09.02.14
00:18
Някой има ли си представа какви макронутриенти съдържа кашкавала на ЧЕХ “Арбанаси”
Седи твърд такъв,трудно даже се стърже,демек си мисля,че става..
Писах им емайл,но самият емайл не съществува и ми го върна като нeпратено писмо..
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 09.02.14 07:43.
09.02.14
16:01
Няма ли етикет туй нещо? Можеш да го занесеш в специализирана лаборатория да му определят състава. Едва ли и производителят знае защото състава в млякото варира според сезон, хранене на кравите и др.
09.02.14
16:11
Има ..Пише името на кашкавала,температура и производство..
Обаче няма макронутриенти..
По други кашкавали има..
А да го водя аз в лаборатория..Ако бях милионер -може би..
Всъщност се чудя това не е ли подсъдимо,по принцип трябва да се изписват тези неща върху всеки продукт,чел съм го някъде,ама не си спомням къде и се е обсъждало точно това.
10.02.14
15:58
И на мен ми се струва, че имаше такъв закон, но явно някои производители (подобно на теб) също не са милионери. :D
11.02.14
00:03
Да бе,ама е ебано,защото кашкавала изглежда добре,ама не знам въобще какво има в него,само краве мляко и никакви макронутриенти,дори поне калории..
Тази марка я избягвам- лоши случки с прясно мляко и мисля някакво топено сирене- за мен е пълно менте.
11.02.14
00:49
Какви са тези лоши случки,какво по-точно е ставало?
Неща в срок с ненарушена опаковка неставащи за ядене, защото са отвратителни- ужасни на вкус ненапомнящи с нищо за млечен продукт. Може просто да не съм имал късмет- знам ли.
11.02.14
01:05
То тогава какво остава,какъв кашкавал да си взема нормален,да не е по 15-16 кинта килото.