13.11.05
18:40
ПРИВЕТ на всички във форума!
Съвсем случайно попаднах тук,а така се запалих,че сигурно съм изчела почти цялата информация.От около 3 седмици насам.От 2 седмици съм на НДВ и се чувствам разкошно.А всички вас чувствам много близки,защото сред приятелите ми за жалост никой не споделя интересите ми по отношение спорт,здравословно хранене и удоволствието от тях.Възхищавам се на това,колко сплотена общност сте и колко искрено си помагате и съветвате.
И в тази връзка,искам да споделя с вас нещо,което ме озадачава.Може някой от вас да има по-добра представа от мен по въпроса.
От 2 седмици съм на строго НВД,спортувам 6 дена в седмицата от 40 дни вече,по около 2 часа(от които средно 40 мин.кардио),при това в залата сигурно всички ме знаят,защото съм единствената,която сменя облекло по средата на тренировката,защото от мен тече ли тече.Странното в случая е ,че кг. ми не мърдат(59 на 170см),само гърдите ми изчезнаха.Дънките обаче продължават да опъват, а това ми потиска удоволствието от тренировките:(
Знам,че всичко е индивидуално,знам и че метаболизмът трябва да се пренастрои,знам че трябва да съм търпелива...но искам да видя поне мъничък прогрес(освен този че се усещам силна и жизнена), а такъв видим няма.
Ако някой минава през същите неволи,или вече ги е прескочил,ще се радвам да ми вдъхне кураж и вяра!
Ми не че съм експерт, но също отскоро съм запален фен на тренировките за сваляне на мазнини и не знам дали в този сайт или някъде другаде прочетох, че кардио тренировките е добре да са на 48 часа и че повече от 40 минути на тренировка просто няма смисъл за целта, за която се бориш имам предвид. Иначе трябват мининмум 2 месеца тренировки за да има ефект според мен, за храненето не знам НДВ не съм опитвала много сложно ми изглежда смятането :( Аз от около година се храня по собствена рецепта и мисля че резултата е впечатляващ :) Човек трябва сам за себе си да си изгради режим тъй като всичко е строго индивидуално.
Не се ли преуморяваш всеки ден тренировки по 2 часа?
Но нека се изкаже някой по разбиращ :wink:
незнам преди това колко си тренирала и изобщо влизала ли си в зала, но за 40 дни просто недей да очакваш чудеса. най неприятното при жените е че първо им изчезва бюста,но после “изчезването” слиза и на долу...имай в предвид, че мазнините трудно се дават и за изгарянето им е необходим 4*О2,т.е. 4 пъти повече кислород от необходимия за изграянето на белтъци и въглехидрати 1*О2. права си за метаболизма и на него му трябва време. не забравяй че човешкия организъм е една цялостна работеща система и тя се движи заедно и постоянно-въпроса е дали се движи напред или назад!Успех и търпение!
Моля пишете на кирилица!
Mr_Muskul
14.11.05
19:23
ами да,всъщност именно в зала тренирам,много яко при това.Диетата ми е подчинена на изискванията за минимум въглехидрати и преимуществено белтъчини,колкото до калориите,между 900 и 1050 са ми на ден,с един въглехидратен ден в седмицата.Това което искам да постигна е стопяване на мазнинките в мен,дори и това да не ме доближи до желаните килограми(стремя се към 54 принципно).
Незнам защо си мислех,е като започна НВД,мънички хранения 4-6 пъти на ден,и набързо ще стопя първите килограм-два,поне.Това със смаляването на гръдната обиколка за сега не ме притеснява,защото правя редовно гръдни упражнения и гърдите ми са много хубави.
Но ме е срам от приятелите ми,те знаят 4е тренирам ,много мотивирано, и това,че не постигам резултат(видим)ме кара да се чувствам като пораженец. :(
14.11.05
22:25
Миличка щом си на НВД трябва да си мнооого търпелива.Зависи от организма но по принцип това си диета която действа бавно,но пък ефекта е за дълго.Някои са я възприели като начин на живот което поне за мен е вредно.Но все пак резултати ще има,и то добри:)Казвам го от опит.Що се отнася до тренировките напоследък правя тренировката на бб-тийм за фитнес в домашни условия.И тук е мястото да благодаря че са я създали-мнооого съм доволна хора:)Правя я 4 пъти седмично за стягане.Тичам веднъж седмично уж за горене на мазнини.Ама нито имам какво да горя нито съм сигурна дали само веднъж седмично помага:)А теб те съветвам отново само за търпение.И браво че имаш волята да правиш нещо хубаво за себе си!
здравей, beboulina
аз тренирам редовно (межди 3 и 5 пъти седмично) вече почти три години. Мога да споделя от личен опит, че най-важното е да тренираш по подходящи програми, т.е. да работиш комплексно, а не само за крака и дупе.
Бих ти препоръчала да не претренирваш толкова много и да съчетаваш тренировките във фитнес залата със сауна и масаж, а ако имаш възможност да тренираш и някакъв друг спорт, ще е най-добрата комбинация.
Не се тормози в залата, а се наслаждавай на добрта си кондиция. С малко тършение можеш да постигнеш отлични резултати:-)
УСПЕХ!
Доста сме писали по въпроса :wink: Логична е последователността от гърдите към корема и седалището. Това, че ти прави впечатление, че гърдите се “топят” е заради суетата, но когато си била да речем 45кг не си забелязала, че тогава гърдите ти са били доста по-малки :wink:
Тренирай комплексно както тренировки с тежести, така и кардио тренировки и с времето всичко ще бъде О.К. :D
Здравейте и от мен!
Аз съм явно едно от малкото момичета и жени,които са доволни от размера на гърдите си.Когато почнах да тренирам неизменна част от тренировките ми бяха тези за гърди.Тренирах 3 кардио тренировски и 3 силови с кардио завършек.Като всяка тренировка не бе по-дълга от 60-80минути.Резултатът напълно ме задоволява.Не само не намалих размера на гърдите,но ги стегнах и дори увеличих гръдната си обикколка,за което естествено има заслуги и пуловъра който правех в края на всяка тренировка гърди.Сега талията ми,която по принцип винаги ми е била проблемната зона..изглежда по малка а гърдите са си ок.Според мен претренираш...2 4аса.....освен с фитнес тренирам и волейбол и то понякога тренировките надминават 3 4аса..но вярвай ми няма смисъл от 2 4аса в залата по добре тренирай по често но в по умерени размери..не повече от 80мин.
УСПЕХ! :)
16.12.05
21:34
според мен трябва да намалиш тренировките :wink:
Каква точно ти е тренировъчната програма по упражнения серии и повторения ?
А също така си напиши и диетата и въобще повече подробности около начина ти на трениране, хранене и т.н... за да може някой да ти помогне ;)