Имам нужда от помощ!

И така добър вечер на всички потребители и преди всичко ако тази тема не е за тук  админите да е преместят където и е мястото .
На 18г. 180см, 90кг, много лошо положението , имам едно коремче което го имам от малък и какво ли не съм правил да го махна , лятото 2013г. бях 94 кг , свалих до 86/87 за 2 месеца , с кардио , фитнес и тн. септември месец до ден днешен пак вдигнах 90 кг. Не знам нямам мотивация нещо , когато дойде време да ходя на фитнес винаги 1/2 часа преди това се отказвам и не ходя.
Искам да ви помоля за съвети как да ъм мотивиран , ако може и линкове за ‘’горе/долу’’ диета която ще мога да спазвам и какво първоначално да правя в фитнеса и на кое да наблягам. Ще се радвам много ако помогнете , извинете ако има подобни теми просто не мога да се ориентирам ссайта все още :)

11.02.14
00:59

ДОбър вечер и добре дошъл!

За мотивацията мога да ти кажа моя опит. Намери си партньор/и за ходене на фитнеса. Сам не е работа. Като си имаш дружка е друго - хем няма да се чувстваш като кукувица, хем и знаеш че имаш ангажимент към другия. Като си се разбрал да ходите, щеш- не щеш - ставаш и отиваш. А и като сте групичка, едни - други ще се надъхвате и ще се състезавате. Другата мотивация е да знаеш че ще ти стане приятно да ходиш на фитнес, даже ще развиеш нещо като зависимост - като не отидеш и все ще се чувтваш че нещо ти липсва. След 2-3 месеца по- редовно ходене ще ти се иска да ходиш, не зорлем да трябва да се задължаваш. Много ме е яд на мен си. Аз ако можеш да се върна на твоите години щях да ходя редовно, ама тогава други тъпотии ме интересуваха и фитнеса ми се виждаше трета глуха от към приоритети. Само си помисли че след 15 години ще се сетиш за форума и как някой си ти е казал че ще съжаляваш след време че си чакал за да почнеш да спортуваш :)

И 2-3 думи за хранителен режим и трениране. Недей мисли за диети, които временно правиш едисикво и само трябва да изтърпиш докато свърши - почвай да си променяш хранителните навици. Избягвай сладко - вафли, бисквити, шоколади, газирани. Хляб по- полека. Банички - никак. Яж месо и прости въглехидрати - ориз, картофи, овесени ядки. Като цяло можеш да погледнеш нисковъглехидратното хранене. ЧетИ, интересувай се, никой не може да ти го налее.

Взимай другарчето или другарчетата и отивайте във фитнеса. Там не се пънете да вдигате тежко и да изглеждате много здрави. То се вижда колко може да си здрав като сега си почнал фитнеса. Ако има кой да ви покаже кое как се прави - най- добре. Ако няма - тогава пробвайте различните уреди и упражнения. Гледайте другите в залалта какво правят и правете и вие така. Въртете всички уреди и упражнения по 1-2 серии колкото да научите движението и да ви позаякнат сухожилията и мускулите. След 1-2-3 месеца вече може и да сте готови за някаква специализация на тренировките.

Успех и да се похвалиш.

Мерси много за бързия и изчерпателен отговор. Ще ми е от полза доста , само дето 1 въпрос ми се върти в главата, как е по-одбре да тренирам всеки ден или примерно режим понеделник/сряда/четвъртак по час /час и половина тренировка ?!

11.02.14
10:04

Тренировки за всички мускулни групи, през ден, ще ти свършат добра работа в първите 4-5 месеца.

11.02.14
13:41

Най голямата мотивация е , когато се погледнеш в огледалото след месец-два усилени тренировки ( поне при мен е така ). Колегата е прав , едно “фитнес приятелче” върши голяма работа !
Относно тренировките : тренирай колкото се може повече , с максимална почивка от 2 дни в седмицата , тренирай вечер , храни се 5-6 пъти дневно по малко .Забранени: тестени изделия , сладко , храни с високо съдържание на мазнини , алкохол , газирани напитки ...  Пий минимум по 3Л вода на ден , вземи си Л-карнитин или фат-бърнър. Ползвай пътеката всеки ден по мин.20 мин . преди и след тренировка . Също така можеш да си вземеш и омега-3 и зелен чай . Ако искаш подробности , пиши на лично . Гарантирам ти , че за едно лято ще си за корица на модно списание :)

14.02.14
00:24

За мене мотивация е  точно четенето на форуми,гледането на клипове и всичко на тази тема.Както при всичко останало и при фитнеса мотивира.Ако харесваш скейт примерно гледаш скейт клипове и ти се докарва,като гледаш футбол и ти се доиграва ( давам случайни примери,не че съм фен)и тн.С приятел също си е оферта,но подбери някой с който ще сте на едно ниво-нито да те сдухва с резултати,нито да се задоволяваш от своите.Постоянно да има състезателен дух,кой ще дръпне малко повече тяга или ще бутне малко повече лег.

Когато става дума за мотивация, мисля че няма по-добър от Kai Greene. Потърси негови клипове и филми в нета. Той говори много за силата на ума и мотивацията. Поне аз не виждам как човек може да остане безразличен като го слуша дори и за 2 минути. Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1