Тренирам, но нямам сила. Има ли смисъл?

13.02.14
18:44

Здравейте. Първо ще се представя. Регистрирах се във форума с надеждата да ми помогнете. Не знам какво ще правя.

Тренирам от 1 година. ( 5-6 месеца по сериозно ).

Теглото ми е : 87 кг.
Височина: 182см.
Ръка (студена): 35см

Имам лек корем , не съм дебел < ще го изчистя евентуално коремчето.

Проблемът ми е следният. НЕ мога нито едно набиране за гръб. Нямам сила в него и ми е изоставащ ( нямам и много мускули на него, само перките/кофите ми изскачат малко ).
Мъртва тяга правя с 65кг. около 6-8 повторения.
Гребане и мечка до сега не съм правил , защото не знам точно как се изпълняват. Започнал съм 2 пъти седмично кардио по 20 - 25 минути с цел да изчистя мазнините, които имам и аджеба да стана по-лек на лоста.

Преди една година, когато започвах бях 70кг.
Всичките ми приятели , които дори не тренират могат да правят набирания за гръб на лост , но аз не!?
Ям по 5-6 пъти на ден. Яйца,месо,картофи,пържоли и т.н.

Упражнения , които правя за гръб са най-често:
Скрипци , на машините и мъртва тяга.

Та, всеки който мисли , че ще е полезен да драсне един коментар.

Поздрави.

П.С. Не бих отказал и да ми дадете програма за гръб , която дава резултати.

Темата беше редактирана от goshonc goshonc на 13.02.14 18:44.

13.02.14
19:12

Тренираш от 1 година и тягата ти е 65 кг и тежиш 87 кг wtf някъде бъркаш много ...

13.02.14
19:20

Еми точно това се опитвам да открия.

13.02.14
19:22

Моят съвет:забравяй за залата.Отивай навън-тичане,скокове,лицеви опори,кофи,мъчи се набирания(негативни,полу- и всякакви други,докато почнеш цели).
Пич ,залата не е за теб на този етап.Аз съм висок 183 и когато бях 70кг ръката ми беше 35см.Имаш нужда от обща физическа подготовка ,а не от помпане във фитнеса.

13.02.14
19:29

Добре. Малко ще си почина от фитнеса. Имам един въпрос обаче. Като каза “обща физическа подготовка” се сетих за една програма на Шон Т - Insanity ( може да я видите в нета ) . В нея има кардио, лицеви и т.н. Мисълта ми е , дали да направя тази програма, да изчистя чрез нея и чак тогава да почна фитнес отново , да трупам ММ.

Офтопик:
Всеки, който се чувства полезен да пише коментари. Отчаян съм и ми трябва сериозна помощ :/

Мнението беше редактирано от goshonc goshonc на 13.02.14 19:31.

13.02.14
19:39

Insanity e твърде интензивна за теб.Започни най-простото:
3-4 кръга от:
1.жабешки подскоци/клек-скок/ходещи напади/стотина метра тичане (избираш си едно)
2.лицеви опори/кофи
3.набирания(някой да те подбутва отдолу или си вземи един ластик ,който да те дърпа нагоре)
4.повдигания на краката от вис/коремни преси(някоя от всичките им разновидности)

Правиш 3-4 кръга и си готов.Тренираш през ден.

13.02.14
19:48

Един въпрос. Какво значи “твърде интензивна” за мен.

Мерси за отговорите.

13.02.14
19:54

Значи,че няма да можеш да я направиш или поне не пълноценно.Значи,че е за хора,които са на по-високо ниво на физическа активност от твоето.

13.02.14
20:00

Последен въпрос имам и те оставям.
След като свърша с подготовката, да започвам ли пак фитнес и да качвам чисто. Предполагам , че ще съм в по-добра форма.

Задължен съм ти.

13.02.14
20:04

Зависи до какво ниво си стигнал.Но те съветвам поне 2 месеца да се съсредоточиш върху това ,което съм ти написал.Разбира се,можеш да разнообразяваш тренировката,не е нужно да правиш едно и също,просто гледай да е нещо подобно.Сам ще усетиш кога си готов да се върнеш в залата.

13.02.14
20:05

Ти за какво сваляне и качване говориш?
На теб ти трябва да тренираш и натискаш яко.

13.02.14
20:08

казано от CarnalK на 13.02.14, 20:05:

Ти за какво сваляне и качване говориш?
На теб ти трябва да тренираш и натискаш яко.

Проблема е , че нямам сила, колкото и да тренирам. Не мога набирания , не мога нищо. Ще направя подобна програма както ми казаха по-горе и ще се върна в залата. Като се върна в залата ще си купя едно креатинче и ще започна да се стремя към увеличаване на ММ.

