В търсене на съвети и помощ

Темата е заключена.
II

03.02.14
22:43

Здравейте,

в търсене на съвети, различни видове упражнения и информация се регистрирах в този сайт. Психически вече съм се нагласил, че искам да започна сериозно да тренирам, което според мен е началото. По-трудния етап сега е пътят, който искам да извървя, а той е натрупване на мускулна маса на всяко едно място над талията.

В началото на миналата година спрях цигарите и друго нещо за което много се радвам - Кока-Колата(и до голяма степен газираните напитки)! След което започнах редовно да бягам главно с едно приложение на телефона ми ‘Nike Running’, което аз намирам за изключително полезно и може би на 85-90% достоверно като данни и статистики които запазва. Е малко или не за миналата година избягах невероятните за мен лично 333км. С бягането усетих голяма промяна в мен - вече не се задъхвам, нямам сърцебиене и мускулите на краката станаха доста оформени като цяло.

С бягането дойде и по-здравословният начин на живот който се опитвам да водя. Без да съм чел все още от някаква литература започнах от две седмици сутрин да си правя плодова салата(ябълка, банан, киви и мандарина). Гледам да избягвам всеки ден да пия кафе, но пък гледам да пия черен или зелен чай, по навик пия много вода на ден. Същото така дневно хапва по 40-50гр. сурови орехи. Избягвам сладкото, но ми е малко трудно да забравя тестените храни и fast food-a.

Сега желанието ми е да почна да се развивам от кръста на горе защото изглеждам слаб с лек бирен корем(като сега зимата леко се увеличи). Нямам представа от къде да започна. Мислех си за два варианта фитнес или кросфит. Това което не искам да оставям е бягането, поне 2-3 седмично мисля да продължа да го правя.

Ако някой чете това и ми даде съвет ще е супер, защото нямам познати/приятели в тази област.
Ще прикача някои снимки от лятото в цял ръст.

Темата беше редактирана от Ivaylo Ivanov на 03.02.14 22:51.

II

12.02.14
21:29

Моята лична програма е готова и смятам да я съчетая някакси с работата и здравословно хранене...
Надявам се да постигна резултати след време, въпреки че досега не съм ходил на фитнес, имам желание да го направя!

Толкова много ми харесва да бягам, но наистина ли не се препоръчва съчетано с тренировки във фитнес и опит за натрупване на мускулна маса?..

Ден                Вид упражнение                          Серии Повторения Разстояние
Понеделник
(гърди и трицепс) 1. Лежанка                                3x           8-12           -
                      2. Горна лежанка                          3x       8-12           -
                    3. Флайс                                  3x     12-15       -
                4. Пек дек                                3x       12-15       -
                5. Скрипец за трицепс                        3х      12-15       -
                6. Разгъване с дъмбел зад врата с една ръка 3x     12-15           -
Вторник
(гръб и бицепс) 1. Дърпане на горен скрипец                3x     12-15         -
                      2. Дърпане на машина за гръб                3x     12-15           -
                3. Дърпане на долен скрипец              3x       12-15       -
                4. Хиперекстензии                        3x       12-15       -
                5. Сгъване за бицепс с крив лост          3x       8-12           -
                6. Скотово уред                          3x     12-15           -
Сряда
(кардио)            Бягане                                      -      -          4-5км
Четвъртък
(крака)          1. Хакен клек                                3х      12-15       -
                    2. Лег преса                                3х      12-15         -
                3. Разгъване за предно бедро                3х      12-15       -
                4. Сгъване за задно бедро                    3х      12-15       -
                  5. Повдигане на пръсти за прасец            3х      15           -
Петък 
(рамо и корем)
                  1. Раменни преси уред                      3х        12-15       -
                    2. Разтваряне встрани с дъмбели            3х      12-15       -
                  3. Разтваряне от пред за предно рамо      3х    12-15       -
                4. Пек дек с лице за задно рамо            3х      12-15       -
                5. Коремни преси на успоредка          3х      25           -
                6. Коремни преси под наклон                3х      25           -
                7. Повдигане на краката от лежанка          3х      25           -

Събота          Почивка/ Възстановяване                      -      -            -
Неделя
(кардио)          Бягане                                      -      -          4-5км

Мнението беше редактирано от Ivaylo Ivanov на 12.02.14 21:30.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1