Вчера по традиция сутринта се премерих. Излиза че резултатите от миналата седмица са плод на някакъв фалш- задържане на вода и прочие, тъй като съм с към 2кг по-лек от тогава или казано иначе в приемливите норми- под 79кг съм. Храната си е същата- пак с превес на въглехидратите- клонят към 200гр дневно. В общи линии извода е, че без значение какво ям положението е едно и също. Калориите се движат към 2500- за моя организъм май няма значение дали калориите идват от въглехидрати или мазнини- тренировките ми вървят еднакво според мен- не усещам значителна разлика. Имам си сила енергия и прочие, както и има дни, в които е зле положението. Цялата работа е функция на положителен или отрицателен баланс и натовареност в ежедневието- тоест колко седя- а аз седя по много часове на ден и може би за това дори на 2300 калории да кажем понякога съм в излишък- просто защото нищо не правя. Интересно е, че 2010 като почнах да тренирам бях 72кг, а талията ми беше 93см сега пак е толкова- и въобще в периодите, в които не се стремя да свалям и не се тъпча целенасочено се закотвя на тази стойност- записи години назад. Е така си пиша аз щото си нямам друга работа в момента. Та извода от цялата работа е, че тялото ми работи с всичко. Има шанса вероятно част от теглото ми да се е покачило в следствие на малко задържана вода от въглехидрати + приема на креатин монохидрат за последните 3 седмици. Пожелавам ползотворна събота- кой към залата, кой навън и за такива, като мен- на работа :D
***Тренировка 60:
тесен лег- 7х70кг 2х5х70кг
разгъване на дъмбел зад врат- 15х33кг 2х12х35кг
разгъване с въже- 20х20кг //две макари
сгъване за бицепс- 10х40кг 2х9х40кг
чуково сгъване с дъмбели от седеж- 12х20,5кг 10х20,5кг
сгъване на скрипец- 20х40кг //две макари
корем
Днеска леко и раздвижващо без да си давам зор и да бързам. На тесния лег направих 7ца първата серия- доста трудна, но си заключих сам от там последвалите 2 серии бяха доста трудни, но докарах до 5ци. Другото стандартно- на планка съм много доволен- 50кг много са ми олекнали- изкарах 40 секунди без проблем. Пусто ядро искам да го правя кораво.
***Тренировка 61:
тяга- 2х2х175кг*
висока тяга- 1х195кг* 0х195кг* 2х195кг*
набирания- 14,6,8,6,6- 40 общо
гребане с щанга- 9х70кг 7х80кг 9х70кг
корем
*колан
Тия 175 не бяха толкова тежки, ама ми отбелязаха някои грешки. После на високата тяга- едвам издърпах 1ца, втората серия не можах да я отлепя и ме навикаха та след минута-две направих много мощна двойка- добре стана. На набиранията се усещах много тежък днеска, гребането усещах всяко повторение. Прилична тренировка днеска сега яйца със сланина, жалко че туршията и виното ми свършиха :D
02.02.14
21:55
Не бях аз :( Ама ще знам за следващия път като ми се прави на женичка да го ошамаря дори :D (devil)
Защото съм номер едно! Денят започна повече от страхотно! След някой час и зала.
***Тренировка 62:
лег- 4+1х85кг 4х85кг
клек- 2х5х120кг*
сгъване за бедро- 2х10х40кг
*колан
На лежанката не съм особено доволен- тръгнах за 5ца, въпреки кривата 4ка стигнах донякъде- много лека помощ, но я имаше. може би щото трицепсите и рамената са ми фалит още- оправдания нали :D Втората серия реших да не рискувам и без това беше на милиметър помагача да пипне, ама си заключих сам- за 5ците другия път остават същите тежести. До тука на 2ките и на 5ците греда на лега- дано поне 8ците на 75 да направя, та да има прогрес. На клека беше трудно щото ректорите са ми салата, ама си ги направих. Ще кача 2та клипа- обаче не усещам да ползвам задника си хич- след 8ците ония ден имах адската треска, ама на тия повторения нищо. Бе доволен съм въпреки всичко : ) Иначе програмата ще олекне малко- асистиращите ще ги намаля, а също и тежестите ще паднат на тях, като ще пробвам да си правя 4те тренировки всяка седмица.
