08.02.14
20:20
Здравейте, казвам се Милена и съм на 14. Висока съм 1,62 и тежа 41кг.
Реших да си направя дневник, защото е крайно време да променя начина си на хранене, а също и, защото един познат ме накара. Мисли, че това ще ми помогне да вляза в ред. Целта ми е да си стегна тялото. Преди съм се занимавала с лека атлетика. Нямам абсолютно никакви познания за фитнеса и за храненето, но мисля, че с времето това ще се промени.
Хранене:
По принцип не ям много и съм “леко” капризна с храната. Не ям: риба, всички видове месо (без пилешкото), кашкавал, варени яйца.
В менюто ми преобладава кренвиршите, печени картофи, бял хляб, разни плодове и зеленчуци, и понякога junk food (солети, вафли, кроасани). По принцип не пия много вода, около 1 литър на ден.
Храненето днес:
1.Домашен кекс
2.Дюнер (за пръв път от доста време)
3.Една ябълка
4.Солети
Физическа активност днес:
30/40 мин. на бягащата пътека
10/15 мин. на лежащо колело
10 мин. на кростренажор
Това е от днес. Възможно е да не съм много постоянна. Дано го променя.
Всякакви критики и съвети са добре дошли :)
Темата беше редактирана от Mady23 на 08.02.14 20:24.
1во къде ти е силовата тренировка ?
2ро нямаш белтъчини в храненията ти . започни да се храниш по правилно има много статии в сайта :)
08.02.14
22:21
Джънка задължително трябва да изчезне от менюто ти,ако ще искаш да си стегнеш тялото.Ще изчакаме да опишеш още няколко дни (хранене + тренировки) и ще можем да ти дадем и други съвети.А,ако искаш поразрови се тук и прочети някой друг дневник. :)
09.02.14
00:08
Не ядеш месо, но ядеш кренвирши, което е възможно най-лошият избор - ако ти дам едно клипче как се правят, гарантирам ти, че няма да вкусиш повече. ЯЖ пилешко.Да обобщим - не ядеш полезните храни като яйца, млечни и месо и риба, а ядеш нещата, които най-много трябва да ОГРАНИЧИШ,ако искаш да сваляш - джънк фоод, захари и въглехидрати. С две думи - или променяш изцяло концепцията си за хранене, или не очаквай някакви резултати :)
П.С не пиеш и много вода, но предполагам пиеш други екстри от рода на сокчета и тем подобни :)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 09.02.14 00:10.
Ади, тя е 162см. и тежи 41кг. Надявам се, че не иска да отслабва!? Иска само да си стегне тялото ;) НО иначе Ади е казала само истини ;)
09.02.14
02:50
Започни да правиш упражнения с тежести.
Започни да ядеш месо,яйца,кисело и прясно мляко,овесени ядки,пълнозърнест хляб и други източници на белтъчини и бавни въглехидрати.Също така и пий повече вода,както е написала Адриана Дачева.
Хранене 1,2,3,4 са крайно недостатъчни.
09.02.14
16:31
казано от Йонито на 09.02.14, 01:54:
Ади, тя е 162см. и тежи 41кг. Надявам се, че не иска да отслабва!? Иска само да си стегне тялото ;) НО иначе Ади е казала само истини ;)
Това, че си 41кг ли е водещ фактор за хората да се хранят ли здравословно или не?! Точно заради такова мислене сме го докарали на това положение. Гледаме повече на външните/естетически неща, а пет пари не даваме за нещата, които стават вътре и нямат “визуален” ефект. В момента няма проблеми с теглото, но скоро ще има проблеми с хормоните. А тогава външният й вид ще бъде най-малката й грижа:)
казано от Adriana Dacheva на 09.02.14, 00:08:
... които най-много трябва да ОГРАНИЧИШ,ако искаш да сваляш - джънк фоод, захари и въглехидрати. С две думи - или променяш изцяло концепцията си за хранене, или не очаквай някакви резултати :)
Ади, върни се да прочетеш какво съм написала пак, преди за започнеш да ме нападаш! Аз съм се съгласила с нещата, които казваш, НО ти обърнах внимание, че тя не цели отслабване!!! A пък въглехидратите, ако не целиш отслабване, няма да убият никой ;)
П.С. въпреки че аз смятам, че теглото й е ниско, но... ;)
Мнението беше редактирано от Йонито на 09.02.14 19:25.
