12.02.14
12:52
Току що се върнах от лекаря. Ходих заради възпалени лимфни възли, понеже съм болен от събота но няма значение. И майка ми реши да я пита за яйцата... Първо каза, че съм се хранил с протеинова храна и лекарката и вика “ОО не без протеинова храна”. После я пита за яйцата и тя каза - по едно, НАЙ-МНОГО по 2 на ден. Можело 1 път на месец да хапна 5 яйца на ден, но повече не. Имали холестерол и аз и казах, че холестеролът в тях е полезен и тя вика да, но полезен е докато не превишиш количеството от 2 яйца. Мама ви да е*а лекарска, явно и образованието в България е с 100 години назад. Как няма да сме бавна държава?? Утре съм на изследвания, кръвни и за кръвната захар, понеже майка и каза, че и ходя по малка нужда често, аз и казвам, че това е от водата, която пия(3-4 л) ама тя не вярва. Дано да нямам повишен креатинин, не съм пил креатин от понеделник, защото ако разбере че е от това ще ми го хвърли. :D Но аз пак мога да и правя на пук и да казвам на мой приятел да ми носи дозите, понеже съм инат и няма да ми казва какво да правя.
12.02.14
12:56
Мале добре ,че моите родители не са такива и са по разбрани ,че иначе зор щях да видя ...
13.02.14
12:16
казано от TonsOfDamage на 12.02.14, 12:52:
Дано да нямам повишен креатинин, не съм пил креатин от понеделник, защото ако разбере че е от това ще ми го хвърли. :D
И днес лошите доктори като засечат креатина ще видиш яйца само по Великден. :D
13.02.14
13:09
Първо каза, че съм се хранил с протеинова храна и лекарката и вика “ОО не без протеинова храна”. После я пита за яйцата и тя каза - по едно, НАЙ-МНОГО по 2 на ден. Можело 1 път на месец да хапна 5 яйца на ден, но повече не.
Това е просто черешката на тортата :x
13.02.14
13:11
Заслужава да отидем и да я замеряме с яйца... :D :D :D
Аз затова на лекар ходя, само ако съм болен. Т.е., никога :D
Мнението беше редактирано от Петко К на 13.02.14 20:29.
13.02.14
20:37
Имах същите проблеми навремето с един съученик. Бяхме 7-8 клас и идваше с мен на фитнес, пиеше от моя креатин на Биогейм и го карах да яде пържени яйца и сирене. За 2-3 месеца заприлича на човек и после майка му, която е учителка по химия се обади на баща ми да му каже, че съм продавал наркотици и анаболи на сина й. За малко до педагогическа стая да стигна. :) Така че за 10-12 години нищо не се е променило.
14.02.14
12:59
Хах, оня ден предположих, че след 100 години може да се промени научния поглед върху консумацията на яйца, а днес попаднах на статия от сайта, в която това вече е направено:
Свръхреагиращите към макронутриенти (I част)
“Според досегашните международни проучвания, около 1/3 от хората по света са склонни да получават завишени стойности на своя серумен холестерол в резултат на набавянето на диетичен такъв (например от яйца).”
“изследване, проведено през 2003 г. с 40 здрави мъже показва, че организмите на така наречените hyper-responders, освен с повишаване на нивата на HDL и LDL, се характеризират и с увеличена активност на някои белтъци (лецитин холестерол ацилтрансфераза и холестерил естер трансфериращ протеин) по време на изпитателния период.”
Така, че не се впрягай много в майчиното ти ограничение. ;)
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 14.02.14 13:00.
14.02.14
20:31
Яд ме е, че днешните родители не разбират за вредата от пици, тостери, вафли, захарни изделия и т.н. , но за някакви яйца и креатин...
16.02.14
00:26
Написах ги в дневника си, но ще ги споделя и тук. Абсолютно всичко е в граница, няма повод за притеснение. Кръвна захар - 5,52 това запомних само. А за повишени нива на креатинин не са казали. :D