Вярвам !

Темата е заключена.
Прескочи до:

02.02.14
16:05

Време ми беше да си приключа зимния сън.

Тренировка :
10 мин. кардио
загрявка
3 кръга с по 10 мин.кардио след всеки
1) ренегатско гребане 2*6кг. , по 10 на ръка
2) статични напади с повдигане на ръце встрани и напред , 2*4 кг, по 10 на крак
3) римска мъртва тяга с широк разкрач с придърпване на лоста за рамо ,20 кг ,15 повторения
4) плие с 10 кг ,20 повторения
5) суинг с 8 кг, по 15 на ръка
6)страничен напад с бицепс чуково ,2*6 кг , по 10 на крак
7) кръгове с гири 3кг. , легнало положение , по 10 в посока
8) планк с крака на пейка 1мин.

Добре се раздвижих , така не бях се потила отдавна.

Храна :
Закуска -50 гр. сурови орехи , няколко парченца бри , към 100 мл. биволско кисело мляко
след тренировка - банан ,1 с.л. фъстъчено масло
обяд -баница с многозърнести кори и чиа , айрян
вечеря взела съм пъстърва и зелена салата

Много чай и мързел на топличко !

03.02.14
16:57

И ей така от нищото абсолютният ми мързел и вътрешна борба със себе си приключи и ми се тренира :)
От вчера имам мускулна треска на единия бицепс и на половината дупе. Това как го постигнах, не знам .

Днес успях да се вдигна в ранни зари за TRX тренировка и тъй като бях единственият трениращ получих много хард упражнения и едно хууубаво размазване. Добавихме към TRX-a и една босу топка и картинката стана приказна :) Особено съм горда от клека си на един крак върху въпросната топка. Не знам какво се случва с мускулите и сланините ми, но баланс и координация определено вървят напред.

Храната : 1 суров бар с ядки и сушени плодове след тренировка
200 мл биволско кисело  мляко
леща
кашкавал към 150 гр
сурови орехи
салата от спанак, рукола, авокадо, чиа и зехтин, пушена сьомга

Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 04.02.14 11:20.

04.02.14
11:35

Тренировката :
10 мин кардио, загрявка
загрявка долен скрипец и хиперекстензии
1) гребане с лост от легнало положение 1*20 кг , 3*25 кг (първите 2 серии надхват, вторите подхват)
“супермен ” (легнала до корема на пейката, останалата част с изпънати ръце на нивото на пейката) 4*30 сек.
2)гребане с дъмбел , права 1*15*8кг., 3*15*10 кг. (единият дъмбел)
повдигане на крака на успоредка с опора като за кофичка 4*15 (изненадах се от себе си , че го мога това)
3)набирания на машина 60 кг, 3*10 бр
4) трицепсови лицеви опори с ръце на малко по-високо 4*15
планк на 2 пейки плюс 5 кг , 4*30 сек.
5)разгъване  трицепс с една ръка, над глава , 4 кг, 3 *15 на ръка без почивка
6) позиция за лицева опора с ръце на швейцарска топка, само задържам така, 3 пъти до отказ ( някъде към 40-50 сек)
15 мин  кардио

Имам обещание за опит за кофички и негативни набирания другият път (party)
Пъстърна със зелена салата
пиле  и салата рукола, айсберг, авокадо и чиа
Храната за сега : кисело мляко с овесени ядки и малко стафиди

Ще дописвам

Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 05.02.14 23:01.

05.02.14
23:14

Храната :
овесени ядки , накиснати
пиле с грах
ябълки
пиле и салата от моркови , маслини и авокадо

Тренировката :
TRX , този път кръгова и доста изпотяваща и готина с много интензивни клекове, гребане, лицеви , подскоци...абе готино !

Тия дни ми е супер напрегнато. Много работа ,100 неща наведнъж да мисля . Не смогнах днес да спра 5мин. да хапна следобед. Отделно от нерви ми се гади .Поне на тренировка малко изключвам. Тъй то , период , ще мине.
Имам мега гига мускулна треска на рамо , гръб и трицепс. Боли само като мръдна. На упражненията на ръце направо сълзи ми се появиха , ама магарето в мен е много активно тези дни. Обичам го това магаре де , но на последният ми планк чак се поклащах от треперене.
Качила съм кила. Надали от мускулна маса. Тъй то , освен магаре в мен живее и едно прасе.

Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 05.02.14 23:23.

07.02.14
00:23

Днес няма тренировка.

Храната : кисело мляко
тиквички с яйце и сирене , зелена салага , малко цвекло и морков
горещ шоколад и протеиново блокче от растителен протеин
пиле печено , салата моркови/айсберг/авокадо

Много , много работа. Малко сън . Средно количество нерви.

07.02.14
18:30

Храната :
кисело мляко и малко стафиди
пилешко бутче,  зеле с ориз към 100 грама
горещ шоколад (оф, как исках и един шоколад да изям, ама се преборих със себе си )
100 грама риба (нещо като ранна вечеря), зелена салата
“късната” вечеря ще я мисля когато успея да се прибера

Голяма въртележка тези дни на работа, лудница . Днес след 4-5 часа сън съм вече 12ти час на работа, поне още един ще изкарам. Тъй то, неблагодарна работа, ама пък с цялото си неориентирано сърце си я обичам (ветеринарен лекар съм ). Очевидно не ми е до тренировка, не че имам възможност изобщо да стигна до залата. Говорих днес с инструктора ми, предложи да ми даде един TRX за домашна употреба назаем за дни като тези  (party) . Най-много да изкъртя вратата каквато съм фиданка (tmi). Утре ще ида вече до залата, поне да си взема “подаръка”.

Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 07.02.14 18:36.

08.02.14
23:02

Наспах се и съм нов човек.
Храната : 2 филии многозърнест хляб с кашкавал и сирене
портокал
пилешко бутче със зелен боб
омлет със сирене , таратор

Тренировката :
Не мога да преценя защо бях толкова доволна , дали от това какво правих или просто от факта , че стигнах до залата

10 мин. кардио и загрявка
1) бърпи с лицева от пейка 3*15
коремно разгъване на швейцарска топка 3*10
2) флайс на кросоувър с 2*15*5 кг. ,1*10*10 кг. ( тежестите са на ръка )
коремни преси от наклон 3*15
4) 2 кофички , по-скоро опити -ръцете ми трепериха , краката ми от зор си ги лепнах на задника , накрая не знам колко се справих сама , колко инструктора ми ме вдигна , но изглеждаше по-измъчен от мен след това и явно е било по-скоро второто. Аз като му разправям , че тежа колкото него , той не вярва.
4)едно за рамо на което не знам името, ето в тази поза от снимата долу , но не се въртя , а избутвам лоста с ръката напред (държа с една ръка) 1*15*12 кг, 2*10*20 кг.  на ръка, без почивка ( прииска ми се да викам и пръхтя и аз най-накрая)
5) суинг с 2 ръце със задържане горе 1* 20*8 кг. , 2*20*10кг. (инструкторът не даде с повече , понякога не мога да се преборя с него и това е , даже се беше засилил с едни 4 кг. в началото, че си и държеше с тях да почна)
повдигане на крака от легнало положение с “противосила “( натиска ми краката , ама не натискаше достатъчно според мен )
6) бицепс от легнало положение 2*15*10кг. ,1*15*15кг.
V преса с 5кг. 3*15
7) бицепс с лост легнала по корем на наклонена лежанка 1*15*8 кг. ,2*15*13кг.
15 кардио

Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 09.02.14 11:02.

09.02.14
18:35

Събуждам се днес сутринта след 9 часа сън , навън слънчево , за никъде не бързам и като се захилих , като живнах.Малко поработих, тренирах , готвих , пак тренирах. Сега съм се отдала на мързел.
Тренировка :
1) мъртва тяга 1*20*20 кг. ,1*15*30 кг., 1*10*35 кг.,1*10*40кг.
2) клек с диск 10 кг.  с гръб на швейцарска топка 10 клека , задържам 15 сек.
и така 3 пъти ,3 серии
3) статични напади с 2*6 кг. 3*15 на крак
4) римска мъртва тяга с широк разкрач 1*15*13кг.,1*15*18кг. ,1*15*23кг.,1*15*28 кг.
бедрено сгъване с един крак  4*15*20 кг.
5) няколко упражнения с топка
6) абдуктор и аддуктор с 35 кг. , само задържам по 1мин, така 3 пъти без почивка
7) прасец на един крак 3*20 на крак
20 мин. пътека с наклон

Привечер малко бягане навън , скачане на въже и от прекрасните любими мои бърпита.

Изпробвах и TRX в домашни условия,там малко набирания , лицеви и корем.

Храната :

2филии хляб с кашкавал , кисело мляко
1 банан преди тренировка
2 оризовки с фъстъчено масло след тренировка
супа (пилешко, карфиол, пипер, тиквичка , моркови , киноа и чиа)
3 морковено-кокосови бонбона
кисело мляко

Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 11.02.14 18:05.

10.02.14
21:01

Отчета за днес накратко

Тренировка : TRX , този път  гърди и корем сякаш повечко , точно там имам най-много мускулна треска
Иначе супер - раничко , свежо , силово  .С току що събудили се тяло и мозък. Товари по онзи готин начин , после си нахилен цял ден.

Храната :
кисело мляко с трици и стафиди
пилешки хапки с лук , картоф на жар , зелена салата
малко бадеми
2 малки ябълки
пилешка супа и стотина грама сирене

11.02.14
18:45

Днес без тренировка, не че нямам желание, просто нямам сили.

Храната :
закуска : (признавам си с риска да отнеса критики ) взех си една малка баничка , хапнах 2 хапки и повърнах- това явно ще е последната баничка ако не в живота ми, то за дълъг период от време, след това ми беше толкова гадно и разбълникано, че само мисълта за храна ме погнусяваше
обяд :пилешко шишче, картоф печен с малко кашкавал, зелена салата
бадеми към 50 грама и зелена салата
салата от суров спанак, айсберг, котидж, синьо сирене, сурови тиквени семки, авокадо , зехтин, лимон и малко балсамов оцет

Водата не я пиша ,рядко падам под 2 л. на ден, даже обикновено съм към 3

Утре сутрин ще стана рано да тренирам, че варианта след работа нещо не ми харесва.

Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 12.02.14 10:45.