Сякаш правиш две отделни движения - едото изправяне до половината с гъза напред, другото - доизправяне на кръст.
Това е факт, който е отбелязван и преди- някъде има някакъв дисбаланс, ама не знам къде. До към 80-90кг не е така- после вече се получава- крива ми е механиката- и няма значение дали съм с кола или не- балига що.
04.02.14
16:05
Задно бедро > глутеус ;)
казано от Скота на 04.02.14, 15:57:
Това е факт, който е отбелязван и преди- някъде има някакъв дисбаланс, ама не знам къде. До към 80-90кг не е така- после вече се получава- крива ми е механиката- и няма значение дали съм с кола или не- балига що.
Може да звучи вече клиширано, но според мен си нарисуван случай за прилагане на тактиката “два месеца само преден клек” в съчетание с упражненя за укрепване на корема и пояса - здраво тяга, “колелце”, руски усуквания и т. н.
Според мен дълбочината на клека ти е добра, но се гънеш като макарон, което не е добре.
Ванка, ще се наложи да обясниш с повече от 2 думи- благодаря.
Боби, за това от няколко месеца наблягам на корема много- планкове, ренегадски, повдигания на краката от вис, колелце от колена/иначе не мога/- има прогрес, ама бавно заяква пусто ядро. Правя и разни други щуротии- в общи линии гледам всяка тренировка да има работа за корема- преден клек си трябва също- бе положението е зле : (
Алекс, благодаря за включването- поработих над дълбочината и мисля, че вече е ок, но да сгъвам се, но това вече го знаех. Въпросът е как да се елиминира.
казано от Скота на 04.02.14, 22:55:
в общи линии гледам всяка тренировка да има работа за корема
Не бих процедирал така. Ядрото участва в почти всички сложни, многоставни движения - клек, тяга, тръстър, изтласкване, изхвърляне и т.н. Тъй като това са голяма група от мускули, включително и дълбоки, прогресът при тях е бавен и трудоемък. Също така имат стабилизираща функция, дори при елементарно ходене или чакане автобуса на спирката. Тоест те работят постоянно и трудно се възстановяват след усилената им тренировка. Предполагам почти всеки е прекалявал с коремните преси от рода на 5х 30 или нещо подобно и после е имал мускулна треска в продължение на дни, ами част от причините съм ги написал. В твоя случай мисля, че би следвало така да тренираш ядрото, че да имаш максимална стабилност за кратък период от време (2ка, 3ка тежки клекове и тяга), не ти трябва продължителна издържливост (да кажем маратонец) или експлозивност (щангист).
Ако усещам, че ядрото ми изостава бих го отделил в отделен ден или два или три (зависи от възстановяването и разбира се колко време може да се отдели от ежедневието за тренировка) - нисък брой повторения (за корем 4-12) с допълнителна тежест и прогрес с увеличаване тежестта и/или задържане в определена позиция. Аз лично планк, ренегадско не ги тача особено, но всеки си има лични виждания и предпочитания. В по-напреднал етап бих включил и 1/2, 1/4 клек и просто взимане, стабилизиране и връщане на свръх тежест от стойката за клек, както и хиперекстензии.