Благодаря за съветите, ще се постарая :)
Храната днес:
1. Принцеса с кайма
2. 200мл. мляко
3. 2 препечени филии със сирене
4. 1 печен картоф, салата (краставици и домати), 2 препечени филии - за десерт 1 портокал
09.02.14
20:56
казано от Йонито на 09.02.14, 19:24:
... които най-много трябва да ОГРАНИЧИШ,ако искаш да сваляш - джънк фоод, захари и въглехидрати. С две думи - или променяш изцяло концепцията си за хранене, или не очаквай някакви резултати :)
Ади, върни се да прочетеш какво съм написала пак, преди за започнеш да ме нападаш! Аз съм се съгласила с нещата, които казваш, НО ти обърнах внимание, че тя не цели отслабване!!! A пък въглехидратите, ако не целиш отслабване, няма да убият никой ;)
П.С. въпреки че аз смятам, че теглото й е ниско, но... ;)
Йони, не те нападам, сори, ако е прозвучало така :) От въглехидрат до въглехидрат има разлика.
Не ядеш месо, но ядеш кренвирши, което е възможно най-лошият избор - ако ти дам едно клипче как се правят, гарантирам ти, че няма да вкусиш повече. ЯЖ пилешко.Да обобщим - не ядеш полезните храни като яйца, млечни и месо и риба, а ядеш нещата, които най-много трябва да ОГРАНИЧИШ,ако искаш да сваляш - джънк фоод, захари и въглехидрати. С две думи - или променяш изцяло концепцията си за хранене, или не очаквай някакви резултати :)
П.С не пиеш и много вода, но предполагам пиеш други екстри от рода на сокчета и тем подобни :)
Искам да го видя това клипче :)
10.02.14
13:11
казано от gggmen на 10.02.14, 00:13:
П.С не пиеш и много вода, но предполагам пиеш други екстри от рода на сокчета и тем подобни :)Искам да го видя това клипче :)
Заповядай :) http://www.flagman.bg/ - влез в сайта и напиши в търсачката “още ядете кренвирши” и клипът ще ти излезне, защото не ми дава да постна целия линк
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 10.02.14 13:13.
Храненето днес:
1. 200мл мляко с орехи и мед
2. пълнозърнест хляб (3 филии) със сирене
3. 170гр руска салата
4. 1 банан
Разбрах, тъй като съм напълно начинаеща, че трябва да започна с кръгови тренировки. Гледах в раздела за програмите/упражненията, но има много неща и не знам с кое по напред да започна. Ще може ли да ме посъветвате от къде да започна и с кои упражнения ще е най-добре да започна, освен това добре ли ще е, ако първо започна тренировки със собствено тегло ?
10.02.14
21:10
Да, първите месец-два можеш съвсем спокойно да започнеш с кръгови тренировки, в началото със собствено тегло:) В момента, в който усетиш, че организмът ти започва да свиква с натоварването - прилагаш някаква тежест.
Храненето днес:
1. пълнозърнест хляб (3 филии препечени) с домат
2. 2 печени чушки
3. 200гр руска салата
4. 100гр салата от зеле и моркови
5. 1 банан
13.02.14
14:41
Никакви източници на протеин, полезни мазнини.. бедно на калории.. главно въглехидрати = лошо :)
Малко ми е трудно още с храната, но се надявам, че с времето ще се справя :)
Храната днес:
1. 150гр мляко с мед и орехи
2. пиле с картофи
3. пиле с картофи
4. 150гр мляко