12.02.14
11:40

Как разбираш, че идва пролет ? Цъфваш в залата в 7:20 , вътре вече тренират 20 човека и 17 от тях наистина тренират, а не просто водят социален живот. Всички говорят за диети, чистене, плажни тела ...Жените са парфюмирани и гримирани (makeup) (аз не съм жена явно) .В очите ти пИче ... Ех, симпатично е !
По същество
Тренировката : гръб, трицепс и малко корем
заргявка, 5 мин кардио (който се успива, после съкращава)
1) нещо, на което пак не знам името - движението е като при мъртва тяга, само че съм кьофната на по-високо ( в моя случай върху 2 диска от големите) и съответно  движението е малко по-дълго и вдигам с една ръка дъмбел  2*15*14 кг . , 1*10*14 кг . / на ръка
за първи път го правя това,  спря ми тока
2) гребане на долен скрипец с една ръка , със завъртане и краката на високо 1*15*10 кг., 2*15*15 кг.  на ръка
страничен планк с ръка на босу 3*30 сек. на страна
3) гребане с дъмбели със завъртане , от поза за хиперекстензии 2*15* 2 по 8кг. , 1*15*2 по 10 кг. (това нещо гръб от горе до долу и корем направо ми ги запали)
4) френско разгъване с дъмбели от наклонена лежанка , със завъртане на ръката 1*15*2 по 4 кг. , 2*10* 2 по 6 кг. ( в нашата зала , по незнайна причина , липсва гира с тегло 5 кг., та скочих направо на 6 и видях зор)
странични коремни сгъвания от колене с тежест на портален скрипец  1*15*10 кг ., 1*15*25 кг. , 1*15*30 кг на страна
5) разгъване над глава с крив лост 3*15*8 кг.
повдигане на крака от лег с повдигане на таза 3*15

Довечера, живот и здраве,ще се замъкна и на общата тренировка с TRX
Преди тренировка успях да пия само един чай с 2 л. мед.
закуска : протеинов шейк с прясно мляко и 1 банан
обяд : свинско печено, ориз със спанак, залата цвекло и моркови
половин шоколад Милка (след който глюкозата ми си остана все така ниска, аз се чудя цял ден защо ми се вие свят, това е другата страна на преборена ИР - от висока глюкоза към ниска )
вечерята ще е някакъв омлет

Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 03.03.14 14:31.

12.02.14
23:18

Замъкнах се на вечерната тренировка и за мое учудване даже имах сили. Този път повечко  крака и рамо . Доволна съм , задобрявам (rock)
Вечерята после направо едва я дочаках -2яйца , бекон и сирене

Утре заслужена почивка  8-)

13.02.14
10:46

Отбивам се само да ви пожелая хубав ден ! Тук е толкова слънчево и топло, чиста пролет !

13.02.14
19:10

Храната от днес
2 яйца, малко сирене, малко бекон
кашкавал, шопска салата
2 яйца, сирене
пилешко бутче и зелена салата

Сега ще правя някакъв здравословен бананов десерт, който изглежда  малко странно , ще кажа после дали съм имала успех .

Тренировка йок :)

И нали  е женски дневник, трябва да има размисли и страсти - искам на планина :( Изморено ми е, еднообразно ми е всичко, глупаво ми е даже . А това с планината винаги много помага, връщам се нов човек . Как ще докачам лятото не знам ...

Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 13.02.14 19:18.

15.02.14
18:25

Здравейте !
Няма да пиша подробен  пост, дала съм си малко почивка и време за себе си и близките днес и утре. Само да се похваля, че днес правих изследвания и съм с инсулин 9 (party) , последно беше 15 , което е на горна граница, сега вече си е съвсем добре. Останалото всичко и то в норма . Щастлива съм , само хората минали по този път ще ме разберат колко много.
Вчера малко беше ден с оливания откъм количество храна, днес всичко 6. Имах чудесна тренировка с TRX и добавка свободни тежести. Жалко , че не можем да тренираме така всеки път, днес бях самичка и експериментирахме , иначе като има нови и “боси” трябва да се съобразим с тях и тренировката е доста по-лека .
Да се похваля  и какво съм бълнувала оная вечер “Тоя дъмбел много малък” 8-)
Да си покажа и Валентинското творение - бананов сладкиш :) здравословен при това.

Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 15.02.14 19:00.

16.02.14
18:02

Тренировка:
10 мин. кардио , загрявка
1) клек 2*15*0 кг. ,3*15*20 кг. (не мога да се  престраша на този пуст клек да кача кила и това е, не се чувствам стабилна , ще работя над техниката и над психическата си настройка)
2) римска мъртва тяга 1*15*20кг.,1*15*25 кг.,1*15*30 кг.,1*10*35 кг.
3)бедрено сгъване и разгъване с 20 кг. 3 серии без почивка
4) лицеви от колена 3*15
планк с ръце на топка 3*30 сек.
5) арнолд преси 1*15*3 кг. ,2*15*4 кг.
планк с крака на топка 3*30 сек.
6) сгъване бицепс със завъртане 1*15*4кг.,2*15*6кг.
повдигане на крака от лег на пейка 3*15
7) сгъване бицепс на скрипец 1*15*15 кг. ,1*10*12.5 кг.,1*10*10 кг.
повдигане на крака от успоредка 3*15
10мин. кардио

Никакна сила , много измъчена тренировка ми беше. Вие ми се свят...красота

Храната :нищо интересно , все едно и също. ..плюс един сладолед прегрешение .

