17.02.14
21:49
Здравейте, реших и яз да си направя едно дневниче, да може по-опитните хора от мен да ми дават съвети и т.н.
Малко за мен: Казвам се Георги на почти 20 год. навършени 187 см. височина 126,1 кг. талия-пъп - 138 см. бицепс 38 см. Целта ми е отслабване, трябва максимално бързо и ефикасно да отслабна поне до 70-80 кг. В същото време да направя тяло, за което винаги съм мечтал:
Стажа ми в фитнес/а е 2 месеца с доста прекъсвания, тъй като претърпях операции.
Общо взето правя кръгови тренировки, да може тялото ми да свикне малко с натоварването.
17.02.14
21:56
Тренировките са:
10 минутна загрявка на пътека (бързо ходене)
Придърпване на вертикален скрипец с подхват - 3 х 15
Придърпване на долен скрипец - 3 х 15
Затваряне на пек-дек машина - 3 х 12
Трицепсово разгъване на горен скрипец - 2 х 15
Лег-преса - 1 х 10
15 мин. бързо ходене
Храненето за утре:
-Белтъци 2 бр.
-Извара 112 гр.
-Ябълки 100 гр.
-Портокали 1 бр.
-Маслини 9 бр.
-Риба - 84 гр.
- ЛУК (зелен) накълцан - 80 гр.
-Ябълки 200 гр.
-Маслини 9 броя –
Кисело мляко ½
-Извара – 56 гр.
-100 гр. ябълка
-Орехи 2
-Скумрия – 126 гр.
- ЛУК (зелен) накълцан - 80 гр.
-Ябълки 200 гр.
-Орехи 3 бр.
-Кофичка кисело мляко 1/2 + 1 бр. орех
Здравей,
с лишавания и строги диети няма да стане. Тази храна е доста малко за теб.Въглехидрат не се вижда много , освен от плодовете , но все пак включи боб , ориз , картофи , мед , грах , леща .. И не смятай грамажите на храните до единица , няма смисъл.
Усили храната(качествената) , като се опитвай да избягваш тестени изделия , сладки и чипсове , също газираното и може да включиш например малко кардио след всяка тренировка.
Мнението беше редактирано от Пенев на 18.02.14 10:20.
18.02.14
11:58
казано от Пенев на 18.02.14, 10:20:
Здравей,
с лишавания и строги диети няма да стане. Тази храна е доста малко за теб.Въглехидрат не се вижда много , освен от плодовете , но все пак включи боб , ориз , картофи , мед , грах , леща .. И не смятай грамажите на храните до единица , няма смисъл.
Усили храната(качествената) , като се опитвай да избягваш тестени изделия , сладки и чипсове , също газираното и може да включиш например малко кардио след всяка тренировка.
Благодаря, ти за отговора :)
Значи диетата ми я даде един мой приятел, с тази диета той отслабна с 40 кг. за 10-11 месеца реших и яз да я ползвам :)
Яденето не е малко, вече това даже ми идва в множко тежко ми става.
Кардио тренировки имам всеки ден, преди и след силовата тренировка.
Но , ще съм благодарен да ми препоръчаш, друга фитнес програма.? Тъй като сега , минавам почти през всички уреди.
18.02.14
17:17
Ако тази храна ти е достатъчна и не си вечно гладен продължавай, но ако сваляш прекалено бързо с нея трябва да я увеличиш, задължително трябва да избегнеш рязкото сваляне на много килограми, защото все пак търсиш постоянен ефект и организмът ти няма да реагира добре на рязка промяна в теглото. Старай се да сваляш между 3-4-5кг МЕСЕЧНО, ориентировъчно ти го казвам, на този етап кръговата тренировка ти е достатъчна, старай се да изпълняваш упражненията чисто и се стреми постепенно да увеличаваш тежестите, но не за сметка на техниката. Имай предвид, че целта ти е доста сериозна и имаш нужда от много време и търпение, за да я постигнеш, хубавото тяло се гради с години!!!
П.С тегли се винаги сутрин преди да си приел храна и много течности, тогава кантара е “най-обективен”
Успех и не се отказвай!!!
Мнението беше редактирано от Владимир Димитров на 18.02.14 17:19.
20.02.14
16:04
Тренировка за днеска:
10 мин. бързо ходене
12 км. велоергометър
Преди вечеря пак велоергометър 5 км.
Имам едно въпросче, значи защо не мога да се изпотя нормално.? Тренирам много, а не се потя.?
Не се претоварвай , започни от малкото и покачвай постепенно . Във форма се влиза постепенно , а не от раз да правиш 20 км бягане или колело, след което с дни да си схванат и да не можеш да тренираш нормално.А това за изпотяването , изобщо не е показател по отношение на изгорените калории. Ако тренираш при висока температура още на загрявката можеш да се изпотиш , но това показател ли е за изгорени калории- НЕ.
22.02.14
08:48
Ахам благодаря :)
24.02.14
15:58
Искам да попитам нещо, има ли смисъл от велоергометър преди вечеря.? Или след следобедната закуска.?
05.03.14
22:06
Тренировка за утре:
Ръце
1.Прав лост за бицепс - 4х10
2.Прав лост на скрипците за трицепс - 4х10
3.Чукове с дъмбел за бицепс - 4х10
4.Френско за трицепс - 4х10
5.Сгъване за бицепс с крив лост широк хват - да стоиш прав - 4х10
6.С дъмбел зад врат за трицепс - 4х10
7.Сгъване за бицепс с крив лост - тесен хват - на скот машината - 4х10
8.Тесен хват на лежанката - 4х10
Мнението беше редактирано от Георги Петков на 05.03.14 22:16.
13.03.14
12:20
Хранене за днес:
4 белтъка + 56 гр. сирене “котидж” + 300 гр. ябълки + 9 маслини
126 гр. Скумрия пекана + зелена салата + 150 гр. ябълки + 1 ч.л. зехтин
Кофичка кисело мляко 2%
84 гр. пилешко месо + зелена салата + 150 гр. ябълки + 1 ч.л. зехтин
Кофичка кисело мляко 1/2 2 %
Тренировка за днес:
6 мин. бързо ходене на пътека
Базова тренировки - 20 мин.
500 метра бягане + 20 мин. велоергометър
13.03.14
22:38
Храната и тренировките за утре и другия ден са същите. Равносметка днеска се качих на кантара, за една седмица 2 кг. надолу