16.02.14
22:54
Здравейте,
страдам от ... целогодишна умора :)) и реших да я боря със следният продукт в комбинация със ZMA на оптимум нутришън,
НО като гледам съдържанието на Stress-B-complex и малко се уплаших от цифрите вътре ... до колко такива количества на посочените минерали са безопасни ?
http://www.optimumnutrition.com/products/images/stress-b-complex-facts.jpg
Ако няко мисли,че комбинацията не е най-удачната бих се радвал на съвет :)
Поздрави!
16.02.14
23:00
Преди да говорим за добавки - сигурно ли е, че си изпипал хранителния и тренировъчния режим, а също си осигурил достатъчно почивка и сън? С други думи по тези параграфи няма какво да се оптимизира и затова минаваме към следващата стъпка - добавки?
За кои минерали става въпрос?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.02.14 23:00.
Oтносно храната,тренировките и спането
ям доста плодове,зеленчуци и ядки ... естествено и по някоя друга вафла ;) тренировките не бих казал че са кой знае колко натоварващи - три пъти седмично по час и нещо ,а съня поне по 8 часа не ми мърдат :))
но въпроса ми е дали B-Complexa на Оптимум нутришън не е с прекалено много витамини .. .все пак с по 2000-4000% над препоръчителните дози ?
Все си мисля,че продуктите им са едни от най-добрите :)
17.02.14
11:21
Надявам се е ясно, че по това обяснение за храната няма как да се прецени дали е достатъчна като качество и количество. За тренировките важи същото, но вероятно са по-леки от нормалното. Смесваш понятията витамини и минерали.
Продуктът на ON е добър, но със сигурност не е нещо особено и революционно - да, количествата на витамините от групата В са сравнително големи, но не чак плашещо големи. 2000-4000% над препоръчваните дози, но за кого, при какви натоварвания и хранене... 1 g витамин С не е чак толкова много за един редовно спортуващ човек, но е по-добре да бъде разделен на два приема по 500 mg.
Моят съвет е да се насочиш към продуктите на Now Foods и да вземеш поотделно:
- витамин С 500 mg
- витамин В-комплекс
- магнезиев цитрат на прах
- цинк монометионин
Това ще ти позволи да приемаш адекватни количества от тези добавки на по-добра цена, с възможност да ги приемаш оптимално и без да правиш компромис с качеството.
Отново напомням, обаче, че при неоптимизирано хранене ефектът от добавките няма да е нещо значимо...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.02.14 11:21.