Лоша поличба - ПМС

14.02.14
13:18

Първо искам да изразя крайното си нежелание да пускам тази тема, но предположих, че би могла да е полезна за доста моми. Проблемът е следният - този месец това “нещо”, наречено ПМС, ме прави на мусака. Едно, че ми е вяло и не мога да се концентрирам в нищо, а и в добавка се потя като животно. Разходката до магазина по тениска и суичър ме изпоти като след 3-км бягане! Не мога спя добре, а вода под всякакви форми се излизва от мен всяка секунда. Никога преди не ми се е случвало такова чудо и побеснявам. Всъщност именно това ме интересува - какви биха могли да са причините за подобна драма, при положение, че допреди няколко месеца не знаех какво е ПМС?!
Попаднах на теза за занижени естрогенни нива във връзка с потенето. Ще се радвам да чуя мнения и опитности.

14.02.14
13:36

Не съм сигурна че е единствено на хормонална основа - принципно горещите вълни се дължат на ниски нива на хормони (не само естрогена), но в случая може да е свързано И с рязкото покачване на температурите и липсата на адаптационен период за тялото...все пак 20-тина градуса нагоре в рамките на  4-5 дни не е никак за пренебрегване. ;)

14.02.14
18:01

Само този месец ли ти се случи това или няколко подред?
Има добавки, който облекчават ПМС като evening primose и black cohosh например. И ако симптомите продължават по-дълго пробвай с нещо такова. По принцип, ако си намалила приема на мазнини е нормално да имаш изменения в цикъла и дори засилени ПМС.

14.02.14
18:07

Нямам ПМС по принцип и не искам да пия каквото и да било по повода. Не съм намаляла мазнините, доминиращи са ми в менюто. За жегите също се замислих и има логика - аз лятото примерно от 2 до 4 се изнервям до краен предел и това си ми е още от дете. Спомням си, че по обяд, докато свирех на пиано, 100 пъти ставах и сядах, разкарвах се напред-назад и нервничех. Интересно ми е дали някой друг забелязва такива неща във връзка с времето в момента?

14.02.14
18:11

Аз.Ама съм по-скоро полузаспал и летаргичен :D

14.02.14
18:19

Aко нямахте жени, мъжете щяхте да сте най-благословените същества на планетата :D

14.02.14
19:39

Привет :)
Понеже последните дни и аз съм като ударена от парен локомотив, мисля, че проблема не е в пмс, а във времето. Тези климатични промени, влияят зле не само на природата и на животните, но и определено на нас :D Вече не знам по тениска или със зимно яке да излизам (dull) Малко подобрих ефекта с хладни душове, карат ме да се чувствам по-свежа. Пробвай !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1