05.02.14
17:36
Здравейте,тъй като почти винаги,като правя първа серия лежанка (широк хват за гърди) винаги като свърша с първата серия и точно оставя лоста се появява силна болка в китките.Започвам следващата серия и повече не я усещам до края на тренировката,но все пак започнах да се замислям за хвата.Забелязал съм много различни варианти на хват в снимки,видиота и каквото и да било на тази тема-просто си има различия.В единия вариант ръцете са напълно естествено хванали лоста без извиване в китките,палците и където и да било.В много други варианти съм виждал ” бутане с длани”, палеца стои от външната страна, а пръстите не се докосват до дланта в някои от случаите.Същото е и за кривия лост за френско схъване от лег-различни хватове на лоста.Тесния хват от лег,също съм го виждал в много различия.Може ли някой да ми даде повече информация за тези движения като хват и като позиция на китките,пръстите,дланите и тн.Ако може някакви снимки с правилния за вас хват,и обосноваване на причините.Ще съм много благодарен на взелите участие в темата,че искам веднъж за винаги да си изградя сигурен хват в движенията-а не постоянно да опитвам различни?
05.02.14
19:04
Ами опитвай различни, докато усетиш кой е правилния за теб. Всеки тук ще ти каже различно и ще се объркаш.
Ами , може би защото не си разгрял китките ? Направи първата серия с по-тесен хват , и после го увеличи. Аз съм наблюдавал подобно нещо .
Странното е,че като цяло нямам проблеми с китките в другите упражнения,но точно на лега винаги и то дясната китка ( не съм имал контузии или счупвания в нея),точно първата серия като оставя лоста и тогава усещам болка,ама стабилна БОЛКА!Започвам втората серия и болката изчезва.Луда работа...Благодаря за мнението,ще позагрявам китките,пък ще видим дали ще се оправи работата.