Позволявате ли си пици, сандвичи, принцеси ?

20.02.14
13:51

Започвайки воденето на дневник и намерението да ям пица довечера се замислих - Колко често си позволявате да хапвате нещо такова. Аз лично не съм яла пица от .. може би 3-4 месеца, и то тогава бях в Италия, нямаше как да не опитам пица и паста. Както и сандвичи-дори не помня от кога не съм яла, примерно много ми се яде тостер с кашкавал или само принцеса с кашкавал, или яйце и сирене. Пропускам, разбира се макдоналдс-и и тн. -такива храни не съм яла от година-две сигурно, а така ги обичах, но наистина мисля, че има някакви пристрастяващи съставки в тях, тъй като сега ежедневно минавам покрай макдоналдс и дори не ми се прияжда.
Всъщност това ми е интересно - при сваляне на килограми позволявате ли си похапвания от сорта на сандвичи, принцеси , които да си приготвяте у вас, и ако да-колко често и какво количество, как го правите по-здравословно, спрямо хляб, обработка и тн.?

20.02.14
14:45

Зависи колко стриктно си спазваш режима и колко често ядеш друг джънк.
Сандвичи примерно с пълн.хляб  -извара /пилешко/краве масло /тахан- можеш да си позволяваш много често в случай ,че  не надвишават дневните ти калории.
Пица - направи си я вкъщи и няма проблеми - идеална за възстановяване след много тежка тренировка

20.02.14
15:08

Позволявам си каквото ми се яде. на сцена няма да излизам, за категория не свалям.
Но да си направиш густо с ядене си е кеф. Пък те положителните емоции изравняват за лошата храна.
стига да не ядеш 3-4 пъти на седмица големи порции не е проблем.

20.02.14
15:09

Много рядко си позволявам пици, макарони/ спагети, дюнери и подобни. А за Макдоналдси да не говорим, ходил съм само 2- 3 пъти през живота си и самата храна там винаги ми е била гадна. От скоро съм на стриктно НВД, преди си позволявах повечко пици и подобни, но като видях, че няма резултат в огледалото, тотално ги отписах от менюто си.
Иначе на скоро ядох домашно приготвена пица, която не беше толкова калорична и мазна като купешките- а и ми беше много по вкусна.

20.02.14
15:19

казано от Aleksandra Dencheva на 20.02.14, 13:51:

Всъщност това ми е интересно - при сваляне на килограми позволявате ли си похапвания от сорта на сандвичи, принцеси , които да си приготвяте у вас, и ако да-колко често и какво количество, как го правите по-здравословно, спрямо хляб, обработка и тн.?

Позволявам си абсолютно всичко, което ми се яде. Количествата са съобразени с калорийния баланс.

Прави ми впечатление едно много просто “правило”, което дава резултат при приятели и познати (под резултат визирам най-вече липсата на усещане, че се лишаваш от нещото или нещата).

Брой тренировки седмично / 2 = брой джънк хранения седмично

Да кажем, че тренираш 5 пъти - можеш 3 пъти да забършеш нещо от забранения рафт.

Ясно е, че е индивидуално, състояние, опит и цели - за мен, ако държиш да следваш някаква закономерност, тази е окей.

20.02.14
15:47

при сваляне на килограми - не знам, килограми не свалям.
при намаляне %ПМТ - НЕ.
при поддържане - почти всеки ден.
при качване на килограми - отдавна не съм имал такива приоритети, предполагам колкото при поддържане х2-3.

20.02.14
16:28

казано от avitohol avitohol на 20.02.14, 15:09:

Много рядко си позволявам пици, макарони/ спагети, дюнери и подобни. А за Макдоналдси да не говорим, ходил съм само 2- 3 пъти през живота си и самата храна там винаги ми е била гадна. От скоро съм на стриктно НВД, преди си позволявах повечко пици и подобни, но като видях, че няма резултат в огледалото, тотално ги отписах от менюто си.
Иначе на скоро ядох домашно приготвена пица, която не беше толкова калорична и мазна като купешките- а и ми беше много по вкусна.

Защо не ядеш макарони и спагети ? Добър източник на въглехидрати особено ако са пълнозърнести

20.02.14
16:36

Ами просто скоро не съм ял макарони и спагети, иначе обичам но просто ми поомръзнаха малко. Иначе преди много обичах всяка събота макарони със сиренце, заляти с горещо прясно мляко. Просто някакси съм на периоди, не знам как е при другите. Понякога ми се ядат едни неща, друг път не. Иначе макарони и спагети винаги съм ги ял сутрешно време, не мога да разбера хората които ги ядат обед или вечер- въпрос на вкус.

20.02.14
17:18

Проблема на сандвичите и пиците е че ако не си ги направите вие,съотношението хляб към плънка е 3/4:1,че и повече.
При домашно условия лесно можете да си направите каквото искат в много по-добре съотношение с качествени продукти,които да са част от режима ви без да се плащите като дявол от тъмян.

