20.09.12
15:47
Здравейте,
бихте ли ми помогнали в избора :
1.BCAA 336gr. Optimum Nutrition Powder
2.Pure Nutrition - BCAA Blast 500gr
3.Monster Amino 375gr
Приятел е използвн BCAA Optimum - според него са добри и трябва да взема тях , другите марки ги избрах ей така произволно.
В момента използвам креатин ON - 10 грама в тренировъчни и 5 в нетренировъчни дни без зареждащ период (месец и половина) + Scitec Amino 5600 (500 хапа)
Търся си нещо по-хубаво от сайтека за възтановяване тъй като от тях не съм очарован
182см - 84кг
От скоро вземам хранителни добавки и ще се радвам ако ми помогнете в избора или препоръчате нещо извън тези марки.
Благодаря , извинявам се ако темата се повтаря (моля дайте линк).
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 20.09.12 22:19.
ЗДР.
Труден вьпрос .
Как тренираш ?
трябват ли ти амино изобщо?
Аз сьм ползвал на САМ БЦАА скьпи бяха около 130 лв. на прах ,но нямах грам мускулна треска докато ги пиех -1 месец.
По добре се научи какво да ядеш)))
Аз пия амино 1-2 месеца в годината когато свалям)) и това е.
Успех .
21.09.12
10:03
Здравей,
свалих 11кг тъй като бях замазнял от ядене,пиене,липса на движение и упражнения.
От април се ограничавам и въздържам от някой храни а от 3 месеца тренирам тялото от кръста нагоре (имам проблеми с колянна става и тазобедрена - причината да намаля теглото).
След месец тренировки с малки тежести и малък брой повторения си закупих Optimum Nutrition креатин - или наистина върши работа или си внушавам ,но тренировките като цяло ми се виждат по - ефективни.
Имам обаче болки (опъване,боцкане и сутришно сковаване) в ръцете ,врата и гърба.
Все още имам мазнотия която искам да разкарам , но ако не да заякна то поне да не губя ММ покрай нея.
21.09.12
10:15
От тези изброените аз бих те насочил към BCAA Blast. Категорично не отстъпва по нищо на ON, освен по цена най-вероятно. Суплементацията с верижно разклонени аминокиселини е ефективен подход за всеки спортуващ (прочети статията на BB-Team за тях) и в моите очи е по-добра идея от комплексни аминокиселини, когато трябва да се избере един продукт. ВСАА на таблетки е по-скъп вариант, без да е по-ефективен.
21.09.12
13:37
Здравей,
разликата в цената между ON и Pure е от порядъка на 2 до 3лв из сайтовете - тези на Pure обаче имат 17 дози повече и съдържат Глутамин което до колкото разбрах от прочетеното в статиите като цяло е + (макар съдържанието му в доза да е за сметка на количеството други съставни).
Тези на Optimum Nutrition имали доста неприятен вкус , докато тези на Pure пише ,че са овкусени (за някои е от значение).
Тренирам 2 дни ,1 почивам - вечерно време, а когато нямам достъп до тежести си намирам лостове (набиранки).
Креатина в началото ми пречеше на съня - сега като ,че ли свикнах - него го пия 5грама преди и 5грама след тренировка .
В комбинация с ВСАА вечерно време дали ще има влияние върху съня ми?
пп. продуктите имат ли мерителни лъжички към тях?
Мнението беше редактирано от иван живков на 21.09.12 13:39.
25.09.12
13:37
Поръчах Pure Nutrition BCAA Blast
26.09.12
09:15
Обичайно ли е кутията да е пълна до половината?
И на оригиналния етикет пише ,че вътре има мерителна лъжица а в моята кутия няма :?
26.09.12
09:20
Да, нормално е да не е пълна догоре. С всички добавки на всички марки е така - протеини, креатини и т.н. Просто по-голямата кутия изглежда по-добре в очите на клиентите, затова производителите ги правят по-големи отколкото е необходимо.
Лъжичка не може да няма, специално за BCAA Blast съм сигурен, че има лъжичка в продуктите. Виж хубаво да не е на дъното. Много хора забравят да погледнат да не е затрупана от прахта.
26.09.12
09:47
Здравей,
за съжаление няма мерителна лъжичка - пробвах дали не е затрупана на дъното :?
И под малко съдържание имам на предвид - до половината на кутията (може би и малко по-малко) - ще хвърля кофичката на везната :)
Иначе вкус диня е страхотен :)
26.09.12
10:06
При нас досега не е имало докладван случай за проблем с BCAA Blast. Включително и аз съм ползвал продукта неколкократно и не съм имал никакви проблеми.
Сложи го на везната, добра идея е. Ако не бъркам празната кутия тежи около 100-тина грама, та заедно с прахта трябва да е около 600гр. (+/-).
Ако е по-малко се свържи с магазина, от който си закупил продукта и им обясни. Дано са разбрани. :)
26.09.12
12:36
633 грама + опаковката
разтварят се добре за около 2 минути в студена вода - имат остатъчен вкус на подсладителя който е в състава им ,но няма значение стига да са добри
Благодаря за вниманието
26.09.12
12:41
Значи всичко е точно. Интересно обаче защо няма лъжичка. Или просто не я виждаш (което е трудно да се пропусне така), или ти си първият, при който при производствения процес е пропуснато да се сложи лъжичка.
