23.01.14
18:05
Здравейте :)
Къде в София мога да се науча да правя обръщания и изхвърляния?Имам предвид треньор, който да ти показва кое как става.
23.01.14
19:17
До колко пари можеш да отделиш за 1-2 тренировки, в които да ти покажат основните движения, за да знам дали това място, което си мисля, те устройва?
Аз съм се учил при Тодорка Иванова Препоръчвам!!!
23.01.14
19:31
Освен как да се претрепе качествено :)
23.01.14
22:07
Примерно до 10лв на тренировка, но не търся индивидуален треньор.Няма ли някъде клуб, където се занимават основно с това (клекове, тяга, обръщания, изхвърляния и тнт.)?Знам, че това са много сложни движения и затова искам да си тренирам редовно.Идеята ми беше да е място специално за това, за да може примерно след джърка да си метнеш щангата спокойно, а не да си я набиеш в spina iliaca :D
23.01.14
22:24
казано от Nora B на 23.01.14, 19:27:
С 1-2 тренировки абсолютно нищо няма да научиш :)
1-2 тренировки ще направи там, ако му хареса и види, че има полза - то е ясно, че ще бъдат повече :) Аз лично не плащам нищо, за което преди това не съм видяла, че си струва да дам пари.
23.01.14
22:34
Адриана, за 1-2 тренировки няма да види полза. Става дума за много технични движения, които не почват да дават полза докато не почнеш да схващаш техниката (което отнема сравнително дълго) - първото нещо е добра координация. Може само да види дали ще му “хареса”, което е субективно - той очевидно е запален.
казано от Лежанко Дъмбелов на 23.01.14, 22:07:
Примерно до 10лв на тренировка, но не търся индивидуален треньор.Няма ли някъде клуб, където се занимават основно с това (клекове, тяга, обръщания, изхвърляния и тнт.)?Знам, че това са много сложни движения и затова искам да си тренирам редовно.Идеята ми беше да е място специално за това, за да може примерно след джърка да си метнеш щангата спокойно, а не да си я набиеш в spina iliaca :D
Зала по вдигане на тежести на Славия. Търсиш Здравко Стоичков.
24.01.14
12:03
казано от Херцог Трън на 23.01.14, 22:34:
Адриана, за 1-2 тренировки няма да види полза. Става дума за много технични движения, които не почват да дават полза докато не почнеш да схващаш техниката (което отнема сравнително дълго) - първото нещо е добра координация. Може само да види дали ще му “хареса”, което е субективно - той очевидно е запален.
Нещо май не можем да се разберем с теб. Под полза визирам неща като - дали му се обръща достатъчно внимание, дали му допада маниерът на работа от страна на инструктора, дали изобщо му харесва мястото, обесняват ли му добре. Това е ПОЛЗА и се вижда точно за 2-3 пъти. Тогава преценяваш дали си заслужава да се върнеш пак или не, дали има ПОЛЗА да си дадеш парите или не. Въпрос на интерпретация на четене. Сега се надявам, че вече ме разбра. Представи си не очаквам,че за 2 часа ще се научи да изпълнява правилно техниката на упражненията.
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 24.01.14 12:04.
В тоя форум нещо нещата се изроддиха, всеки се третира, като професионален атлет, щангист, трибоец, кросфитър и тн. Адриана мисля, че съвсем адекватно е подходила, като първо е попитала за финансовата възможност на момчето. Вие пак почнахте ползите какви щели да са и тн ... Какви ползи ?! За какво ? Не е написал “Искам да правя изхвърляне, за да съм по взривен в старта, на ринга или на игрището” или “Искам да стана щангист”. Написал е, че иска да се научи, може да му е просто за кеф, може да е защото иска да си разнообрази тренировките. Въпросът е “къде”, не “как”, дайте му няколко възможни локации, а той вече ще избере и там най-вероятно ще му кажат по колко пъти в седмицата да ходи и кое как да прави ;) Мисля, че освен на Илстронг, Алекс и на Адрана първия пост, всички останали, включетлно и моя са напълно излишни в тоя случай.
Херцога пак гледа да се хваща за всяка една думичка:))) Нищо де, ние и така си го обичаме. Аз Адриана я разбрах, просто тя не успя да си изрази мнението достатъчно разбираемо за абсолютно всеки един от четящите.
Здравко Стоичков си има подход към тренировките и изобщо изградено отношение към атлетите. Дали ще ти хареса, няма как да разбереш от Алекс, мен или някой друг...а е хубаво да отидеш и да пробваш. Плащаш си, стоиш, слушаш...правиш, коригириаш. Ако те кефи, продължаваш.
Тодорка също...има си маниер на поведение, което на един ще хареса, на друг-не. Отиваш, плащаш си и работите. Лично аз, съм доволен от нея много, има набито око, търпеливо обяснява. От време на време, навиква, но то това си е абсолютно в реда на нещата.
Лично аз няма да ти давам съвет, споделям ти впечатление.
Но без треньор много трудно ще се оправиш.
