как да се преборя с невежеството

JI

13.11.05
12:20

моите родители както на повечето тук май са против хранителните добавки .
Как бих могъл да се преборя с невежеството им , дайте идее опитвал съм да ги карам да им превеждам от англииски на български статиии от нета , но не те чуят ли добавка видят ли прахче и хапче ( амино киселина ) 
не искат и да чуят за какво става дума , а иначе бащата охолно си хапва пастички 10 вечерта с върловите думи : кат ми се яде сладко ще ям , не ми вреди ................  .
Може би и вината е в мен аз не обичам да обяснявам , или по точно обичам , но не и на хора, които са предубедени във  мисленето си към ,някой неща.

CH

13.11.05
12:32

отиди няколко пъти с бащата ти на фитнес може и да помогни ..

13.11.05
12:34

Преди да започна с фитнеса майка ми беше много против да пия всякакви добавки, но просто и обясних какво представляват и вече дори тя ми ги купува като нямам време. Опитай да им обясниш спокойно какво представляват, че не са вредни и мисля няма да има проблем.

13.11.05
13:22

[quote author=“Mr_Muskul”]Преди да започна с фитнеса майка ми беше много против да пия всякакви добавки, но просто и обясних какво представляват и вече дори тя ми ги купува като нямам време. Опитай да им обясниш спокойно какво представляват, че не са вредни и мисля няма да има проблем.

ам може и да си прав!но не всички родители са еднакви, което значи че неговите може да са наплашени от нещо и просто да не искат да възприемат това че добавките не са вредни!
Моя съвет е ако няма друг начин да се справиш, просто си купуваи от фитнеса дето ходиш, обаче щи излиза по солено!

JI

13.11.05
13:23

ми опитах се след това следва върпост ти тва от къде го знаеш, аз отговарям чел съм в интернет уча по биология и тн и тн ... , а следващия въпрос е а що си мислиш че те също знаят , аз : е хубу нали са лекари и специалисти и тн ... , а те : ами те и те понякога грешат , нали ви казвам случея е БЕЗНАДЕЖЕН .... НАПРАВО , ужас те още малко и храната ще ми ограничат че не било нормално да ям толкова много ... напрао откачам ....

13.11.05
13:28

еми нищо друго не ми идва на ума,освен да си събираш пари и да си купуваш тайно.Или да проявиш наглост и да си купиш без да ти пука какво мислят ваще и да си пийкаш.

13.11.05
13:38

кат ходиш на лекар кажи тои да им обясни при мен стана макар че пак си знаят своето били анаболи !

13.11.05
13:56

Абе Живко не пуска ли преди време подобна тема спомням си че вашите бяха доста скептично настроени даже към протеина

13.11.05
14:05

Кофти работа с родителите  :?  И аз имам доста приятели , които са в същото положение и се опитват да убедят техните да си купуват, като имаш предивд че тренират над година и половина без добавки (каквито и да било) :shock: Така че  (щом ваште са твърдо решени да не ти дават ) има вариант (един авер направи така) да си купуваш протеин и всичко каквото искаш и да ги криеш от ваште , тъй като не е необходимо да са в хладилника, можеш да ги катаеш на някое проветливо място(ако намериш такова естествено), ако не ,да намериш да ги държиш в някоя приятел , които живее примерно до вас и да измислите компромисно решение :)

по-здрави и успех

13.11.05
14:20

Ее ее ее вие се излагате!Купуваите си тогава креатин на хапчета и протеин на прах и ги складираите някаде на таино!
Например зимате една опаковка от бирена мая на Сома и я палните с протеин или де да знам!Които иска решения има, а и родителите ви кат ги поставите пред свършен факт ко могат да напраят!(е освен да ви спрят джобните де)

JI

13.11.05
14:46

бе чакам оше 2 години да почна висше в софия и се изнасям там почвам да бачкам някъде и тогва проблема е решен  8)
хаха а да видите личната ми лекарка като отида на преглед тя почва да ми обяснява как протеините или незнам си там какво били вредни ( макар че и тя си няма на представа от нищо , скръъъъъъъъб )

FI

13.11.05
18:44

И аз съм забелязал, че повечето лекари са доста боси в тая област. Една лекарка ми беше казала, че аминокиселините причинявали много заболявания на нервната система и били много опасни

13.11.05
19:39

Еми и мойте мислят по същия начин ,  обаче аз си ги пия направо пред тях  :lol:  :lol:  :lol:  8)

13.11.05
19:44

Добре де какъв ви е проблема да си купувате от залата след тренировка да кажем?!
или пак друго мене протеина мноо ма кефи кат е с вода ; може да си купите кутия от какао да кажем и да сложите протеина вътре и да са праите че пиете студено какао, то вкуса няма да е чак толкоз различен!

LA

13.11.05
19:48

ЕЕЕЕЕЕЕЕЙ това вашето нищо не е бе!
Аз почти есеки ден чувам че от яйцата ще ми затлъстее сърцето!

13.11.05
20:03

Според мен да се крие от родителите е глупаво. Ако толкова не можеш да им обясниш помоли някои по-възрастен приятел да поговори с тях. Друго си е да чуят и чуждо мнение. Кажи им, че са напълно безвредни, същото все едно да изядеш 1 пържола, че ги дават на хора след операция, за да се възстановят по-бързо, че са храната на бъдещето и т.н. Покажи им материали от интернет, които доказват, че са безвредни. Въобще зарии ги с информация и най-вероятно накрая ще склонят.
ПП Много е важно да им обясниш разликата с анаболните стероиди, защото съм сигурен, че не праят разлика и заради това са скептичо настроени.