17.02.14
11:36

Ранно пиле рано пее и рано тренира :)
В 7:30 една обща тренировка TRX, малко измъчена, че от вчера си имам хубава мускулна треска. Имаше напади, имаше клек на един крак, някакво странно странично чекнене, което било плие , имаше страничен корем и гаден планк под наклон, имаше гръб, много упражнения за гръб. Имаше едно изсухляне и голямо хилене после, започнала съм да падам с финес и по дамски . Един практически съвет и извод от днешния ден : Ако ви се вие свят, за нищо на света не се мятайте на бърпита, особено с един крак , заклещен в TRX-a.
Храната ще я описвам после.
И да постна това, 90% от тренировъчната ми философия на едно място.

Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 17.02.14 11:37.

19.02.14
10:57

Снощи писах от телефона, тъкмо да го постна и нета нещо се скапа и хоп...няма пост.

За вчера :
Тренировка :гръб, трицепс и корем
10 мин пътека, загрявка (нещо взе много да ми харесва загрявката и се оливам там по още поне  10 мин. , инструкторът ми много щастлив, никой не искал да загрява и да разтяга до сега )
1) едно упражнение, специално попитах за името и на 3тата серия не до там специално го забравих :)
подобно на суинг, но дъмбела се дърпа с лакът настрани и ръката до тялото и се вдига горе
3 серии по 10 на ръка с 6 кг. (можеше и по-тежко, но за първи път, разучавала съм техника, кривяла съм се)
планк 30 сек. с 5 /10/15 кг . и с повдигнат крак (смяна на 15тата сек.)
2) гребане с приклек и завъртане на ръцете на една страна 3*15 на ръка (правих го на машината с ластиците, на която има само степени, 7/8/9/ степен от 12 )
планк с едната ръка под тялото и завъртане до изправяне на ръката горе 3*10 на страна (след това винаги съм червена и потна като пред инфаркт, с ушите си мога да спра влак спокойно )
3) набирания на машина с 60 кг, 10 широк хват и 10 тесен хват , 3 серии (то няма такъв зор, такава мъка, много са ми зле набиранията, в такива моменти си давам сметка колко съм тежка наистина и как това ми пречи и се изнервям , а като се изнервя и тренировката полита в дерето)
4) френско трицепс с лост 1*15*8кг (само лоста), 1*10*10,5 кг., 1*15*10,5 кг.
коремни усуквания на швейцарска топка с топка 3 кг в ръката 3*10 на страна
5) кик бек на пейка с 3 кг, 3 серии по 15 на ръка без почивка (на това упражнение винаги към края ми се доревава въпреки скромните гирички, да не говорим, че инструкторът ми през цялото време ми се смееше, че не съм искала да го правя с 2 кг. , накрая ми идваше да го замеря с гирата)
20 мин. кростренажор

Храната:
кисело мляко с овесени ядки
малка пилешка пържола със зелена салата и малко задушени картофи
някъде към 18 часа едно пилешко бутче
след тренировка зелена салата с риба тон, авокадо и царевица
Много желание за торти, сладоледи, шоколади...само желание де...

И малко размисли и страсти- нещо, което си намерих вчера и много ми хареса относно живота, мечтите ...

Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 19.02.14 10:57.

19.02.14
22:46

Храната :
кисело мляко и банан
още един банан
задушени зеленчуци с яйце и сирене
малко черен шоколад
зелена салата и сьомга

Тренировка :TRX мъчение , готино беше ,няма и 2часа по-късно вече имам мускулна треска на рамото и на д-то :)

20.02.14
18:16

Храната :
2 филии пълнозърнест хляб на пещ и сирене, зелен чай с мед
някаква био курабийка с брашно от лимец , лешници и какаови зърна (много вкусна)
пиле(бутче) със зеле (прясно)
50 гр. сурово кашу, 1 ябълка и 1 банан
вечерята мисля да е кюфтенца от елда и магданоз с млечно-чеснов сос ( home made )
Готви ми се супер много днес !

Тренировка днес няма , човек и добре да тренира идва ден за почивка :)

Днес в глупашко предпролетно опиянение си офъках половината коса. Най-странното е, че съм доволна, само че сега е в една такава странна дължина и съм сигурна , че на тренировка ще ми е супер неудобно. Утре ще разбера.

21.02.14
09:57

казано от Rapuncelina на 19.02.14, 10:57:

1) едно упражнение, специално попитах за името и на 3тата серия не до там специално го забравих :)
подобно на суинг, но дъмбела се дърпа с лакът настрани и ръката до тялото и се вдига горе

Събудих се с просветление, че се казва snatch на английски това чудо, има ли си име на български ?