Малко е неприятно, като нямаш лъжичка, но пък ти си имаш везна, тъй че не е чак такъв проблем. Ще останеш доволен, сигурен съм, продуктът е страхотен. :)
26.09.12
13:08
Надявам се да е добър - сайтека не вършеше особенно добра работа - няма лъжичка , извадих цялото количество от опаковката :)
По везната ще намеря лъжичка 7гр. и ще си ползвам нея .
Благодаря
28.09.12
15:13
Разтворимост - добра - въпреки ,че ги бъркам по 2 3 минути на върха остават бели частици плувайки - разтварям във вода.
Вкус - добър - може би малко са се престарали с динята (може би не е най-добрият им вкус) , има остатъчен вкус от подсладителя който наподобява “Степ-че” (на мен не ми е много приятен ,но като цяло са вкуснички).
Резултат - добър - в случая не съм употребявал друг подобен продукт и пряко сравнение не мога да направя , но на кутията си пише “за по-добро възстановяване” - има такова (за в момента ги пия 2 дози преди и 2 дози веднага след).
Мисля да ги комбинирам с протеин и съм се спрял на 2 продукта - бих помолил и тук за съвет :
1. Syntrax Whey Shake
2. VPX Syngex
От 01.10 ще започна почивка от креатин моно за около месец , искам ВСАА да комбинирам с някой от посочените протеини през това време.
Благодаря
31.01.14
19:32
В момента ползвам това: http://shop.bb-team.org/optimum-nutrition-bcaa-1000?sku=662
Има положителна разлика в силата, изпити преди тренировка.
31.01.14
19:37
Като цяло ме интересува и още едно нещо , на прах или хап са по изгодни и ефективни , мерси :)
31.01.14
20:57
За мен оптимален вариант е да се пият на прах - разстварят се и се усвояват по-бързо + фактът, че можеш да ги пиеш по време на физическо натоварване. Моят избор е Modern BCAA на USP labs - идеална разтворимост и вкус, максимално изчистени откъм овкусители,оцветители. Много съм доволна от вкус грозде и от вкус диня:) Възстановяването е много добро при мен
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 31.01.14 20:58.
31.01.14
22:13
За комплексни аминокиселини ти препоръчвам АМИНОМАКС 8000 на Гаспари
за БЦАА Мега Капс 1000 на ОЛИМП
Използвал съм и на Скайтек но не съм доволен
П.П на БЦАА Модерн ми изглеждат добри но цената ми се струва малко висока
Мнението беше редактирано от Cvetan Petrov на 31.01.14 22:14.
01.02.14
09:01
B много форуми попаднах на мнения от типа на ‘’ Optium Nutrition Bcaa - най добрите’’ и реших да ги пробвам. Мнения ?
31.01.14
18:55
Здравейте , започнах да тренирам усилено преди около 3-4 месеца (4-5 пъти седмично) , постепенно вдигах на интезивностаа на тренировките ми , но и така се появи проблем - мускулна треска . Та започнах да приемам повече белтъци ( съвет от чичо ми ) , но това не помогнаа , реших да се разтърся из нета за хранителни добавки с дел разрешаване на моя проблем , по повечето форуми ме упътиха към аминокиселините и се реших да взема и изпробвам ефекта им . И така на основния въпрос - добри аминокиселини ? :D
P.S Бес хейт моля :Р
казано от Konstantin Karadjiqn на 01.02.14, 09:01:
B много форуми попаднах на мнения от типа на ‘’ Optium Nutrition Bcaa - най добрите’’ и реших да ги пробвам. Мнения ?
Би ли дал линк за форумите ?
07.02.14
18:39
казано от Adriana Dacheva на 31.01.14, 20:57:
За мен оптимален вариант е да се пият на прах - разстварят се и се усвояват по-бързо + фактът, че можеш да ги пиеш по време на физическо натоварване. Моят избор е Modern BCAA на USP labs - идеална разтворимост и вкус, максимално изчистени откъм овкусители,оцветители. Много съм доволна от вкус грозде и от вкус диня:) Възстановяването е много добро при мен
И аз предпочитам на прах и даже намерих неовкусени БЦАА на Бълк Паудърс и мисля да ги пробвам скоро. Не са най-евтиният вариант, но дано си заслужават.
07.02.14
19:32
Сподели мнение после :)
Аз мога да ви споделя направо :)
Неовкусените BCAA на бълк са доста неприятни на вкус и се разтварят трудно. Остават малки бучици винаги. Лично аз ги приемах със сок 50-100-150мл и останалото вода и забравяте за лошия вкус.
Овкусените/инстантни са къде къде по-добри. Супер лесно се разтварят и всичките им вкусове са доста добри.
Като цяло това за мен са най-добрите който съм пил. Много мои приятели мислят и те по същия начин.
13.02.14
10:03
казано от Цветомир Неделчев на 07.02.14, 19:53:
Аз мога да ви споделя направо :)
Неовкусените BCAA на бълк са доста неприятни на вкус и се разтварят трудно. Остават малки бучици винаги. Лично аз ги приемах със сок 50-100-150мл и останалото вода и забравяте за лошия вкус.
Овкусените/инстантни са къде къде по-добри. Супер лесно се разтварят и всичките им вкусове са доста добри.
Като цяло това за мен са най-добрите който съм пил. Много мои приятели мислят и те по същия начин.
Абсолютно потвърждавам на 100 %. Определено инстантните са много по-яки особено тези с вкус на Кола.