17.02.14
11:25
Здравейте! От доста време се опитвам да изчистя мазнините около талията , но без успех! Изчетох доста статии и реших да си съставя хранителен режим, който да спазвам продължителен период от време. Фитнес инструкторката ме посъветва да се храня 5 дни с млечни,месо,яйца,зеленчуци , а 2 дена да зареждам с ориз,боб,леща,някой друг плод и т.н. Тренирам през ден във фитнеса започвам с 10 минути загрявка на някой кардио уред,след това правя силови - 10х3 кръга на всеки уред - не съм запозната с имената на уредите,тъй че ще ви кажа какво тренирам - корем,бедро (предно,задно),гръб,ръце и накрая 30 мин. кардио. Започнах от вчера,преди това съм пробвала всевъзможни неща и не помръдвам - висока съм 170,55 кг. Тази борба я водя от септември месец :D.
- Сега за проблема - изследвах си хормоните и се оказа,че имам занижени нива на прогестерон,сега веднъж в месеца се налага за 7 дена да пия прогестерон за да го набавя.Та въпросът ми е това ли е пречката или не съм успяла да намеря точния режим за мен.Ще съм благодарна да ми дадете съвети и мнения по въпроса. Благодаря! :)
P.S - Oт януари месец съм във фитнеса,но правех само кардио (45-50 мин.) по препоръка на фитнес инструкторката,за да забързаме метаболизма,като се хранех доста изчистено,но разбрах,че съм допускала доста груби грешки,в хранителния си режим и по мнение на кантара няма промяна.
И какво като имаш мазнини около талията, това лошо ли е? Проблемът ти е в главата и в буквален, и в преносен смисъл. LH, сигурно и той ти е нисък (секретира се от предния дял на хипофизата, която се намира в главата). При подрастващи и млади хора тези аномалии се получават от “умно” хранене.
П.С. Под ‘’умно” визирам ограничени по някакви неразбираеми за мен причини един и/или два и/или всичките три макронутриента (ОКБ). Велики режими като НВД, ВМ-НВД, ЦХ водят до такива приятни последствия.
П.П.С . Под 1% от населението на Земята има вродени хормонални нарушения, тъй като всеки човек е специален и твоят проблем ще да е там, не е от храненето и кардиото.
П.П.П.С. Прехвалените омеги, ТГ и МК няма да ти помогнат, най-много да вдигнеш холестерола.
Мнението беше редактирано от aleks на 17.02.14 14:25.
17.02.14
14:52
Трибулус помага + яйца в менюто. Недей да пиеш външни хормони, само по-зле ще става.
17.02.14
16:02
Прогестерона се произвежда от организъма повреме на цикъла, по точно към края му и основно след това. Той трябва да нормализира баланса му с други хормони, които се произвеждат преди цикъла за овулацията. Ако е нисък след цикъла, то трябва да го нормализираш с добавки като див ям, фемили баланс( Female Balance), орехи прясно счукани. По време на отслабване горещо се препоръчва аминокиселини със витамини и минерали, аргинин, като добавки за организъма. Също, ако си с наднормено тегло се препоръчва профилактика на черен дроб със билки. Сьомгата също е хубаво да се консумира. Сирине БРИ и т.н.
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 17.02.14 16:18.