13.11.05
20:03

[quote author=“JiVk0”]моите родители както на повечето тук май са против хранителните добавки .
Как бих могъл да се преборя с невежеството им , дайте идее опитвал съм да ги карам да им превеждам от англииски на български статиии от нета , но не те чуят ли добавка видят ли прахче и хапче ( амино киселина ) 
не искат и да чуят за какво става дума , а иначе бащата охолно си хапва пастички 10 вечерта с върловите думи : кат ми се яде сладко ще ям , не ми вреди ................  .
Може би и вината е в мен аз не обичам да обяснявам , или по точно обичам , но не и на хора, които са предубедени във  мисленето си към ,някой неща.

Пич мойто мнение да си сабираш кинти и да си копуваш добавки тайно.
Или пък да обесниш подробно на ваще какво точно представляват добавките и мпже и да си променат мнението. :wink:

Аз също си купувам тайно добавките. Обаче трябват доста пари. Всеки месец ми олеква джоба .. този месец с М-стака и протеините към 200 кинта пръснах за прахчета .. дано поне има резултат! Само първия креатин като го купих майка ми знаеше. Вече сам си се оправям.

13.11.05
20:49

бащами беше прочел в някав вестник(маи нощен труд)че 40% от добавките има анаболи т.е. на 10 кутии 4 от тях има.Тъкмо бях го светнал и пак почна да ми мрънка

13.11.05
22:28

[quote author=“Mr_Muskul”]Според мен да се крие от родителите е глупаво. Ако толкова не можеш да им обясниш помоли някои по-възрастен приятел да поговори с тях. Друго си е да чуят и чуждо мнение. Кажи им, че са напълно безвредни, същото все едно да изядеш 1 пържола, че ги дават на хора след операция, за да се възстановят по-бързо, че са храната на бъдещето и т.н. Покажи им материали от интернет, които доказват, че са безвредни. Въобще зарии ги с информация и най-вероятно накрая ще склонят.
ПП Много е важно да им обясниш разликата с анаболните стероиди, защото съм сигурен, че не праят разлика и заради това са скептичо настроени.

Всичко това дето го казваш съм го правил...няма никакъв ефект, нашите казват, то сега не му е времето да си праиш тялото, а гънките на мозъка  :roll: .... Затова си крия креатина в шкафа и не ме питайте при зареждащата доза как го пия 4-пъти дневно....разхождам се с чаша сок от кухнята до детската по 4-ри пъти на ден..чакам сама да я свърша тази фаза и другото лесно  :lol:

B_

13.11.05
22:33

не че се хваля даже някои ще си помислят че лъжа ама като минем покрай някой магазин майка ми ме пита дали не ми трябва нещо  :shock:  :shock:  :shock:  :twisted:  :twisted:  :D

13.11.05
22:38

Може примерно да земеш някои от ваште и заедно да отиде в някои магазин за хранителни добавки и да помолиш продавача подробно да обясни на родителя ти че е безвредно и няма място за притеснения.

13.11.05
22:39

Аз си крия протеините в стаята на баба ми и бях принуден да и кажа.Дадох и да прочете една брошура на Нутрим и разбра за какво става дума.

14.11.05
13:58

Както и преди ти казах Живко дай им материали да четат и да не са старомодни като преди 50 години

LA

14.11.05
17:31

А между другото има и доста лекари,коита са на мнението на повечето родители - че не чак напълно безопасно...
Често чувам примера за един 17 годишен дето пукнал под лежанката - инфаркт заради...нещо сърдечно беше...*** ли му майката...

ZW

14.11.05
19:07

Мом4ета да ви имам и проблемите.

14.11.05
22:48

[quote author=“largozol”]А между другото има и доста лекари,коита са на мнението на повечето родители - че не чак напълно безопасно...
Често чувам примера за един 17 годишен дето пукнал под лежанката - инфаркт заради...нещо сърдечно беше...*** ли му майката...

Ако имаш вродени дефекти ще пукнеш и без лежанка

SE

14.11.05
23:40

хвърли се от някаде (това в кръга на шегата)

Мисля че няма да можеш

14.11.05
23:55

Писна ми.До преди малко  говорих с баща ми за протеини  и креатин.Той е лекар,кардиолог.Развива ми теории как преглеждал спортисти и с какви сърца били и тн.Кво ли не му говорих.Дадох му да чете .Писна ми да си пия тайно протеините и да се притеснявам да ли някой ще влезне в  кухнята!!! :roll: Сега искам да си взема и креатин.Ще трябва да се съобразявам с това дали някой няма да ме види.Баща ми ми вика ,че можело и без такива работи.Висок съм  186 ,71 кила съм на 16 години.Като цяло килограмите са ми добри но не за 186 ами за 170 и по-малко.А ВСИЧКО МОЖЕШЕ ДА Е ТОЛКОВА ПО-ЛЕСНО!!1 :cry:

15.11.05
00:02

Хаха, вече бях писал в подобна тема :)

Та тази си помсилих,че е за невежеството към спорта по принцип...днеска едни приятели ми обясняваха кога трябвало да си пия протеина и първо да натрупам маса и чак след това да почна да се занимавам.
И аз си мълча и викам да,да  :lol:

15.11.05
00:05

майка ми е фармацевт и нямам проблеми с тея неща  :lol:

15.11.05
00:08

“Единствените безкрайни неща са Вселената и човешката глупост. За първото не съм сигурен.” А. Айнщайн. ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1