Дневникът на Зизу

Темата е заключена.
Прескочи до:

19.02.14
16:40

19.02
Ето го и моя дневник!

Наричайте ме Зизу. На 26 години. Работя в офис (ах, мечтата).
Обичам природата, планините, животните, книгите, пътешествията с мотори из всякакви места, разглеждане на замъци, Iron Maiden и доста други металии, но същевременно обичам китарки, пиано, балети, театри, а имам и розови обувки с токчета...три нюанса на розово, ех...
Постепенно ще си говорим повече.

Сега за фитнеса и храненето.
Започнах НВХ преди няколко месеца, свалих 5 кила и вече съм 60. Висока съм 165.
Целите ми са – с тренировки да премахвам стреса от вълнуващата ми офис работа и да стягам де що е за стягане. И също да си продължа НВХ режима, защото е единственият, с който не съм гладна и същевременно свалям.

Толкова засега, мили бб-тийм хора!
До утре :)

Темата беше редактирана от Зизу на 25.02.14 10:21.

19.02.14
16:41

Ох...от вълнение забравих тренировките!!
Засега тренирам два пъти в седмицата, от другия месец ще са три.

Тренировките ми са:
Загрявка на пътека 5 мин и разтягане на стави и други разкършвания 5 мин
Долна част
Бедрено разгъване 1х5 и 4х10
Бедрено сгъване 1х5 и 4х10
Разтваряне на Абдуктор машина 1х30, 1х20, 1х15, 1х10
Хиперекстензия 4х10
Горна част:
Пулдаун отзад с широк хват 1х10 и 4х15
Пулдаун отпред с тесен хват 1х10 и 4х15
Разгъване за трицепс на скрипец 1х5 и 4х10
Избутване на машина за гръдни мускули 1х5 и 4х10
Пътека под наклон (увеличавам наклона за сметка на скоростта постепенно) – 15 мин

19.02.14
16:45

Иии храната за днес да напиша няма да е зле...от утре всичко в един пост.
Закуска в 8.30 - две бъркани яйца със зехтин + масло и сирене (а преди това малко пчелен прашец за имунната система)
Към 12.00 - Портокал
Към 2.00 - голяма салата от спанак, маруля, зехтин, извара, пилешко и лимон
Към 18.00 - портокал
Към 19.30-20.00 - Пак салата ще е май.

20.02.14
09:59

20.02
Добро утро в този слънчев ден :)
Днес е тренировъчен ден, след два часа отивам във фитнеса.
Тренировката е както съм я описала във втория пост (много бих се радвала на мнения от по-опитните от вас дали е ок :) )
Храненето е планирано следното:
8.30 – две бъркани яйца със зехтин + масло и сирене
12.00 – лъжица тахан с мед преди тренировката
13.30 – два портокала веднага след тренировка (мразя банани...)
14.00 – салата от настъргани моркови със зехтин, два лимона и цяла консерва риба тон (пак в зехтин, просто тази в собствен сос е отврат, пробвала съм 4 различни марки)
17.00 – портокал
19.00 – зелена салата с пармезан и майонеза

Мнението беше редактирано от Зизу на 25.02.14 10:20.

21.02.14
15:09

21.02
Отчетът ми за днес - отново леки болки в гърба и раменете след тренировката вчера (от време на време и по-неприятни), имам чувството, че нещо не правя както трябва със скрипеца...
Днес е нетренировъчен ден.
Храненето е типичната закуска яйца със зехтин, масло и сирене. Портокал към 12, сега в момента ям една кофа кисело мляко, доста е голяма и е доста маслена...По-късно ще измисля какво да добавя, нямах време снощи да си приготвя храната за днес, затова сега ми се налага да импровизирам.
За вечеря сигурно ще е зеленчукова супа и извара с печени чушки.
Петък е, но е толкова мрачно, а и утре съм на изпит и не мога да изпадна в доволен петъчен моуд...

Едит: Взех си сьомга, два пакета от по 50гр, понеже след час-два това кисело мляко хич не ме беше заситило...единият пакет със сьомгата се оказа развален... (headbang) (puke) Но другия поне го изядох, понеже вече бях в безисходица...

Мнението беше редактирано от Зизу на 25.02.14 10:21.