Тъй тъй. Аз като казвам правя всеки път не значи, че 30 минути се пръсвам от серии- и да точно това правя- с тежести по 5-6 повторения и нисък обем- на планка целя максимална тежест за 30-40 секунди. Миналата година точно по това време гледах някакъв клип или даже серия. Трибойци вземат едно момче средно натренирано- смисъл средностатистическо и почнаха трите движения от леко към по-тежко докато фалира, за да “счупят” техниката и да видят къде какво издава багажа. ТА именно там човека обясняваше че корема трябва да се тренира всеки път, НО със движения/упражнения, които наподобяват позицията ти при клек/лег/тяга за да има принос и как да го кажа- един вид мускула да знае какво да прави като е в еди коя си позиция. За това и правя молитви на горен скрипец- сиреч тръгвам от висока позиция. Също така препоръчваше добро утро, но седнал, за де не вкарваш таз и крака. въобще на теория уж ми е известно какво как и що, уж прилагам, ама явно не е достатъчно. Иначе частични движения правя, когато са ми 2ките или средно на 10 дена 1 път. Благодаря за съветите още веднъж и за времето.
Генерално може би при мен проблема е, че не умея да се “стягам” целия- тука като чета описанията как се правят движенията- ставаш през гърди, натискаш с краката на лега, изпъваш трицепсите, кат правиш тяга- али бали и става една каша. Аз просто заставам там и вдигам- смисъл концентрирам се, ама не мога да мисля за тия 100 неща, пък то явно в това ми е грешката.
***Тренировка 63:
тяга- 2х5х165кг*
набирания- 12,10,8,10,6,6,5,7- 64 общо
колело
*колан
Много много трудно беше днеска и май ще спра с тия инкрементирания по 5 кила и на тягата, че ми идва нанагорно. Отделно смятам да пусна 3-4 дни почивка от клек и тяга, защото се чувствам смазан и това ми пречи. Иначе кръста е супер- изпънат, ама в горната част на движението се сгъвам. Иначе на набиранията реших, че е време да увелича бройката- целите са ми 60 броя за минимално количество серии- като почна да ги събирам в 4-5 ще увелича общата бройка. Утре пак ще тренирам- ръце и гърди, но с 60 максимум 70% от нормалните ми тежести.
***Тренировка 64:
полулег с дъмбели- 3х10х20кг
пекдек- 15х40кг 15х50кг
лег тесен хват- 15х35кг 2х15х40кг
разгъване на дъмбел зад врат- 2х15х17,5кг
разгъване на въже- 20х20кг //две макари
сгъване за бицепс- 3х10х30кг
чуково с дъмбели- 2х10х10кг
корем
Както казах днеска просто се раздвижих. Почивки малки, то не че тия тежести уморяваха, въпреки че неприятни усещания в рамената се породиха, правейки тесния лег- уморени са явно. Сега ще почивам ден-два и следват 8ци клек. Иначе на планка правих на 60кг, което си е изравнен рекорд- ще задържа на тая тежест известно време де преди да товаря повече.
Прикачвам и резултати от ежегодните изследвания, които си пускам. Тоя път тествах и тесторстерона и естрадиола, който е почти на горна граница.
Мнението беше редактирано от Бойко на 07.02.14 16:23.
Заповядайте да гледате или участвате, ако решите. Даже слабаци, като мен се пускат, така че да няма срамежливи :D Успех в подготовката на всички! На мен си пожелавам 102,5кг лег :D
Джони Спорт 5
08.02.14
20:52
казано от Скота на 08.02.14, 20:42:
На мен си пожелавам 102,5кг лег :D
Не бъди лаком! :D :D :D
08.02.14
21:49
Тамън се чудех дали ще се провежда тази година, че и аз имам желание да се пусна. Мерси за инфото. :)
Нормален работен ден днеска. Опитвам се да си разшифровам едни писания от септември и имам някои затруднения (dull), но върви лека полека- чета и пиша. После ще се разтягам и мачкам пак, магнезиево ще пръскам и утре ще се тренира. Днеска/че и вчера/ нямаше закуска- на обед макарони на фурна със телешка и свинска кайма, гауда и сирене обикновено, гъби, банан. След малко зелена салата, яйца и сланина, кисело мляко и баница домашна със сирене. По-късно ще пия протеин с канела може още малко баница- ще прецения. Иначе петъка се мерих- в граници съм- нито качвам, нито свалям- докато е така няма да променям храната.
