19.02.14
12:21
Разгледах много от тренировките в форума за тренировки и упражнения на жени, но всички правят сплитове и комбинират упражненията в 1 ден за горна част на тялото или долна част. Искам да попитам какво мислите за моя начин на трениране? Аз съм 173, 62кг (бях 80), целя преформиране на тялото , т.е. релеф. Режима ми е въглехидратна ротация и изглежда така 2-1-3-1-2-1-1. Дълго бях на НВД-ВМ диета, понеже съм чувствителна откъм въглехидратите. Замених я с ротация.. Както и да е.. Фитнес програмата ми изглежда така:
Понеделник - (РБД) - Гърди - 4 -5 упражнения (4 серий х 15 повторения) + Корем (3-4 упражнения) + 30 минути крос-тренажор или др кардио.
Вторник - (НВД) - Рамо - 6 упражнения х 2 предно,средно,задно рамо (4 серий х 15 повторения) + 30 минути кардио
Сряда - (ВВД) - Крака - 6 упражнения (4 серий по 15-20 повторения) + Корем
Четвъртък - (НВД) - (НВД) - Гръб - 4 -5 упражняния (4 серий х 15 повторения) + Кардио
Петък - (РБД) - Бицепс + Трицепс - суперсерий, по 4 упражнения на мускул, 4 серии х 15 повторения + 30 минути кардио
Събота (НВД) - Корем +- кардио
Неделя (НВД) - почивка
Взимам мултивитамини и суроватъчен протейн след тренировка.
Темата беше редактирана от Александрина Крушкова на 19.02.14 12:22.
19.02.14
12:27
Ето ги грешките в моите очи:
- 15-20 повторения в серия
- 4 кардио сесии по 30 минути седмично
- серий и протейн
Ако разпишеш и упражненията, най-вероятно ще излязат още щуротии.
19.02.14
12:32
Пиша от телефон затова се получават грешките. Правя 15 повторения, защото нали така се прави релеф или поне така твърдят. Имам мазнини и затова правя кардио, за да ги изчистя. :) Упражненията често ги меня, за да не “свиква” тялото. :)
19.02.14
12:38
казано от Александрина Крушкова на 19.02.14, 12:32:
Пиша от телефон затова се получават грешките.
Предвид на всичко написано от теб - ти просто не знаеш как се пишат посочените от мен думи. :)
Проблемът съвсем не е технически (т.е. от това, че пишеш от телефон) и ти чудесно знаеш това. ;)
Правя 15 повторения, защото нали така се прави релеф или поне така твърдят.
Не, няма такова нещо. Това са твърдения на хора с недостатъчни знания и опит.
Имам мазнини и затова правя кардио, за да ги изчистя.
За да постигнеш тази цел ти трябва голям енергоразход и добре преценено хранене. Големия енергоразход ще постигнеш с голямо физическо усилие, а не с 20 повторения в серия. Храненето знаеш какво трябва да представлява.
19.02.14
12:38
Пиша от телефон затова се получават грешките.
И аз така си помислих,обикновено е в телефона причината да не знаеш кога се използва “и” и “й”. (nod)
19.02.14
17:53
6 упрaжнения зa рaмо ? Не сa ли ти много ?
19.02.14
19:45
Какво питам, а какви отговори получавам. Супер! Нито едно сериозно мнение. Ако съм искала критики относно нивото на българския ми език, щях да се обърна към учителя ми по БЕЛ. Не е нужно да сте толкова нападателни!
19.02.14
20:56
Всъщност имаше и сериозни съвети.
Като цяло не си посочила достатъчно добре целта ти спрямо тренировките, които си описала.
Целта ти - релеф, е работа и на хранителният режим.
Една тренировка само за рамо и една тренировка само за бицепс и трицепс - прекалено малки мускулни групи са, че да ги отделиш. А силно се съмнявам, че работиш за специализация именно при тях.
Тренираш всяка мускулна група по веднъж, а корем - няколко пъти. Защо?
Какъв пулс държиш по време на кардиото?
В деня за крака аз бих държала най-ниски въглехидрати.
20.02.14
23:48
Съвети си получила, при това от хора, които определено могат да дадат добри такива :) Просто не знам защо ти се захващаш за критиката /в която няма нищо лошо/, вместо да обърнеш внимание на дадените съвети и ако имаш въпроси да ги зададеш :)
И по темата: от личен опит бих казала, че хубави оформени крака, ръце и гърди получих от многоставните упражнения с повече тежести и по-малко повторения /а като си спомня как не исках да ги започвам.. :X , а сега просто ги обичам/
Но според мен си остави кардиото, аз съм му привърженик ::) Поне 3 пъти седмично по 20 минутки не мисля че е много, а само положителни страни би имало :)
Мнението беше редактирано от By the way на 20.02.14 23:48.