21.02.14
17:15

Днес е супер заспало на работа и се разрових из стари снимки , та се замислих, че тук нямам почти никакви.
Така 1)аз преди да кача (толкова слаба не се харесвам и не искам да стигам пак до това ), 2) аз в “дебелата” ми година и 3) аз на сегашните си килограми
Поне за едно си давам сметка ,че е хубаво - какво виждате и в дебелия си период, в който бях супер зле физически, не спрях да живея, даже в него качих Ботев и минах Кончето :)

21.02.14
22:18

Храната : 50 гр. сурово кашу
пилешко филе на скара и зелева салата
ябълка
няколко крекера с лимец и тиквени семки
зелета салата с ленено семе , маслини и зехтин и по към 50 гр. бри , синьо  сирене и тофу

Тренировка :крака и дупЕ :) (понаблегнах на него днес)
10мин. кростренажор , загрявка
1) български клек 1*15*0кг. ,3*15*12кг(2*6кг. дъмбели). на крак
2) напад напред и встрани 1*10*0кг. ,3*10*12кг. на крак
3) мъртва тяга на един крак 1*10*0кг.,3*10*12кг.
повдигане на таза с крака на швейцарска топка 4*20
4) глутеус ритник с малко тежест от машината с ластиците 3*15 на крак без почивка
5) повдигане на крак от сгранична опора 3*15 на страна
стискане на швейцарска топка между краката :) 1 мин.
6) прасец 3*30
10 мин. пътека с голям наклон
разтягане

Туй то , доволна съм , събрах си акъла и се поназорих и сама без “инквизитора”.
Утре мислех да бягам , то застудя , може да направя малко кардио във фитнеса , по женски :)

Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 21.02.14 22:20.

22.02.14
11:35

Снощи се сетих, че имам още 2 посещения в картата , а тя изтича в понеделник и реших да не става зян, нали...И без това нещо капе навън,дъжд ли е, мъгла ли е, то си знае. Направих само кардио, тренера все настоява да правя 1 ден само кардио, аз все не слушам, пък все ще знае по-добре от мен човека, за другото винаги е бил прав, даже и когато не ми се е искало да е. Та така -30 мин. пътека със смяна на наклон и скорост, 20 мин . кростренажор на 10 степен 1 мин. напред, една назад приклекнала (то и без това ме боли дупето от вчера, това го довърши) и 10 мин колело - 1 мин. на макс и 1 мин .по-бавно. Накрая излязох вир вода от залата и ме нахраниха с един протеинов шейк. Там вечно някой ме гони с нещо за ядене или с чай (нали не пия кафе), поне треньора го нямаше, че той обикновено ми предлага шоколад. Защо толкова искат да ме хранят ? Надали им изглеждам като човек, който не яде :)

Храната за днес :
към 30 гр. сурови бадеми, малко кашкавал
протеинов шейк след тренировка
още няколко бадема
свинско печено,2 лъжици картофено пюре ,  зелена салата
зелева салата и десетина бадема
довечера ще е пилешко месо и някаква салата с маслини и авокадо

Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 22.02.14 16:58.

22.02.14
12:27

Кефиш, Рапунцел (F)

22.02.14
14:29

Ех, от теб го приемам като специален комплимент понеже ти също много кефиш :)

23.02.14
22:03

Turn it off -ката :
1) лицени опори с ръце на швейцарска топка 3*15
повдигане на крака виснала на шведска стена 3*10
2) лицеви с крака на босу (с плоското нагоре ) 3*10
спускане с ролер 3*10
3) хибридни арнолд преси с една ръка 2*15*4 кг.,1*15*3 кг.на ръка
странични коремни сгъвания от колене  с тежест 3*15 *25 кг. на страна
4) разтваряне ръце настрани 2*15*4кг.,1*15*3кг.
ножички от лег 3*20
5) братско сгъване бицепс от 1до 10 ,3 серии без почивка с 8кг. лост
Много хубава тренировка , хем със зор , но много зареждаща !На първите упражнения бях голяма трепетлика , особено с босуто, ама пуст инат , не се отказах.

Храната днес е мадре миа :)
преди тренировка протеинов шейк ,2 оризовки с фъстъчено масло
след тренировка 1свинска пържола и 1кюфте
няколко домашни бонбона от ядки и сушени плодове
на обяд рожден ден  (малката ми племенничка стана на 2) там месо, руска салата и торта
вечеря 3 зелеви сърми

Тренировка , разходка , мама на гости , рожден ден , после кино , после домашно кино....Хубав ден :)

24.02.14
12:26

Днес започнах с типичната понеделнична TRX тренировка в 7:30 :) Хем е студено, хем по това време има обаче някакво слънчице, прясно изгряващо и е много приятно. Тренировката беше готина. Другата седмица ще включваме и още “екипировка” т.е. българска торба, въжета от ония дебелите и евентуално пудовки (нямаме налични все още). Много съм щастлива, нещо ново и различно. Този начин на трениране определено ми допада.
Иначе храната до сега :
протеинов шейк след тренировка
към 30 грама сурови бадеми
десерт от фътстъчено масло и веган протеин
обяда :ориз със спанак и кисело мляко , зелена салата
малко сурови бадеми
вечерята ще е кисело зеле с булгур , може да добавя и варено яйце (нещо не ми се връзва)

Започвам  пост и може би голяма част от вас няма да го разберат, но пък сигурно могат да го приемат :) Последните ги пропуснах по здравословни причини, сега ще опитам . Тази седмица се разрешават млечни и яйца, така че ще е доста по-лесно. После ще видим.

