Хардгейнър - препоръки и съвети

08.02.14
21:31

Здравейте! Пълен новак съм и искам да се извиня предварително, ако приказвам глупости.
Отскоро тренирам усилено в залата и имам няколко въпроса относно храненето и програмата, по която тренирам.
Първо- аз съм на 19г. , 1.75 и тежа около 55-56кг. Спортувам от малък, много съм енергичен и активен. Тялото ми е добре оформено, но съм слаб. Целта ми е да кача повече маса и за момента не държа толкова на релеф. Метаболизма ми е супер бърз и не задържам нищо в себе си, определям се като хардгейнър. Всеки ми казва да ям по 6-7 пъти на ден, но при мен това е изключително трудно, защото нямам голям апетит. Ям основно по 3 пъти на ден, през останалото време - банани, прясно мляко, ядки, извара, вафли... Много ми е трудно да ям по повече, защото ми става супер гадно и като цяло имам проблеми, когато се претъпквам. Преди време съм опитвал да надебелея, ядейки само високо калорични храни в количества и нищо- не качих нито килограм за период от 1.5-2 месеца и се отчаях. Искам да ми препоръчате протеин/гейнър среден клас (за съжаление, цената има значение, около 60-70лв на месец) за да ми помогне да кача маса. Програмата, по която тренирам е следната: понеделник- гърди, вторник-гръб, четвъртък-рамо с крака, петък- бицепс, трицепс. Правя средно по 3 упражнения и 3 серии до отказ, след което понякога и дроп. Наблягам на скрипеца, набиранки, лежанки и малко дъмбели. Не правя клекове. Краката ги правя на лег преса, ръцете дъмбели и бицепс машина, кофички, тесен хват и т.н. Старая се да ги изпълнявам правилно, доколкото мога. Има ли нещо за промяна в програмата, моля за съвети.
Имам и друг голям проблем с кръста. В момента ме е хванал от тренировката за гръб, изпълнявал съм упражненията правилно, но аз си знам, че от най-малкото и започва да ме боли, проблема е неврологичен. Правил съм процедури за кръста, отшумява до следващото натоварване. Опитвам се да го пазя, колкото е възможно. В момента тренирам със силни болки в кръста, но съм амбициран да не се отказвам.
Писанието ми стана доста дълго, но накратко- качвам изключително трудно (като пример имам един приятел, който също тренира и е доста голям, а ям 2 пъти повече от него...), моля да ми препоръчате протеин за спомагане покачване на теглото, целта ми е поне 12-13 кг за 5-6 месеца и съобразно проблема ми с кръста някакви съвети относно тренировките?
Благодаря предварително на отзовалите се!
Поздрави!

09.02.14
13:45

Какво си правил за гръб, че си получил тая травма,какви упражнения използваш там?

09.02.14
20:47

казано от Миро на 09.02.14, 13:45:

Какво си правил за гръб, че си получил тая травма,какви упражнения използваш там?

Мечка и гребане.

10.02.14
00:01

Докато ти мине прави по-добре гребане с дъмбел от опора или гребане от седеж на машина от опора,набирания. Залягай повече на зърнената диета. :)

Мнението беше редактирано от Миро на 10.02.14 00:14.

10.02.14
12:00

Какъв протеин/гейнър ще ми препоръчате? Гледам този : SAN Mass Effect Revolution 3000 гр , дали е добър ?

10.02.14
20:33

казано от A N на 10.02.14, 12:00:

Какъв протеин/гейнър ще ми препоръчате? Гледам този : SAN Mass Effect Revolution 3000 гр , дали е добър ?

Не познавам марката,но пише хубави неща за съдържанието. Можеш да разгледаш и тоя: http://shop.bb-team.org/scitec-mass?sku=1699 (Погледни за 4,5 кг опаковка защото на линка излиза тази от 2,5 кг вместо другата)

Мнението беше редактирано от Миро на 10.02.14 20:36.

13.02.14
09:45

Не знам дали знаеш, но гейнърите се пият в големи дози за да “работят”. Този на който си се спрял стига за 10 пъти. Ако си се насочил към гейнър по-добре погледни - Size Max, Mutant Mass, Serious Mass.

13.02.14
23:10

казано от Pavel Petrov на 13.02.14, 09:45:

Не знам дали знаеш, но гейнърите се пият в големи дози за да “работят”. Този на който си се спрял стига за 10 пъти. Ако си се насочил към гейнър по-добре погледни - Size Max, Mutant Mass, Serious Mass.

Благодаря. Ами всъщност се колебая доста, дали да е обикновен суроватъчен или гейнър.
П.П. 10 пъти какво ще рече ? За 10 дни или за 10 дози? Спрял съм се на Whey Gold Standart 2.5кг за 100-тина лв. Тези кг за колко време ще ми стигнат, защото чета различни неща- 1грам на кг от телесното тегло, 3 гр на кг ... Каква е правилната дозировка на ден и когато не тренирам да го приемам ли ?
Благодаря предварително на отзовалите се.

13.02.14
23:49

казано от A N на 13.02.14, 23:10:

Спрял съм се на Whey Gold Standart 2.5кг за 100-тина лв. Тези кг за колко време ще ми стигнат, защото чета различни неща- 1грам на кг от телесното тегло, 3 гр на кг ... Каква е правилната дозировка на ден и когато не тренирам да го приемам ли ?
Благодаря предварително на отзовалите се.

Това за 2 грама протеин на 1 кг от теглото ти става въпрос за денонощната консумация от храна плюс добавки, общо. А за суроватъчния протеин си има мерни лъжички в кутията и инструкция по колко да се взема. Вземай в тренировъчните дни цялата дневна доза,а в нетренировъчни  половин доза между две храненета когато месото е по-малко. Или сутрин след ставане,ако нямаш храна богата на протеин.

16.02.14
18:13

Защо в нетренировъчни да взима половин доза? Много искам да знам.

07.03.14
20:22

Здравейте отново. Мина вече 1 месец откакто тренирам сериозно и се храня що годе правилно, но съм качил само 1кг. Според мен е доста малко, при положение, че се тъпча стабилно. Вие какво мислите? Взех си протеин Syntrax whey shake 5lbs , сега започвам да го пия и него. Мисля по 1 доза преди и 1 след тренировка, а в почивните дни сутрин на гладно и вечер преди лягане. Така правилно ли ще е ?
Поздрави!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1