Избор на аминокиселини

20.09.12
15:47

Здравейте,
бихте ли ми помогнали в избора :

1.BCAA 336gr. Optimum Nutrition Powder
2.Pure Nutrition - BCAA Blast 500gr
3.Monster Amino 375gr

Приятел е използвн BCAA Optimum - според него са добри и трябва да взема тях , другите марки ги избрах ей така произволно.
В момента използвам креатин ON - 10 грама в тренировъчни и 5 в нетренировъчни дни без зареждащ период (месец и половина) + Scitec Amino 5600 (500 хапа)

Търся си нещо по-хубаво от сайтека за възтановяване тъй като от тях не съм очарован

182см - 84кг

От скоро вземам хранителни добавки и ще се радвам ако ми помогнете в избора или препоръчате нещо извън тези марки.
Благодаря , извинявам се ако темата се повтаря (моля дайте линк).

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 20.09.12 22:19.

20.09.12
21:23

ЗДР.
Труден вьпрос .
Как тренираш ?
трябват ли ти амино изобщо?
Аз сьм ползвал на САМ БЦАА скьпи бяха около 130 лв. на прах ,но нямах грам мускулна треска докато ги пиех -1 месец.
По добре се научи какво да ядеш)))
Аз пия амино 1-2 месеца в годината когато свалям)) и това е.
Успех .

21.09.12
10:03

Здравей,
свалих 11кг тъй като бях замазнял от ядене,пиене,липса на движение и упражнения.
От април се ограничавам и въздържам от някой храни а от 3 месеца тренирам тялото от кръста нагоре (имам проблеми с колянна става и тазобедрена - причината да намаля теглото).
След месец тренировки с малки тежести и малък брой повторения си закупих Optimum Nutrition креатин - или наистина върши работа или си внушавам ,но тренировките като цяло ми се виждат по - ефективни.
Имам обаче болки (опъване,боцкане и сутришно сковаване) в ръцете ,врата и гърба.
Все още имам мазнотия която искам да разкарам , но ако не да заякна то поне да не губя ММ покрай нея.

От тези изброените аз бих те насочил към BCAA Blast. Категорично не отстъпва по нищо на ON, освен по цена най-вероятно. Суплементацията с верижно разклонени аминокиселини е ефективен подход за всеки спортуващ (прочети статията на BB-Team за тях) и в моите очи е по-добра идея от комплексни аминокиселини, когато трябва да се избере един продукт. ВСАА на таблетки е по-скъп вариант, без да е по-ефективен.

21.09.12
13:37

Здравей,
разликата в цената между ON и Pure е от порядъка на 2 до 3лв из сайтовете - тези на Pure обаче имат 17 дози повече и съдържат Глутамин което до колкото разбрах от прочетеното в статиите като цяло е + (макар съдържанието му в доза да е за сметка на количеството други съставни).
Тези на Optimum Nutrition имали доста неприятен вкус , докато тези на Pure пише ,че са овкусени (за някои е от значение).
Тренирам 2 дни ,1 почивам - вечерно време, а когато нямам достъп до тежести си намирам лостове (набиранки).
Креатина в началото ми пречеше на съня - сега като ,че ли свикнах - него го пия 5грама преди и 5грама след тренировка .
В комбинация с ВСАА вечерно време дали ще има влияние върху съня ми?

пп. продуктите имат ли мерителни лъжички към тях?

Мнението беше редактирано от иван живков на 21.09.12 13:39.

25.09.12
13:37

Поръчах Pure Nutrition BCAA Blast

26.09.12
09:15

Обичайно ли е кутията да е пълна до половината?
И на оригиналния етикет пише ,че вътре има мерителна лъжица а в моята кутия няма :?

Да, нормално е да не е пълна догоре. С всички добавки на всички марки е така - протеини, креатини и т.н. Просто по-голямата кутия изглежда по-добре в очите на клиентите, затова производителите ги правят по-големи отколкото е необходимо.

Лъжичка не може да няма, специално за BCAA Blast съм сигурен, че има лъжичка в продуктите. Виж хубаво да не е на дъното. Много хора забравят да погледнат да не е затрупана от прахта.

26.09.12
09:47

Здравей,
за съжаление няма мерителна лъжичка - пробвах дали не е затрупана на дъното :?
И под малко съдържание имам на предвид - до половината на кутията (може би и малко по-малко) - ще хвърля кофичката на везната :)

Иначе вкус диня е страхотен :)

При нас досега не е имало докладван случай за проблем с BCAA Blast. Включително и аз съм ползвал продукта неколкократно и не съм имал никакви проблеми.

Сложи го на везната, добра идея е. Ако не бъркам празната кутия тежи около 100-тина грама, та заедно с прахта трябва да е около 600гр. (+/-).

Ако е по-малко се свържи с магазина, от който си закупил продукта и им обясни. Дано са разбрани. :)

26.09.12
12:36

633 грама + опаковката
разтварят се добре за около 2 минути в студена вода - имат остатъчен вкус на подсладителя който е в състава им ,но няма значение стига да са добри
Благодаря за вниманието

Значи всичко е точно. Интересно обаче защо няма лъжичка. Или просто не я виждаш (което е трудно да се пропусне така), или ти си първият, при който при производствения процес е пропуснато да се сложи лъжичка.