Сами се сещата,че баниците,пиците и сандвичите от 1-2лв няма как да съдържат качествени и в достатъчно количество макро нутриенти.
Даже в Subway,мястото където имаш някакъв избор слагат,отчавайщо малко риба и месо,а цените са им 4-5лв за малък сандвич.
От една консерва риба тон вкъщи успяваш да направя около 3 багети(сандвичи),като мажа доста дебело плънката,а в Subway сигурно успяват да направят поне 4-5 пъти повече,като рибата е вероятно с най-долно качество за сандвичи.С този пример исках да кажа,че даже и по-скъпите алтернативи не си заслужават.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 20.02.14 17:20.

20.02.14
21:23

Ако купувам гледам поне да не е много мазно . Иначе сандвичи със сирене и кашкавал си правя от време на време (разбира се кашкавала или сиренето са по-дебели от филиите ). Една буца сирене 1 кг , що годе качествено за около 6-7 лева(взимам от мандра за 5.50 кг , страхотно сирене), ще си направиш сандвичи за закуска за цяла седмица.Най-много обичам хляба да е типов , вътре сиренцето и като му намажеш лютеница (домашна по възможност) , еха РАЙ.Обикновено закусвам вкъщи и после на училище пак взимам нещо , но да речем , че днес не съм закусил - ами трябват ми ПОНЕ 2.50 лв , за да се наям като хората (не е сигурно ) , поне докато се прибера. Като си направя простите сметки минимум по 2.50 лв на ден , за пет дни са 12.50+ лв . Това са 2 кила сирене и то СИРЕНЕ.

Преди години бях по-стриктен,но сега си позволявам по 1-2 чийт мийла на седмица,стига да са съобразени с калорийните ми нужди,все пак ако целта е качествено сваляне дори и да е съобразено по-добре е да се избягва.Моите си чийтове най-често са някой дюнери без картофи и сосове,пици от пълнозърнесто брашно,събуей или баничка...Все пак рядко изпитвам желание за джънк и пластмаси,а  съм си маниак на истинска храна :)

21.02.14
05:04

Лично аз всеки ден.Но не го препоръчвам на хора със забавени метаболизми.

21.02.14
05:06

казано от Димитър Михайлов на 20.02.14, 15:46:

.

(party) 10 джънка на седмица

казано от lordinov на 21.02.14, 05:06:

казано от Димитър Михайлов на 20.02.14, 15:46:

(party) 10 джънка на седмица

Няма нужда всяко провисване на лоста да бъде считано за тренировка. ;)

Колкото до мен - да, позволявам си лоши храни, но не точно този тип предимно. Въпрос на вкус е, естествено. Като гледам - май е двойно по-рядко от формулата на Митко (която е съвсем разумна, между другото). Проблемът идва не от това дали си позволяваш или не, а от честотата. Проблем идва и от това, че хората често не правят разлика между junk meal и junk day. Първото е напълно ОК при определени условия, второто за мен е откровено глупаво.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.02.14 06:42.

21.02.14
08:55

На мен като ми се прияде нещо такова, просто го готвя вкъщи, но с качествени продукти. Точно вчера правих на моите хамбургери, но с истински хляб, подбрано от мен месо (+бекон) и хубави зеленчуци. Не че няма и такива по заведенията, ама са по 10-15 лева бройката. Като го полях и с един Гинес, живота започва да става далеч по-поносим ;). Е, и гледам такива злоупотреби да се падат между два тренировъчни дни.

21.02.14
16:36

казано от Кольо Пияндето на 21.02.14, 06:42:

Няма нужда всяко провисване на лоста да бъде считано за тренировка. ;)

Да,но всяка тренировка влагам всичко от себе си.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.02.14 16:38.

И тук да се отчета - от гореизброените си позволявам пица домашна веднъж седмично.Ние си месим тестото , правим го милиметри тънко , отгоре доматен сос , 1-2 маслини ,най - скъпата шунка на Тандем , хубав кашкавал и няколко гъбки и става идеална - знам какво има в нея и никоя пицария не може да я  “догоди” така.И винаги я хапвам в деня , в който най - много съм тренирала.
Други неща - сандвичи , принцеси тн не ям , просто защото не ги харесвам.Имаше кратък момент в който хапвах в месеца 1-2 пъти от Макдоналдс пилешки бургер до момента в който исках да махна краставичките и майонезата ии разрових по надолу в месото..... и никога повече.

10.05.14
15:49

не. преди се е случвало по 3 пъти на ден да поръчвам пица от виктория, сега обаче имам железна дисциплина. пък и откакто съм спрял козата не изпитвам старото удоволствие от храната така или иначе. уин-уин

dont reward yourself with food - youre not a dog, kaкто имаше един лаф

10.05.14
19:16

Не си позволявам.Направо си ги ям.

11.05.14
01:44

че то сандвичите ми от хляб вита, риба тон и малко лютеница (знам,че не е перфе, ама е прогрес от яденето на маргарин ) напълно се вписват в здравословното ми хранене и не трябва да си ги “позволявам”.. ако искаш сандвич- хапни с пълнозърнест хляб и месо/сирене.. ако искаш принцеси- домашно смляно месо и пълнозърнест хляб, пиците и тях може да си приготвиш здравословно

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1