Изваден / Счупен пръст на дяната ръка

22.01.14
11:07

Преди 20 дена си извадих най малкия пръст на дясната ръка, по скоро първото кокълче от към китката,отидох в пирогов и ми го наместиха ,въпроса ми е , колко време след като сваля гипса ще мога да тренирам отново, на 31-ви ми свалят гипса , но пръста се още ме боли , от студеното, а и го чувствам някак си слаб, много по добре е от преди 20 дена но не знам кога ще мога пак да тренирам, ??? някой който е минал през това да даде мнение  :(

14.02.14
22:05

Най-добре питай доктор! Все пак,като ти махнат гипса опитвай движенията само с дръжка на дъмбел или с празен лост и пробвай различните упражнения.Ако от празен лост усещаш дискомфорт и ти е трудно на дадено движение,ясно е че няма да можеш да го правиш с 100кг и просто го отписваш за 1-2 седмици,след което пак опитваш движението с празен лост  и  така докато не усетиш,че си ОК.Ако с празен лост или дъмбел видиш,че нямаш никакви ядове в даденото движение,качвай по малко-ако ти е добре,качвай още малко,ако пак ти е добре качвай пак и така докато не стигнеш тежеста,с която си правиш принципно упражнението.Нямам предвид да тренираш с по-леко от преди,а просто слагаш малко тежест и правиш 2-3 повторения и ако ти е ок,качваш пак малко и така до тежестта с която си правиш принципно.Въпроса е да не сложиш направо от раз тежеста,с която принципно си правиш  и да се пробваш с  нея директно.Просто трябва да усетиш как ще си.Според мене на бутащите движения би трябвало да си ок,а на дърпащите евентуално можеш да имаш проблеми.Все пак зависи от самото движение как ти товари болното място.Аз съм имал проблеми в пръстите и не съм можеш да сгъна за бицепс с 5 кг от слабост и болка,но съм си правил лежанка с тежко и изобщо не съм имал проблеми.Зависи от мястото и от движението което опитваш-просто трябва да пробваш и да видиш,но най-добре се посъветвай с лекар.Айде със здраве и бързо оздравяване.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1