13.02.14
20:22

Тежкото му е майката според мене, специално за ММ де..
Колкото, толкова вдигай човече.. Аз тягата в началото се потях на 30кг, сега я правя с 90..
Ако са ти толкова трудни набиранията(съмнявам се и едно да не можеш да направиш ако се напънеш), започни на уред, имитиращ набиране, но не е скрипец, ако го има в залата де. Сядаш и дърпаш две хватки, имитиращи лост, настройваш килата и така. Постепенно като стигнеш горе-долу собственото тегло, опитай набираният. Ако можеш да направиш 2-3 набирания, след месеци ще можеш и 10… В крайна сметка не е толкова важна бройката, а техниката. Гребането с щанга не е толкова трудно, започни само с лоста примерно докато изградиш навика и дерзай..
Клекове също прави, независимо с колко кила отначало. Просто влизайки в залата, оставяш егото на вратата и това е. Ако искаш да качваш ММ, се придържай към тежест като за 6-8 повторения и това е.
Това са все полезни съвети към мен от хората тук, и работят. ;)

13.02.14
20:28

А как ще ти дойде силата, ако не тренираш тежко?
Не знам как си мислиш, че се става силен, ама не е по лесния път.
То се иска трениране. Щом след цяла година не можеш и едно набиране значи не се напъваш достатъчно.

13.02.14
20:44

Аз си мисля ,че най-бързо ще стане с фитнес зала и инструктор. Някой трябва да ти види грешките на място и да ги оправи.

13.02.14
21:21

Натисни малко тренировките. От тази 1 година и 5-6 месеца по-сериозно, изглежда не си използвал времето в залата по особено смислен начин.
За набиранията има множество теми.
Теми за програми бол.

13.02.14
21:22

Може и без инструктор , трябва му малко литература като за начало и време , за да я отсее.Той ако си няма хал хабер от най-простите и основни правила, методи и техники все тая от инструктора. Нищо против инструкторите , но трябва да се знаят поне най-простите и елементарни принципи и без инструктор. А иначе расте ли силата - расте и мускула . Когато ходех на лостове в началото също не можех набирания , нито за бицепс , нито за гръб , кофи и лицеви не можех. За около 2-3 месеца започнах да правя по 10-13 набирания за гръб и бицепс, също и кофи , а лицевите правех по 30 в 4-5 серии.Има различни упражнения за гръб на лостовете освен набирания , прави и тях и се опитвай да правиш половин набирания като за начало.С времето заякваш и започваш да правиш 1-2 пълни и така нагоре.Във фитнеса , опитай да покачваш тежестта на всяка тренировка например :
Правиш лежанка с 40 кг за 4 серии по 8 повторения в серия , при следващата тренировка покачваш тежеста например с 2 кг. Опитваш се да изпълниш тези 4 серии този път с 42 кг по 8 повторения на серия . Ако не успееш другия път остани отново на 42 кг и така докато не ги направиш , след което отново увеличаваш килограмите и така докато не изпълниш всичките 4 серии по 8 повторения с новата тежест (броя на сериите и повторенията е примерен , и все пак не се мъчи да правиш тренировките на Арни). Най-важния мускул е мозъка , така че го използвай правилно при тренировките и не само. Търпение му е майката , успех.

НА

13.02.14
21:33

Тягата е упражнение с акцент върху кръста, бедрата и седалището.. мисля си, че за да развиеш големия гръбен мускул и като цяло перките и т.н. трябва да наблегнеш на всякакво гребане (разбирай ренегатско, с ЕЗ лост, с дъмбели и редуване) можеш да се възползваш от онези машини в някои фитнеси, под които има тежест, която те избутва и така е по-лесно което и да е набиране и трупаш сила за нивото си. Друг вариант е както си се хванал с широк хват надигаш изправени краката и подпираш петите на основа, така че тялото ти да е хоризонтално на земята и гърба ти да сочи надолу (най-удобно е на някоя катерушка) и почваш да си се набираш.. поне 5 би трябвало да можеш и така също трупаш сила. Успех.

Мнението беше редактирано от Нарцис Аполонски на 13.02.14 21:34.

Почни да правиш тройки и единици на тягата, но със сериозни кила и правилно изпълнение.
Пробвай набирания от горна точка надолу. Това става като подскочиш или се качиш на пейката и пускаш бавно надолу (мускула се натоварва повече при спускането). Прави по колкото можеш така, приемрно в 4 серии.
Вкарай и други упражнения:

Тези двете изглеждат добре.
Това е, което мога да ти предложа е да направиш следната тренировка за гръб:
Набирания от горна точка - 4 до отказ;
Мъртвва тяга - 5х3;
Гребане с два дъмбела (1-во видео) - 4х8;
Силово гребане с дъмбел (2-ро видео) - 4х8;

13.02.14
22:04

Здрасти и от мен. Набиранията са си специфично упражнение и наистина не всеки има вродена сила за него. Аз срам- не срам ще кажа че по време на цялата ми казарма така и не можах да направя набиране - научих се да тичам, но не и да се набирам. Следващата или по- следващата година едно лято бачках кърска работа - всичко си беше активна физическа работа и веднъж скочих да се увеся на една оранжерия на скелето и О! Чудо! - без да се замисля направих 3-4 набирания. Просто от постоянната работа няколко месеца бях заякнал цялостно, включително и гърба.