Купих си конопен протеин и се каня да го пробвам. Подозирам, че ще има странен вкус. Момчето в магазина ми каза да го “прокарам” с банан или ядково мляко. Я го прокарам, я не :)

Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 24.02.14 17:33.

26.02.14
11:08

Отчета за вчера :)
Храната : протеинов шейк от конопен протеин (прокарах го :) , само не мога да се отърва от усещането, че си пия маската за лице , пускам снима долу  ) , към 30 гр. сурови бадеми
картофена крем супа, сирене, зелена салата
към 50 гр. сурови бадеми и 2 ябълки
няколко блокчета шоколад 90% какао (може да те откаже от шоколада завинаги)
зелена салата с маслини, авокадо, сурови ядки, чиа  и стотина грама сирене бри , към  50 гр. домашен кашкавал , 2 филийки пълнозърнест хляб

Днес ми е трети ден без месо и не е учудване за мен, че се чувствам добре (не съм голям фен на месото по принцип) , но ми е супер учудващо, че не се чувствам гладна, даже напротив, снощи на вечеря малко насила ядох, а хем беше след тренировка .
Купих си тахан днес, пробвах :( не знам как прекалявате с това, то по-гадно и от фъстъченото масло, а аз не вярвах, че има нещо по-гадно.

Тренировката:  гръб, трицепс и корем

15 мин. кардио, загрявка
1) гребане с дъмбел от стоеж 1*15*2 по 6 кг. , 2*15*2 по 10 кг.
планински катерач , бързо 3*20
2) пулоувър с диск 5 кг . с изправяне накрая за корем 3*15
планк на пейка с 5 кг. диск 3*45 сек.
3) гребане с лост,  легнала по корем , 1*15*20 кг. , 2*15*25 кг.
4) френско с крив лост 1*15*8 кг. , 1*15*10,5 кг. , 1*8* 13 кг. (тук ми падна единият диск и си довърших до 15 само с лоста, въпреки всеобщата забава, която настана след като дискът падна и се търколи из залата , инструкторът ми не дава да слагам щипки, така по-лесно съм щяла да се контролирам да не кривя- ей на колко добре се контролирам)
5) кофички на пейка 3*10 (последната серия я изкарах в някаква брутална крампа на трицепса , но нали no pain- no game )
6) повдигане на крака от успоредка с опора на дланите 2*15, 1*13 (това взе да ми се превръща в любимo)
още 2 упражнения за корем на машината с ластиците, права (трудни са ми за описване)
15 мин. кардио , разтягане сигурно още 15 мин.

Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 26.02.14 11:19.

26.02.14
19:07

Храната : шейк с конопен протеин и  мляко , към 30 гр. сурови бадеми
1 с.л орехов тахан :x за вкуса
зеленчукова мусака, шопска салата
няколко сурови ореха, 1 банан
вечерята ще е омлет със сирене , евентуално и зелена салата

Тренировка : Ще се изстържа от стола след малко и се мятам на TRXa

3 операции днес с мускулна треска на гърба и трицепса , една след друга...priceless (muscle)

Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 26.02.14 19:21.

27.02.14
16:45

Храната : 2 варени яйца, към 100 гр. кашкавал
кашкавал, зелена салата с много маслини
1 варено яйце
към 30 гр. сурови орехи и няколко блокчета черен шоколад
вечерята ще е нещо с киноа , ще го мисля
Четвърти ден без месо и ми е странно добре. Мислех си, че ще съм зверски гладна, а дори малко насила ям тези дни.

Тренировка днес няма, почивам и ми е странно

Имам една питанка за тахана -къде го вмествате и с кое се съчетава добре и с кое не ?

01.03.14
11:14

За вчера
Храната :
малко кисело мляко с конопен протеин(колкото да го забъркам в нещо)  , меденка с брашно от рошков
запеканка от картофи, много спанак, сирене и яйце
малко сурови бадеми
към 50 гр. бри, 1 кут. котидж и салата краставици и маслини

Тренировка : гърди, рамо и корем
този път много “ластична ” тренировка (с ластиците от една машина, която напомня портален скрипец, не свободни)
загрявка, малко кардио
1)лицеви опори на един крак ( с ръце на по-високо) , дълбоки 3*20
машината за коремни преси, свивам и задържам 30 сек. с 2,5. , 5 и 10 кг.
2) флайс права с ластиците от машината и тежест 3*15
избутване напред пред корем на същите ластици 3*15 на страна (това странно нещо направо така удря в корема, сякаш някой ме е ритнал)
3)повдигане на ръце с ластици от долу до горе за рамо 3*15 (като го започнах си мислех колко ми е леко, към десетото вече беше зор, а докато стигна до 15 се зачервих като рак , рамото определено не ми е силата)
странични коремни сгъвания от колене с ластик и доста тежест  3*15 на страна
4) раменни преси с ластици върху швейцарска топка 3*15
коремни преси върху швейцарска топка с ластици и тежест
5) чуково сгъване за бицепс , седнала на пейка 1*15*2 по 3кг. , 2*15*2 по 6 кг, 1*10*2 по 8 кг.
6) двойно бицепсово сгъване на портален скрипец , 2*15*10 кг. на ръка, 1*10*15 кг . , 1*8*15 кг.

