Искам да попитам за съвет

23.02.14
12:00

Здравейте
Аз съм мъж на 24 години 94 кг. 190 висок
Имам проблем с теглото. Чувствам се тежък, тромав, неподвижен.
Не пия много вода, ям доста не здравословно, сладко не ям, но прекалявам с захарта.
Проблема ми е, че пълнея в корема, краката и лицето. Всеки ми казва да отслабна, но не знам как.
Моля ви да ми дадете някой добри съвети. Какво да ям. Колко вода да пия на ден, да закусвам ли защото от 10 години не съм закусвал. Пробвах с фитнес преди време, но за 3 години не помръдна въобще.
Моля ви не гоня някаква перфектна фигура, но искам поне корема ми да изчезне защото изглеждам все едно съм глътнал топка.
Благодаря ви и очаквам компетентно отношение.
Поздрави.

23.02.14
13:26

Ще трябва доста работа. В сайта има различни видове хранения за отслабване (нвд, въгл. ротация, рбд, периодично гладуване..).
Какво ти препоръчвам аз?
Започни да закусваш към 9-10 часа и последното ти хранене да е в 6-7 часа (4-5 часа преди сън).
Скоро в форума излезе статия за отслабването и стана ясно ,че за да отслабнеш просто трябва да си мериш калориите ,но и каква храна ядеш е от значение заради микронутриентите.
Сметни си BMR -а (колко ккал. гориш без да правиш нищо) от тук http://www.myfitnesspal.com/tools/bmr-calculator . След това си сметни и калорииния баланс и отрицателния кал. баланс (от тук http://www.calculator.net/calorie-calculator.html?ctype=metric&cage=16&csex=m&cheightfeet=5&cheightinch=10&cpound=160&cheightmeter=178&ckg=69&cactivity=1.55&x=74&y=9#) и извади -500 от него.
Толкова калории ще трябва да приемаш за да сваляш. А относно каква храна не мисля ,че това е проблем..всеки знае кое е здравословно и кое не. Може и да ядеш и по едно парче торта и да си смяташ ккал. и пак ще отслабнеш ,но просто няма да е натрупаш мускули примерно.
Успех.

Спортуваш ли нещо?
Ако не - смяташ ли да започнеш? Би било добре за цялостното ти здраве.

С това изречение: “Не пия много вода, ям доста не здравословно, сладко не ям, но прекалявам с захарта.” си даваш отговори на всички въпроси.
Увеличи водата, започни да ядеш здравословно, спри захарта.

Не си сложил снимка, но по описанието - натрупване на мазнини основно в коремната област, основният ми съвет към теб е: СПРИ захарта.

Започни да се храниш предимно с: месо, риба, яйца, зеленчуци, сурови ядки, семена, пълнозърнести изделия, овесени ядки, картофи, ориз, растителни олиа (студено-пресовани) и тн (не ти знам предпочитанията, изреждам варианти).

Не се вманиачавай в смятане на калории, смятане на белтъци, въглехидрати, мазнини.
При теб основното е цялостно да промениш начина си на хранене и да включиш движение.

Опиши един-два примерни дни. От ставането до лягането.

01.03.14
07:49

Стилиян и Вероника са ти отговорили вече.Разгледай форума избери си диета,започни фитнес или някакъв вид спорт.Храни се здравословно и се заради с търпение.И с това”не ям сладко,но имам проблем със захарта” аз мисля,че захарта също е сладко и то вредно.Пий повече вода и така.Разгледай линковете на Стилиян и ще имаш представа какво да направиш на първо време.

Едит: Един съвет от мен води си дневник в сайта така всички компетентни хора ще могат да ти помогнат.Успех с целите :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1