15.11.05
17:49
кажете какво месо купувате и как е най-добре за приготвяне според вас защото не съм много запознат с готвенето
Аз лично напоследък си купувам телешка кайма на Сами-М и съм много доволен.Илиза към 5 лв килото и дори като замръзне не се покрива с лой.На пакета пише 100% телешко ама това естествено едва ли е така,сигурно има и соя.Аз си я приготвям като си правя тънки пържоли от нея и я мятам на тефлоновия тиган директно без мазнина.Не е лошо,апък и като цена е добре.И пилешко си земам ама сравнително по рядко,като и за него си ползвам тефлоновия тиган.
кво и месо да е го режа на тънки филийки напречно на влакната и го метам на скарата :wink:
некои меса са по жилави ма по добре на скарата отколко в манджа :roll:
зимам си пилешко най вече.готва го как доиде: варено с ориз/печено/ в некоя манджа го слагам и така :wink:
мене мама ми го праи или задушено в иенска тенджера с картофи и моркови и също на скара.Каимата маиакми я зима 600 грама телешко и 600 грама свинско и на място и ги смесват с машина каима общо излиза 10 лж некъде: )
17.11.05
13:06
#6
И аз съм доволен от телешката кайма, ама лошото е че няма данни за мазнинита
зависи ако от тея в пакетчетата надали е 100% чиста,но ако е от смляно месо(в магазина зимат месото и го мелят на машина)си е чисто :wink:
телешки/пилешки пържоли чукам ги малко с чука слагам малко вода и картофи и във фурната - подправките на вкус
[quote author=“sigmA”]каймата не е ли не много чисто месо по принцип
Аз не бих купувал кайма. Просто не знаеш какво има там... Могат да ти сложат всичко, от мляни кокалаци и сланина, до залежало кучешко. /Даже и марката да не е виетнамска/ ;)