22.01.14
22:57
Здравейте на всички,
Първо да ви поздравя за сайта и за полезните неща във него това е и причината да се регистрирам тук.
Изчетох доста коментари преди да създам нова тема но явно моят отговор е някъде по средата на мненията.
На 23 години съм 175см и тежа 75 килограма не съм дебел но за жалост всичко което ям и пия ми се лепва на корема и задните части.До сега не съм водил застоял начин на живот и горе-долу нещата са се балансирали,но съм решил малко да се постегна.Целта ми не е да правя големи мускули а просто стегнато здраво тяло без мазнини по корема.
У дома си имам велоаргуметър,лост за набиране и ръкохватки за лицеви опори,във момента нямам възможност да посещавам фитнес.
От около един месец правя следното 6 пъти в седмицата:навъртам 20 километра на велоаргуметърът което ми излиза всеки ден като време около 50-54 минути със сложен колан за изпотяване около кръста,след това правя 4 серии по 15 повторения(не мога повече от 15)лицеви опори със ръкохватките,между лицевите опори правя по 50 повторения коремни преси и по 10 със вдигането на двата крака(не знам как се казва упражнението),лостът го използвам през деня така като се присетя за него или като минавам през стаите там максимумът ми е 4-6 набирания(истински).
Не спазвам особен хранителен режим сутрин закусвам мюсли накиснати в 1 кофичка кисело мляко,след това каквото има сготвено,след обяд си хапвам най-много някои друг плод,за вечеря почти всяка вечер се яде месо или пилешко или свинско.Страня от всякакви чипсове,снаксове,сладки неща,сокове и газирано,хляб изяждам маскимум 5 филии за седмицата.Има някакъв ефект всичко това но ми се струва че нещо трябва да се промени.
Бихте ли ме посъветвали дали това което правя е правилно,нещо трябва ли да променя?
Също така напоследък това е 70% от физическата ми дейност защото имам страшно много да уча и гледам да не излизам.
Знам че храната е разковничето но просто нямам такава финансова възможност да ги разнообразявам много нещата.
Благодаря.
Темата беше редактирана от Деян Михаилов на 22.01.14 23:00.
23.01.14
22:30
1.Махни колана - не ти помага с нищо
2.Пий поне 3,5 литра вода на ден
3.Прави повече набирания на лоста
10.02.14
14:58
Може ли някои да ми отговори как да наредя упражненията с нещата с които разполагам,примерна програма кои ден какво да правя за максимален резултат?
11.02.14
10:16
Поздрав!
Еми, като за начало в един ден прави силовите тренировки, в другия велото.
Примерна идея:
Загрявка (то е ясно предполагам)
- Набирания - правиш колкото можеш (хубави, може и с подхват, щом другите са трудни) и след това без да почиваш правиш Лицеви - пак колкото можеш, след това (пак без прекъсване) правиш примерно 15-20 клякания(там колкото ти е комфортно да усетиш натоварване). Когато направиш кръга почиваш 3-5 мин. и даваш отново. Така 5 пъти. След това може да направиш корем (вдигане на краката от вис е хубаво упражнение) - примерно 4х10 (ти прецени). Това ти е единият ден.
Другият ден правиш велото и така ги редуваш. Като напреднеш ще разнообразиш, иначе много хубаво е да правиш и кофи, ако имаш успоредка някъде около вас (в парк, градинка, училище). Успех!
12.02.14
09:51
Къде са и другите компетентни мнения,виждал съм къде къде по неграмотно написани теми на които е отговаряно подробно и т.н?