Сега вследствие на това ме боли бицепса много, ама наистина много. И гърдите се обаждат. Корема е ...да не  смея да се засмея или изкашля. Една такава сладка болка :)

Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 01.03.14 11:58.

01.03.14
21:40

Бързам да го напиша , да се похваля един вид - най -накрая клекнах с повече от 20 кг. и което е по-важно видях къде греша , стоях стабилно  и пусках дупето доста надолу. Доста покляках като цяло и вече бих се престрашила да качвам бавно и славно. Много съм доволна (rock)
Тренировката : кратка за описване и размазваща 
1) “пирамида ” заден клек 30*20кг.,25*20 кг. ,20 *25 кг.,15*30 кг.,20*25 кг. ,25*20 кг.,30 *20 кг.
2) римска мъртва тяга с широк разкрач 1*15*20кг.,1*15*25 кг.,2*15*30 кг.
3) абдуктор и аддуктор с 30 кг. в суперсерия ,20 повторения и после 1мин. задържам
4) повдигане на таза от опора на лакти и с краката на контрашпиц , вдигам и задържам до отказ
20мин.кардио

Храната :
филия пълнозърнест хляб ,100 гр. сирене и малко масло
30гр. бадеми
спаначена супа с лъжица заквасена сметана , зелена салата , към 100 гр. печени картофи
десетина бадема ,3 блокчета черен шоколад
50 гр. бри, една моцарела и салата от краставици , авокадо и сурови тиквени семки

02.03.14
19:17

Днешният ден набързо- събудих се в 9 без аларма, ставане от леглото - “ох, ох, ох, кракатаааааааааааа !”, хапнах сирене, легнах пак , ходих за малко на работа , като една примерна кифла си купих 3 блузки (всички спортни), прибрах се, направих баница с киноа (единственият начин да излъжа мъж ми да яде такива неща) , на едната кълка (ох), на другата (ох), следобеден сън, мързел, телевизия, гледане тъпо през прозореца...3 перални...телевизия ...гледане тъпо и захилено...евентуално нещо ще сготвя...ако не ме домързи ...хубав ден !

Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 02.03.14 19:30.

03.03.14
14:12

Сутринта с триста зора успях да стана (нещо не спах нормално снощи ), тренировката беше супер, само дето краката ме болят толкова, че ходя като пос*ана :) И естествено точно днес половината тренировка крака ! Ама кляках, какво да правя, при това на един крак, а на упражненията за задно бедро :x. Иначе имаше набирания, гръдни преси, флайсове, много упражнения за корем с нещицата долу от снимката като добавка плюс една българска торба, която мислех, че също е на снимката, ама явно не е.

Храната :
към 40 гр. ядки микс, няколко фурми
спанак с ориз, зелена салата
шейк конопен протеин ,няма и лъжица тахан (бляяях)
довечера мисля да готвя пълнени тиквички с киноа

Иначе честит празник !

05.03.14
11:15

За вчера няма  нищо интересно, тренировка нямаше, почивка
Храната :
сурови бадеми, зелен чай
бар  от  трици, семена  и сушени смокини
картофена супа, зелена салата с маслини
конопен протеин с половин лъжица тахан
пълнени чушки с тигров ориз, киноа, грах и нахут

Днес тренировката :
гръб, трицепс и корем
10 мин. пътека (още ме болят краката от събота)
1)гребане с дъмбел на пейка 2*15*8 кг , 1*15*10 кг.
коремни преси на римско столче с наклон, къси горе 3*15
2) пулоувър с крив лост 1*15 * 8кг (само лоста), 1*15*10,5 кг, 1*15*13 кг. (за първи път го правя така, много по-добре ми се получава , чак инструкторът ми беше доволен, което се случва рядко)
коремни преси на пейка с вдигнати крака 3*15
3) набирания на машина с тесен хват 2*15* 60 кг., 1*15*65 кг.
повдигане на краката на успоредка 3*15
4) трицепс над глава с две ръце  на машината с ластиците  2*15 , 1*10 (килограмите не знам, тази машина е със степени)
повдигане на краката на римско столче с наклон 3*15
5) трицепс на скрипец с подхват 2*15*10 кг. , 1*15*12,5 кг.
20 мин. кардио (ех, да можех да ходя на ръце )

Храната после :)

Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 05.03.14 11:17.

06.03.14
11:53

Да си добавя храната от вчера :
2 филии протеинов хляб с пастет от конопено семе, нахут, тофу и подправки (много вкусно нещо)
конопен протеин с оризово мляко
боб яхния  и  зелена салата с краставици , репички и маслини
малко сурови орехи, лъжица тахан с малко мед за вкус и какао
пълнени чушки (като оня ден)
Странно ми е , че с това хранене се чувствам супер добре. Имам много енергия, не ми е тежко и съм 3 кила долу , което съм сигурна, че е било от задържане на течности(краката ми често се подуват вечер, сега няма такова нещо). Липсват ми млечните, даже оня ден и яйца ми се приядоха, но за месо не съм се сещала. Чувствам, че след поста няма да ми се яде много месо. Ще видим, нека първо го изкарам до края . Отделно очаквах да е някаква страшно изпитание на волята ми, а ми е лесно, даже много лесно.

