11.02.14
20:25
Здравейте! От определено време търся из нета калорийния състав на бахура. Някой има ли на представа какви хранителни стойности притежава?
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 11.02.14 21:07.
11.02.14
21:32
Наобходими продукти:
5-6 бр. свински черва
1 кг свинско месо
500 г черен дроб
500 г бял дорб
250 г свински сърца
Останалото са подправки и ориз по-желание(250 гр).Смяташ всичко поотделно,едва ли ще намериш етикетче с хранителната стойност ;)
11.02.14
21:34
Благодаря ти,Светослав! За продуктите съм горе долу наясно..питам орентировъчно понеже ми донесоха някакъв бахур (ужасно вкусен! ) и ме е страх да не надхвърлям много дневните си калории с него тези дни :)
Заповядай: Хагис/Бахур и тн.. :)
ммм имайте в предвид, че карантията в тези, които се продават във веригите магазини е изкл. малко, така че пишете го основно въглехидрати (ориз) + мазнини (сланинки някакви).
Натриевия глутамат има свойството да прави и най-голямата шитня вкусна. Нищо против домашно приготвения бахур с горе посочената рецепта, ала крайно се съмнявам, че тя отговаря на това, което се предлага на пазара.
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 12.02.14 13:59.
12.02.14
14:54
казано от Strelok91 на 12.02.14, 13:58:
ммм имайте в предвид, че карантията в тези, които се продават във веригите магазини е изкл. малко, така че пишете го основно въглехидрати (ориз) + мазнини (сланинки някакви).
Натриевия глутамат има свойството да прави и най-голямата шитня вкусна. Нищо против домашно приготвения бахур с горе посочената рецепта, ала крайно се съмнявам, че тя отговаря на това, което се предлага на пазара.
За жалост съм съгласен с теб.А oтносно Хагиса,който беше споменат по-горе...накратко трябва да си върл фен на агнешко(по-скоро дърто овче,lamb