Три упражнения за малка мускулна група?

15.02.14
10:01

Работата е следната. Петък, когато тренирам ръце правя по 3 упражнения за бицепс и 3 за трицепс. Работата е там, че преди, когато ходих 1 ден в седмицата на фитнес ( и идея си нямах какво правя ), правих по 5-6 на група. Тогава след всяка тренировка имах голяма мускулна треска. Сега въобще нямам. Това значи ли, че не правя добра тренировка и ми е малко, или просто преди съм претренирал. Понеже имам чувството, че почти никаква полза не извличам от тези тренировки. Описал съм подробно упражненията в дневника ми. 5 серий, 7 повторения, правя основно на упражнение. Не приемам добавки за възтановяване, проблемът не е там.

Не знам, дали обичаш да готвиш, но ако готвиш едно ястие, не слагаш всички подправки, за които се сещаш, нали така? Ползваш само подходящите за случая.

Същото е и при упражненията - не е необходимо да направиш всички, които знаеш за мускулната група, за да има резултат. Това, че не излизаш на 4 крака от залата и нямаш мускулна треска, не означава, че не е ефективна тренировката ти.

15.02.14
10:08

Благодаря много за отговора! Точен и ясен! Значи упражненията ще си останат 3 за муслуна група, благодаря отново за помощта.

15.02.14
10:43

казано от kassi hah на 15.02.14, 10:08:

Значи упражненията ще си останат 3 за мускулна група

На мен ми се стори, че съветът към теб беше друг.

15.02.14
11:00

И той е?

15.02.14
11:03

казано от Димитър Михайлов на 15.02.14, 10:04:

Същото е и при упражненията - не е необходимо да направиш всички, които знаеш за мускулната група, за да има резултат.

15.02.14
11:16

Е да де аз казвам, че няма да взигам упражненията на 6, 3 са си добре.

В случая не конкретизирах, дали да са 3, по-малко или повече - визирах, че не е необходимо да прави всички, които знае, както е правил (по неговите думи) в началото.

Според мен е от значение и общият обем серии, не само брой на упражненията.

АЧ

15.02.14
16:17

При всеки човек е различно, ти можеш да се напомпаш с 3 упражнения, др. с повече, др. дори с 1-2. Както усещаш, че ти е най-добре и ефективно така прави. И аз правщ трицепс и бицепс с 3 упр.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1