Как да подредя храненията при това ВВД?

19.02.14
19:48

Здравейте, имам хранителен режим за покачване на мускулна маса, но въпроса ми е там как да подредя храненето по часове. Аз съм 69кг, сега тренировката ще ми около 10:30-11:00. Ето ми я и храната.
50 гр. овесени ядки, грейфрут, 1 лъжица мед
5 белтъка с 2 жълтъка,
150г гр. спагети, 150 гр. ориз
200 гр. свинско месо с печени картофи, 250 мл. прясно мляко
200 гр. свинско месо с печени картофи, 1 банан, 50 гр. бадеми
50 гр. овесени ядки, 1 лъжица мед, 150гр. ориз
100 гр. сирене, плодове
Това ще са ми 7-те ядения за деня. Като месото 1 път в седмицата ще го сменя с риба, а спагетите ще ги редувам с макарони. Та как да си подредя храненето според часа ми на тренировка ? Благодаря предварително.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 20.02.14 13:05.

Храненията с най-много въглехидрати и протеин предлагам да са ти около тренировката. В случая това са храненията със свинското месо. Едното 2-3 часа преди тренировката, а другото след нея.

Останалите просто разпредели през 2-3 часа за останалата част от деня.

Но основният ми съвет е да свиеш малко менюто. 7 хранения са прекалено натоварващи ежедневието, а съвсем не е необходимо да са толкова. Ако успееш да ги събереш в 3-4 хранения ще ти е много по-лесно.

Отделно, имаш чисто въглехидратни хранения, като 150 г спагети + 150 г ориз. Добави белтъците и жълтъците към това хранене, няма нужда да са две отделни.

Овесените ядки и останалите храни (ред 1) можеш спокойно да обединиш със сиренето.

Не съм смятал, но ми се струва, че за твоите 69 кг това е страшно много храна. Надали ще ти трябват повече от 2800 калории дневно, така че прегледай колко излизат твоите и редактирай ако е необходимо.

20.02.14
13:54

казано от Тихомир Велев на 20.02.14, 13:42:

Храненията с най-много въглехидрати и протеин предлагам да са ти около тренировката. В случая това са храненията със свинското месо. Едното 2-3 часа преди тренировката, а другото след нея.

Останалите просто разпредели през 2-3 часа за останалата част от деня.

Но основният ми съвет е да свиеш малко менюто. 7 хранения са прекалено натоварващи ежедневието, а съвсем не е необходимо да са толкова. Ако успееш да ги събереш в 3-4 хранения ще ти е много по-лесно.

Отделно, имаш чисто въглехидратни хранения, като 150 г спагети + 150 г ориз. Добави белтъците и жълтъците към това хранене, няма нужда да са две отделни.

Овесените ядки и останалите храни (ред 1) можеш спокойно да обединиш със сиренето.

Не съм смятал, но ми се струва, че за твоите 69 кг това е страшно много храна. Надали ще ти трябват повече от 2800 калории дневно, така че прегледай колко излизат твоите и редактирай ако е необходимо.

Много ти благодаря за този отговор. Аз съм ги направил така въглехидратите са 5-6г. на кг. в случая 6, а протейна 2г. на кг. Смятал съм ги горе-долу и ми излизат около 350-360г. въглехидрати, 240-250г. протейн и 2800 калории.

Мнението беше редактирано от f0rnwalt на 20.02.14 13:54.

А мазнините смяташ ли ги, защото от свинското и сиренето идват още около 100 г мазнини, а това са ти +900 калории.

Ако искаш опитай и така. Ако имаш много нисък процент подкожни мазнини и малко мускулна маса, в началото можеш и да се разминеш с омазняването. Ако забележиш обаче, че кантарът върви прекалено рязко нагоре, намали храната.

20.02.14
14:34

казано от Тихомир Велев на 20.02.14, 14:17:

А мазнините смяташ ли ги, защото от свинското и сиренето идват още около 100 г мазнини, а това са ти +900 калории.

Ако искаш опитай и така. Ако имаш много нисък процент подкожни мазнини и малко мускулна маса, в началото можеш и да се разминеш с омазняването. Ако забележиш обаче, че кантарът върви прекалено рязко нагоре, намали храната.

По принцип метаболизма ми е бърз, но кое предлагаш да намаля ?

Ако ще го караш на истинско ВВД, можеш да намалиш мазнините ако се наложи. Т.е. да смениш свинското с пилешко, телешко или други по-малко мазни меса.

21.02.14
13:59

казано от Тихомир Велев на 21.02.14, 11:44:

Ако ще го караш на истинско ВВД, можеш да намалиш мазнините ако се наложи. Т.е. да смениш свинското с пилешко, телешко или други по-малко мазни меса.

Ще има ли пак същия ефект, ако го сменя с пилешко ? Защото са ми казвали, че пилешкото най-добре се усвоява като приемаш добавки.

Ефектът ще си същият, да. Това за усвояването не ми говори нищо. За пръв път чувам за подобно нещо и ми звучи неправдоподобно.

21.02.14
16:01

казано от Тихомир Велев на 21.02.14, 14:04:

Ефектът ще си същият, да. Това за усвояването не ми говори нищо. За пръв път чувам за подобно нещо и ми звучи неправдоподобно.

Нали става цяло пиле да е или трябва гърди или подобни ?

казано от f0rnwalt на 21.02.14, 16:01:

Нали става цяло пиле да е или трябва гърди или подобни ?

Ох, перата, човката и ноктите също стават!

Няма абсолютно никакво значение какво месо ще ядеш!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1