Добавям и една тренировка TRX вчера, 2ра за деня. Мъж ми прояви силно желание да пробва, заведох го и уж само за компания влязох, ама ми беше супер странно да стоя и нищо да не правя . И тъй де, правих.

07.03.14
11:00

За вчера :
Храната :
шейк от оризово мляко, конопен протеин и канела
филия протеинов хляб с “пастет” от нахут, тофу , ядки, зехтин и подправки
зеленчукова супа, зелена салата
към 30 гр. сурови бадеми
лъжица тахан с малко мед и какао
салата марули, домати, краставица, соеви кълнове, авокадо, тофу, грах и ядки  и филия от протеиновия хляб

Тренировката
: гърди, рамо , бицепс и малко корем
15 мин кардио , пътека интервално
1) -кросоувър на горен портален скрипец 2*15*10 кг., 1*15*15кг.
-”затваряне ” на долен портален скрипец , движението е като при пек-дек , приклекнала 3*15*10 кг.
-извивки встрани с тежест от портален скрипец 1*15*20 кг, 1*15*25 кг., 1*15*30 кг. на страна
2)-лежанка 3*15*20 кг. ( първата серия я прекарах в спор с инструктора ми да си разкара ръцете от “моя” лост, втората почти успях, ама голямо кривене кривих, на 3тата и 4тата му хванах цаката и си ги направих супер чисти и без пазене, което мисля на тези килограми е малко излишно)
-коремни преси на същата лежанка с краката на лоста 3*20 ( в подобни моменти винаги се намира някой да дойде да ми каже, че  не се прави така )
3) раменни преси с една ръка 3*15*4 кг. без почивка
4) повдигане на ръце напред от лицев лег на наклонена лежанка 1*15*2 кг., 1*15*3 кг., 1*15*4 кг. (срам, сраааааам, ако в тялото ми се проведе конкурс за най-слаб мускул би било несправедливо рамото ми да участва и да остави другите без никакъв шанс за победа)
5)сгъване на бицепс на портален скрипец, с гръб към него, подпряна и с една ръка 3*15*10 кг. на ръка без почивка
6) чуково сгъване на бицепс с лост (един странен, като ауспух ) 1*15*10 кг (само лоста) , 1*15*15 кг., 1*13*15 кг.
коремни преси със срещуположен крак/ръка 3*20
20 мин. кардио (пътека, кростренажор)

Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 07.03.14 11:08.

07.03.14
22:55

Набързичко за днес

Храната :
конопен протеин с оризово мляко
лъжица тахан, чай с мед
зелена салата , задушени зеленчуци
30 гр. орехи
бар от ядки , сушени плодове и какао
салата като вчера , хемус , протеинов хляб 1 филия

Тренировката :
TRX , голяма зарибявка  , много приятно и същевременно голямо натоварване

09.03.14
19:33

Б*аси смотания ден...Исках някак позитивно да започна, ама на , не стана. Както и да е, ще дойде утре, току виж по-добре. Толкова ми е смотано, че даже не ми се яде нищо, за лакомник като мен това значи много.
Иначе ходих да тренирам в някакво странно следобедно време, че тренера тогава беше на работа и то толкова мързеливо, навън вали сняг, в залата едно топличко, като седна някъде и заспивам. Цял ден се боря със себе си да ида или да не ида. Е, преборих се :)
Снощи сестрата ме накара да излезем, хубаво. Мадре мия- заведение, не много голямо, към 120 кокошки и 5 -6 мъжки същества , луда работа. И към 12 като зазвуча първият акорд на някаква бЕсна чалга,се спогледахме със систърката и дим да ни няма. Иначе поне си легнах в нормален час .

Тренировката : крака и онова от което почват :)
5 мин. кардио, загрявка
1) лег преса с един крак 1*15*20 кг., 1*15*30 кг. , 1*15*40 кг. на крак (викам на тренера “Аз щом мога да бутна 40 кила лег преса с един крак , сигурно мога и да клекна с повече от 30”, той ме гледа странно и казва “Ами естествено, че можеш, ама чакай сега, малко по малко ” . Ще запомня аз , другата седмица това ще правим)
повдигане на таза на един  крак като опорният крак е на високо (на онова, което стърчи от лег пресата и се слагат на него дисковете) 3*15 на крак
2) глутеус ритник с тежест от машината за бедрено сгъване 2*20*10 кг, 1*20*15 кг. на крак
страничен баланс с лакът на босу 3*30 сек. на страна
3) повдигане на лоста на смит машина с крака от легнало положение, застанала точно под лоста , тесен разкрач (нещо като лег преса, но с различна позиция на тялото)  1*20*20 кг., 1*20*30 кг. , 1*15*40 кг.
4) някаква чекня за външно бедро и дупе в стил Синди Крауфорт
5) клек с топка зад гърба и с друга, която стискам между краката 3*20 ( тук събрах погледите в залата , голяма радост , някаква се чекне с 2 топки ...)
6) аддуктор и абдуктор в суперсерия без почивка , 3*15*30 кг.
20 мин. кардио, пътека със смяна на наклон и скорост

Храната : ядки, леща, хумус, пак леща...както вече казах даже не съм гладна днес

Ей сега се прибирам и се размазвам пред телевизора !

Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 09.03.14 19:42.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1