Малко е неприятно, като нямаш лъжичка, но пък ти си имаш везна, тъй че не е чак такъв проблем. Ще останеш доволен, сигурен съм, продуктът е страхотен. :)

26.09.12
13:08

Надявам се да е добър - сайтека не вършеше особенно добра работа  - няма лъжичка , извадих цялото количество от опаковката :)

По везната ще намеря лъжичка 7гр. и ще си ползвам нея .
Благодаря

28.09.12
15:13

Разтворимост - добра - въпреки ,че ги бъркам по 2 3 минути на върха остават бели частици плувайки - разтварям във вода.
Вкус - добър - може би малко са се престарали с динята (може би не е най-добрият им вкус) , има остатъчен вкус от подсладителя който наподобява “Степ-че” (на мен не ми е много приятен ,но като цяло са вкуснички).
Резултат - добър - в случая не съм употребявал друг подобен продукт и пряко сравнение не мога да направя , но на кутията си пише “за по-добро възстановяване” - има такова (за в момента ги пия 2 дози преди и 2 дози веднага след).

Мисля да ги комбинирам с протеин и съм се спрял на 2 продукта - бих помолил и тук за съвет :

1. Syntrax Whey Shake
2. VPX Syngex

От 01.10 ще започна почивка от креатин моно за около месец , искам ВСАА да комбинирам с някой от посочените протеини през това време.
Благодаря

31.01.14
19:26

Пробвал съм няколко дозички от тези, братчеда си ги беше взел не са лоши. Също и тези съм пробвал, но не ми допадат на вкус и едвам се разтварят във вода.

31.01.14
19:32

В момента ползвам това: http://shop.bb-team.org/optimum-nutrition-bcaa-1000?sku=662

Има положителна разлика в силата, изпити преди тренировка.

31.01.14
19:37

Като цяло ме интересува и още едно нещо , на прах или хап са по изгодни и ефективни , мерси :)

За мен оптимален вариант е да се пият на прах - разстварят се и се усвояват по-бързо + фактът, че можеш да ги пиеш по време на физическо натоварване. Моят избор е Modern BCAA на USP labs - идеална разтворимост и вкус, максимално изчистени откъм овкусители,оцветители. Много съм доволна от вкус грозде и от вкус диня:) Възстановяването е много добро при мен

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 31.01.14 20:58.

31.01.14
22:13

За комплексни аминокиселини ти препоръчвам АМИНОМАКС 8000 на Гаспари
за БЦАА Мега Капс 1000 на ОЛИМП
Използвал съм  и на Скайтек но не съм доволен
П.П на БЦАА Модерн ми изглеждат добри но цената ми се струва малко висока

Мнението беше редактирано от Cvetan Petrov на 31.01.14 22:14.

01.02.14
09:01

B много форуми попаднах на мнения от типа на ‘’ Optium Nutrition Bcaa - най добрите’’ и реших да ги пробвам. Мнения ?

31.01.14
18:55

Здравейте , започнах да тренирам усилено преди около 3-4 месеца (4-5 пъти седмично) , постепенно вдигах на интезивностаа на тренировките ми , но и така се появи проблем - мускулна треска . Та започнах да приемам повече белтъци ( съвет от чичо ми ) , но това не помогнаа , реших  да се разтърся из нета за хранителни добавки с дел разрешаване на моя проблем , по повечето форуми ме упътиха към аминокиселините и се реших да взема и изпробвам ефекта им . И така на основния въпрос - добри аминокиселини ? :D
P.S Бес хейт моля :Р

01.02.14
11:37

казано от Konstantin Karadjiqn на 01.02.14, 09:01:

B много форуми попаднах на мнения от типа на ‘’ Optium Nutrition Bcaa - най добрите’’ и реших да ги пробвам. Мнения ?

Би ли дал линк за форумите ?

07.02.14
18:39

казано от Adriana Dacheva на 31.01.14, 20:57:

За мен оптимален вариант е да се пият на прах - разстварят се и се усвояват по-бързо + фактът, че можеш да ги пиеш по време на физическо натоварване. Моят избор е Modern BCAA на USP labs - идеална разтворимост и вкус, максимално изчистени откъм овкусители,оцветители. Много съм доволна от вкус грозде и от вкус диня:) Възстановяването е много добро при мен

И аз предпочитам на прах и даже намерих неовкусени БЦАА на Бълк Паудърс и мисля да ги пробвам скоро. Не са най-евтиният вариант, но дано си заслужават.

Сподели мнение после :)

07.02.14
19:53

Аз мога да ви споделя направо :)

Неовкусените BCAA на бълк са доста неприятни на вкус и се разтварят трудно. Остават малки бучици винаги. Лично аз ги приемах със сок 50-100-150мл и останалото вода и забравяте за лошия вкус.

Овкусените/инстантни са къде къде по-добри. Супер лесно се разтварят и всичките им вкусове са доста добри.

Като цяло това за мен са най-добрите който съм пил. Много мои приятели мислят и те по същия начин.

13.02.14
10:03

казано от Цветомир Неделчев на 07.02.14, 19:53:

Аз мога да ви споделя направо :)

Неовкусените BCAA на бълк са доста неприятни на вкус и се разтварят трудно. Остават малки бучици винаги. Лично аз ги приемах със сок 50-100-150мл и останалото вода и забравяте за лошия вкус.

Овкусените/инстантни са къде къде по-добри. Супер лесно се разтварят и всичките им вкусове са доста добри.

Като цяло това за мен са най-добрите който съм пил. Много мои приятели мислят и те по същия начин.

Абсолютно потвърждавам на 100 %. Определено инстантните са много по-яки особено тези с вкус на Кола.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1