19.02.14
12:40
Здравейте, преди въпроса ми ще ви кажа накратко малко за мен, на зала ходих 2 години , след това прекъснах година заради контузия, и сега преди месец поднових тренировки.
Относно тренировките , тренирам по тази програма http://www.bb-team.org/workout/1285_balansirana-programa-za-otslabvane, като правя за кардио 20 минути на 15 процента наклон на 5 скорост (3 пъти в седмицата) и един допълнителен само кардио, давам всичко от себе си във всяка една тренировка.
Относно храненето , мога да дам примерен ден : 09:00 - овесени ядки (100-150 гр) + 5 белтъка ; 12:00- Ориз/Грах/Вар.Картофи + Пилешко месо/Риба; 15:00 - варени картофи/Пълнозърнест хляб + Пилешко/Риба ; 19:00 - Бъркани яйца (5 белтъка + 2 жълтъка)
Та, целта ми е да поизчистя понеже съм 97 кг на 192 височина и ми се иска да изчистя корема и да задържа мускулите. Проблема е че след първия месец нямам нито един свален кг и това леко ме обезкуражава. Знам, че за месец не се търси резултат и така нататак,Но все пак месец усилени тренировки и нито кг надоло ? Къде според вас е проблема , тренировките, яденето ? Това, че дълго време не бях ходил на зала ?
19.02.14
12:58
Най-вероятно е от храната.. но е малко трудно да се каже. Дай по подробно описание. Това ‘15:00 - варени картофи/Пълнозърнест хляб + Пилешко/Риба ‘
може да значи 500г ориз 50г пиле и 10 филии хляб, може и да е 10г ориз 300г пиле и 2 филии.. Отделно, освен от яйцата и рибата(която не знам колко често е), май нямаш никакви мазнини други в храната.
19.02.14
13:57
В съвсем нормални количества е храната например хляба е по 2 филиики максимум, месото 150-200 грама , ориза картофите и т.н са в умерено количество за една нормална порция. Отделно не ям почти никъкви сладки неща газирано и т.н. Смяташ, че храната е прекалено много ли ? Относно мазнините, варените картофи ги увкосявам с малко зехтин.
Само да вмъкна , че наистина не съм си смятал калориите и т.н просто искам да ям здравословно (което мисля, че правя) и да тренирам здраво.
19.02.14
21:13
Никой ли неможе да помогне ? Ако не е зададен въпроса както трябва ли ?
Здравей, за да чистиш мазнините, трябва да сваляш килограми. Това се случва, когато изразходваш повече калории отколкото приемаш. Единият начин е да увеличиш тренировките, но според мен те са ти достатъчно и ти остава вторият - да намалиш приетите калории. Намали калориите умно, калорииният дефицит не трябва да е повече от 500 калории. Опитай ХИИТ тренировки, опитай различно разпределение между въглехидрати, протеин и мазнини, намали почивките между сериите в тренировките с тежести, опитай и други подходи описани в сайта и форума, за да разбереш какво работи при теб. :)
19.02.14
22:17
Ограничи въглехидратите. Във килограмите може промяна и да няма, но мазнините може да се топят и мускулите да “заемат тяхното място”. В огледалото ще се забележи- направи си снимки сега за да може да сравняваш. Ако тренировката ти е сутрин, то трябва да е на гладно( само кафе), а след тренировката протеин( може да заместиш със протеин едно междинно хранене). За вечеря само белтъци и нищо друго.
Аз не бих ял картофи и изобщо бързи въглехидрати....
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 19.02.14 22:18.
19.02.14
22:41
Благодаря ви за отговорите, Vasil Stoianov с какво предлагаш да заменя картофите, все пак до вечеря трябва да приемам някакъв въглехидрат. Иначе за вечерята да без въглехидрати е. В огледалото сякаш виждам разлика, но ми се искаше да се подкрепи с 1кг разлика.
Ще съм благодарен ако има още мнения с това къде бъркам за да мога да се поправя.
20.02.14
11:58
И в крайна сметка освен картофите какво друго бъркам ?
Това да качваш мускул и да гориш мазнини е възможно, но е много трудно и моят опит поне показва, че нито качваш, нито чистиш както трябва(малко е като количество натрупаната маса и свалените мазнини). Картофи яж след тренировка, защото тогава тялото има нужда от храна, а те са бързоусвояващ се въгл., за да се възстановява от тежката тренировка, а през другото време яж бавни въгл., с по-нисък гликимичен индекс.
20.02.14
13:50
Благодаря , аз не искам да качвам мускул а само да го запазя, наясно съм че двете неща качване и сваляне едновременно без химия са непостижими почти за непрофисионалист, само искам да задържа каквото искам и да изчистя корема