Мнението беше редактирано от slavko на 24.01.14 13:26.
24.01.14
13:39
Аз имах късмета да засека Тодорка в залата която тренирам в Бургас. За моя радост се нави да ми води няколко тренировки за който си платих и ако имам възможност пак бих и платил. Отношението и е добро, естествено юркаше ме, че съм заварен за земята и подобни(но това беше в крайни случаи). И макар за 3-4 тренировки поне разбрах колко съм крив и колко не съм както и че с тия движения не са майтап работа.
Не познавам другите треньори НО от нея съм доволен.
Малко да ъп-на темата:
Adriana Dacheva ми прати едно място, където може да се тренира, но цените са много извън възможностите ми...
Единствената зала в Славия ли е? Там кога има тренировки?
Не мога да повярвам, че този спорт, който някога е бил на високо ниво в България, сега е толкова замрял, че в интернет даже няма информация къде да се тренира...
казано от Стоян на 15.02.14, 23:20:
В България се тренира само футбол :D
То не се и тренира даже..
Толкова ли няма къде да ти покажат как се вдига тежко...
казано от AndyHug на 15.02.14, 23:17:
Там кога има тренировки?
Понеделник - петък 08:00 до към 21 часа
събота - пак от 8 до 5 някъде.
казано от aleks на 16.02.14, 19:37:
Там кога има тренировки?
Понеделник - петък 08:00 до към 21 часа
събота - пак от 8 до 5 някъде.
Мерси много!
Явно ще се насоча натам, имаш ли идея и за цените?
Малко да ъп-на темата:
Adriana Dacheva ми прати едно място, където може да се тренира, но цените са много извън възможностите ми...
Единствената зала в Славия ли е? Там кога има тренировки?Не мога да повярвам, че този спорт, който някога е бил на високо ниво в България, сега е толкова замрял, че в интернет даже няма информация къде да се тренира...
Защото все още е Олимпийски спорт. Ако един треньор създаде добър състезател, като нищо за година от успехите на възпитаника си може да вземе 30-40 хиляди лева премия. В този момент 10-лв на възрастното момче ( разбирай над 18 години :D), което на ‘дърти години‘ се е сетило, че му се вдигат щанги губят всякакъв смисъл.
Но 100% има треньори, които са се отказали от мечтата си да създадат състезател и ще се наемат да те тренират за 10-ина лв, просто и те да имат нещо да правят. Но повярвай ми, никога ама НИКОГА няма да получиш това отношение и няма да бъдеш трениран така, че да постигаш кой знае какви успехи, недай си Боже да си изначало крив или прекалено висок, ще си биеш щангата в челото, ще се кривиш като ненормален, и ще чуваш само „ По-бързо, изтегли, изтегли, ади сега влез...“
Думи, които за един тренирал 5-10 години щанги са ясни, но за напълно начинаещ неразбираеми.
Нито ще ти покаже, нито ще ти обясни, че движението ти куца заради грешна стойка или, че вдигаш с парабола. Примерно ще ти кажа, че моя макс на изхвърляне скочи с около 10кг в момента, в който ми оправиха стойката, смениха ми широчината на хвата и ми наместиха китките... не вярвах, че тези малки неща са чак от такова значение, но после стана ясно, че както е с всичко в живота, именно малките камъчета спъват колата ;).
Моят личен треньор е Тодорка Иванова, човек, който сбъдва мечти и сега година и половина по-късно ще се състезавам с конкурентни заявки на Републиканското по вдигане на тежести.
Не мога да повярвам, че този спорт, който някога е бил на високо ниво в България, сега е толкова замрял, че в интернет даже няма информация къде да се тренира...
Блага добре ти е отговорила, е заради тия 30-40 хиляди лева в джоба спортът в България е мъртъв, защото всеки гледа себе си и никой не прави нищо за масовия спорт. Искаш да тренираш, а няма къде, всичко е занемарено, разграбено или разрушено. Спортът на една държава не е колко са медалите на Световно и Олимпиада, а предоставената възможност на всеки да практикува даден спорт. Хората просто искат да раздвижат 3-4 пъти седмично по няколко часа за собствено удовлетворение, не да поставят рекорди и да ги кичат с медали.
казано от Kirilov на 24.01.14, 13:02:
В тоя форум нещо нещата се изроддиха, всеки се третира, като професионален атлет, щангист, трибоец, кросфитър и тн.
(y)
Мнението беше редактирано от aleks на 20.02.14 17:57.
Кирилов, н.о защо да са се изродили, аз съм ЗА да се състезават хората, ето Медбой е доказателство и въпреки успехите си зад граница не е спрял да пише във форума, дай Боже и аз да изляза на Европейско, това няма да ме откаже да пиша по форуми :D
15.11.15
20:59
Темата е стара, но да споделя и аз.В момента тренирам при Стефан Георгиев в Студентски град в бл 37. Залата му е с два подиума. Човека си е шампион, професионален състезател, доста врял и кипял в щангите и се полчават добри тренировки