за стягане, ще си правя вкъщи, нямам баби на разположение и ми е доста напрегнато, тоест идеята да ходя в зала отпада. Вече повече от година спя по около 5-6 часа на денонощие и не знам до кога ще продължи това безсъние, съответно огладнявам много и то след 16,00 часа...но ще се справя. Това, което ме притеснява е дали ще мога да изглеждам добре някога? Знам, че след определена възраст отслабването и стягането са много трудна задача. Всеки ден ли трябва да правя упражнения за ръце, крака, дупе и корем? Ужас, ами ако висна цялата...корема ми вече виси след операция...имам чувството, че никога няма да се прибере....Какво трябва да направя за да изглеждам добре. Далече съм от идеята да съм фитнес модел, но искам да имам добре оформено тяло, без да висят разни грозни кожи и сланини. Бих искала да си върна фигурата и извивките от преди :)
Каква е оптималната честота и продължителност на упражненията, за да не ми висне кожата и да се стегна? Ако някой има домашни упражнения, моля да сподели :) Разполагам само с уред за коремни преси (голяма глупост), гирички по 0,5 и една джаджа уж за стягане на вътрешната част на бедрата и ръцете (V образен уред с пружина). Зная, че не съм стара, но възможно ли е и нали не е късно да оформя тялото си?
10.02.14
13:18
Никога не е късно да влезнеш във форма и да се поддържаш в кондиция :) Да, след раждането и след 30, нещата не са, както като си на 20, но това далеч не значи, че те са невъзможни - достатъчно е само да имаш желание за промяна. Да бъдеш физически активна колкото можеш повече - разходки с количката и бебчето из парковете, като се оправи времето, тренировки в домашни условия - можеш да погледнеш сайта на Руми Илиева в търсачката на гоогле, разгледай дневниците на момичетата тук - много от тях правят клипчета от youtube канали, които са специализирани с тренировки за домашни условия. Избери си един хранителен режим и го следвай и нещата ще започнат малко по малко да се случват :) Успех и поздравления за желанието !
15.02.14
15:43
Здравей! Имам 2 бременности и раждания и мога да споделя моя хранителен режим и упражнения. Сайта на Руми е супер, там има много подходящи упражнения в домашни условия.
Упражненията за прости: 1.Коремни преси 2. Повдигания на дупето в легнало положение 3. Женски лицеви опори 4.Клекове. Правят се интензивно. В началото ще ти е трудно, ако не си свикнала и прави по-малко повторения, после ги увеличи. Много движение през деня.
За кожата е хубаво да си купиш подходящо мазило, защото иска време и помощ да се възстанови.
Храната: Спри мазно, тестено, пържено и вредно сладко. Много вода на ден, бавно хранене и ранна вечеря. Аз диета не съм спазвала, олио замених със зехти(1-2 лъжички на салатка, супа или друго ястие), сладко с мед, плодове, белия хляб с 1-2 филийки черен или овесени ядки. Не лишавам организма си от нищо, но не се тъпча. Промяната зависи от човека, при някои е бърза, при други по-бавна.
Мнението беше редактирано от Миряна Мър на 15.02.14 15:44.