Та идеята за обща физическа подготовка не е никак лоша.

И накрая нещо интересно - как преди година си бил 70 килограма, почваш да тренираш и качваш 18 килограма, но силата ти никак не се е повишила? Всичко това под формата на мазнина ли си го сложи? Как въобще е възможно?

13.02.14
23:01

Как ти е лежанката и клека примерно? При тягата и набиранията,които си споменал,че ти куцат -хвата играе важна роля.Може не гърба да ти е слаб,а хвата да изпуска.На мене ми е слаб хвата и на тягата,не ми е проблем в кръста,седалището и тн-мога още повторения,но просто почвам да държа лоста с 2-3 пръста накрая и го пускам преди да се е изхлузил съвсем.При набиранията също забелязах,че главно предмишниците и началото на бицепса ми се “вдървяват” и все едно там ми секва силата,а не в самия гръб.Имаш ли някакви травми и счупвания на китки или нещо подобно от миналото?Това също може да ти играе лоша шега.Ако на бутащите упр. си ок,според мене проблема ти е в хвата.Като казваш,че правиш тяга с 65 кг какво имаш предвид?Пробвал си да дръпнеш повече,а не можеш или просто си мислиш,че това ти е тежко и не си опитвал.Аз като за пръв път пробвах клекове с лост зад врат с 20 кг си викам: “пффф ужасно тегаво,още 5 кила и съм затиснат”,но като пробвах с 60кг не срещнах големи затруднения...тоест може да ти изглежда трудно,но да можеш още.Колкото до набиранията-повече опити, бавен,но сигурен прогрес.Аз преди половин година правих по 5 с надхват едвам едвам и то с подскачане с цяло тяло и малко пускане(тоест късо движение) ,а сега 10 чисти,с пускане до долу си ги правя.Просто опитваш,опитваш,пък където и да ти е грешката предполагам ще задобряваш с времето-от 1 набиране със зор на 2 чисти-от 2 на 4-5 и тн.

14.02.14
10:37

И все пак набиранията се учат с набирания.
Докато не се помъчиш да направиш едно,няма как да се научиш да ги правиш.

14.02.14
12:54

Просто явно не си даваш зор...Казваш,че тренираш сериозно от 5-6 месеца.Аз с 5-6 месеца сериозни тренировки правих 130 кила тяга,на 78 килограма...Почвай по-сериозно + правилно хранене.Може един ден да правиш кръгова във фитнеса,а на другия да си правиш лицеви и набирания и така да ги редуваш.Успех!И не забравяй,че храненето е важно!

14.02.14
13:19

Здравейте отново. Не съм качил само мазнина за тази една година.Получих стрии около мишниците и малко от трицепса и бицепса.
Когато започвах ръката ми беше около 28-30см ( 70 кг ) , а сега ми е 35см студена ( 87кг ).
На лежанка бутам 70кг максимум ( отново малко ) , на клек правя със 75кг максимум ( отново не е достатъчно ).
Мисля да направя някаква програма “общо физическа” и да се върна във фитнеса ( ще си купя и Креатин ) и да започна да тренирам с тежки килограми.

Благодаря за отговорите.

Мнението беше редактирано от goshonc goshonc на 14.02.14 13:43.

14.02.14
13:56

казано от goshonc goshonc на 14.02.14, 13:19:

Здравейте отново. Не съм качил само мазнина за тази една година.Получих стрии около мишниците и малко от трицепса и бицепса.
Когато започвах ръката ми беше около 28-30см ( 70 кг ) , а сега ми е 35см студена ( 87кг ).

Не знам защо си решил, че щом ръката ти е +5 см. няма как има мазно по нея? Не казвам, че е така при теб.. няма снимки по които да се съди, но просто самото изказване е глупаво.
За пример: Сигурен съм че и в залата където си ти има някой друг по-едър с големите “баници” къде помпат с чукчета/концентрично, само дето като им видиш ръцете колко са мазни.... К’во като са по 50см като 20 от тях са мазнина..

А колкото до креатина, също не виждам защо мислиш, че ще те спаси .. Тежестите с които си в момента и към които се стремиш, не изискват никакви допълнителни добавки.. Трябва ти правилно хранене и правилни тренировки. Плана за ОФП и на мен ми се струва най-удачен на този етап.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1