***Тренировка 65:
лег- 2х8х75кг
клек- 2х8х110кг*
преден клек- 3х70кг 3х80кг 3х90кг
сгъване за бедро- 8х45кг
корем
*колан
На лежанката добре- само на 8ците не съм стигнал до плато за сега, което е добре. Клека беше добре- не тежи. На предния мисля за пръв път успявам 3х90, което е доволно. Много размотаване след това. НЕщо ми се схвана бедрото и за това само една серия на сгъването.
казано от Бойко на 11.02.14, 10:28:
Време е за промяна на някои неща. Швепс за фалшификатите!
Дневникът на триБойко, а? :)
казано от Boby_ на 11.02.14, 10:33:
казано от Бойко на 11.02.14, 10:28:
Време е за промяна на някои неща. Швепс за фалшификатите!
Дневникът на триБойко, а? :)
Дължа ти бира (beer) :D
***Тренировка 66:
тяга- 2х8х145кг*
набирания- 14,7,8,6,6,7,6,6- 60 общо
гребане на хоризонтален скрипец- 20х50кг 12х60кг
гребане с дъмбел- 6х35кг
военна преса- 3х10х40кг
*колан
Леко, ама се прецаках с тия бъмпери, тъй като стигне ли до долу лоста отскача- принципно ги избягвам тия дискове щото ме дразнят. Правех и още някакви дреболии незаслужаващи описване.
казано от dr jack на 12.02.14, 23:33:
Т’ва новото алтер его на Скота ли е?
Да- баш на онова менте!
казано от Бойко на 08.02.14, 20:42:
Заповядайте да гледате или участвате, ако решите.
Джони Спорт 5
аз ще съм в публиката :)
Успех! ;)
***Тренировка 67:
лег- 2х2х90кг
лег с трупчета- 2х1+1х100кг
клек- 2х2х127,5кг*
бокс клек- 3х140кг* 3х150кг*
корем
Днеска много сила имаше- на 90 можеше и за 3ки, но реших да не рискувам. С трупчето лесни 1ци, но след това просто греда, но съм доволен. Близо съм до пусти 100 вече за 6 седмици все ще успея да ги достигна. На клека също беше много мощно днеска- леки ми бяха тия 127,5- даже се чудех дали направо 130 да не сложа, но реших да си карам стъпка по стъпка. На бокса се подцених, макар че както казах няма смисъл да прескачам стъпалата. Що годе лесен планк на 50кг по 30+ секунди- много много доволен днеска. Сега 2 дена почивка, тъй като ще има разни пътувания напред назад и работа. Следва анаболна закуска- яйца, сланина и авокадо.
Сашо, благодаря- днеска пробвах и като че ли ми беше по-удобно- имам клип на втората серия може да кача.
Мнението беше редактирано от Бойко на 13.02.14 10:32.
казано от Бойко на 13.02.14, 10:31:
Днеска много сила имаше...
Ето, всичко идва от името на дневника. :) Бирите стават две. (beer)
Ето и втората серия- горе долу добре.
Мнението беше редактирано от Бойко на 13.02.14 12:03.
13.02.14
12:03
за триене, триБойко си оправи таговете :D
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 13.02.14 12:03.
Ами така не мога да преценя, но ти ще си усетиш ако е по-добре. Имай предвид, че с това, че си отваряш пръстите на страни не оправяш нещата, те коленете пак могат да си вървят на където си искат
Аз не мисля, че имам проблем с това, че вървят навътре- не усещам такова нещо да се случва. До сега никой не ми е направил забележка за такова нещо и приемам, че не го правя. Иначе си прав де и да от тоя ъгъл това не може да се види добре.
Днес ходих да гледам състезанието по вдигане от лег. Имаше доста яки хора и се вдигнаха големи щанги- най-високата тежест беше 240кг! Имаше какво да се види, дори се включих в 2 от игрите за публика, които бяха част от стронгмен демонстрациите. Готина събота!
15.02.14
19:37
и аз като масата да питам.. Колко бутна?