24.02.14
10:29

22.02

Изкарах изпита с 5! Доста радостно беше. 8-)
Като цяло денят се въртеше само около това, понеже изпитът беше в късния следобед, така че не съм помръдвала от книгите...Чак вечерта излязох на разходка, после и на парти.
Храната за деня беше:
Закуска – две яйца със зехтин + масло и сирене
Обяд – салата от спанак, маруля, рукола, зехтин и лимон + консерва с риба тон
Към 6 – 2 ябълки
Вечеря – кисело зеле с малко свинско и салата от маруля, лук и зехтин
И към 12 едно малко мартини, хехе (d) ;)

23.02
Доста напрегнат ден покрай ученето ми да карам кола и пълната ми паникьосаност... (headbang) (swear)
Добре, че засега ходим или на паркинги или на съвсем малки отсечки от забутани пътчета, където няма коли (или почти няма, днес се разминах с една и излязох от пътя, понеже явно не мога да преценявам докъде е моята кола и искам да вкарам пет пъти повече разстояние от необходимото... (blush) )
Храненето днес беше:
Към обяд – ябълка
Нямаше време днес за истински обяд, понеже стигнахме до леко ултимативния въпрос „ще се откажеш значи?“ за карането – и затова избрах да пордължа да карам и да пропусна обяда...
Следобед като се прибрахме (към 5 часа) – две ябълки и малко мед (за да не си разваля вечерята)
Вечеря – супа от коприва+тиквички+моркови, 100гр пилешко филе и две малки печени чушки

24.02
Днес чак като чух по телевизията „успешна седмица уважаеми зрители“ и си дадох сметка, че е понеделник...
Днес е тренировъчен ден, нямам търпение да ида във фитнеса след 2 часа. :)
Яденето започна с типичната ми закуска – две яйца със зехтин + масло и сирене
Преди тренировката ще ям лъжица тахан с мед. Веднага след нея – ябълка.
За обяд съм си приготвила салата от спанак, маруля, рукола, репички, пилешко филе 200гр, една лъжица извара и един лимон
Към 6 ще ям ябълка, а за вечеря ще има още от тази салата

Надявам се по-опитните да ми дадат някаква критика или съвети. :)(F)

Мнението беше редактирано от Зизу на 24.02.14 10:31.

24.02.14
14:18

...Да допълня за днес, че тренировката мина добре, навършва се месец откак тренирам отново, и започнах да посвиквам.
Вече се чудя как да я направя по-ефективна – мислех си да увелича  броя на сериите, обаче нямам възможност за по-голяма продължителност на тренировката, понеже си използвам обедната почивка и и без това взимам по час и половина..., така че това с повечето повторения отпада.
Мислех си и за варианта да разделя на горна и долна част тренировката, аз преди така тренирах, но ми се струва, че това е добре за по-напреднали.
И трети вариант – да махна две упражнения примерно, за сметка на които да увелича бройката на останалите.
Наздраве с моята следтренировъчна ябълка :D

Мнението беше редактирано от Зизу на 24.02.14 14:18.

25.02.14
10:16

25.02
Наспано и доволно започва днес. :)
Менюто за деня:
Към 12 – две ябълки
Обяд – салата от спанак, маруля, извара, лимон и този път съм си добавила две големи лъжици ленено брашно в салатата. Нямам никакви зърнени в менюто  и реших, че това ще ми е от полза. Също съм си купила и пшеничен зародиш, може да ги редувам.
Вечеря – пак салата зелена салата, този път може би с риба тон.

25.02.14
14:49

Добавка към днес, по-точно да си се оплача - тая салата с лененото брашно е отвртат! :( В момента я мъча... Нали понеже лененото брашно е с повече въглехидрати и затова съм сложила съвсееем малко мазнина, по-точно оставих само двете лъжици извара като мазнина и не сложих зехтин...та салатата е направо ужасна...

25.02.14
17:23

...в крайна сметка обядът днес беше 35гр черен шоколад + ябълка. Салатата я захвърлих и забравих за нея и дано никога не се сещам пак. :D
Вечерята ще си е по план, тоест хубава салатка.

25.02.14
17:42

казано от Зизу на 25.02.14, 17:23:

Салатата я захвърлих и забравих за нея и дано никога не се сещам пак. :D

След това ти изказване аз не бих я пробвала :D

Edit:  И да допълня, че ми се струва, че ти липсва достатъчно протеин в менюто. Вместо да мислиш за зърнените, помисли за мръвки :) Доколкото разбирам гледаш да ограничаваш въглехидратите и да сваляш. Хубаво е да има белтъче и мазнинка. Разбира се това е лично мое мнение.Не си длъжна да се вслушваш :)
Успех!

Мнението беше редактирано от June101 на 25.02.14 17:50.

26.02.14
10:10

June, мерси за съвета. :)
Днес съм мислила за мръвки и съм ги добавила в менюто. :D
26.02
Закуската около 8.30 е както винаги две яйца със зехтин, масло и сирене.
Към 12 – ябълка.
Обядът е мръвчен – зелена салата със зехтин, лимон и две пържолки (свински котлети)
Привечер около 18 пак ябълка
За вечеря май ще са пак две яйца, този път с лук и див чесън в тиган, страшно са ми вкусни, последно май се твърди, че може и повече яйца на ден да се ядат, ако на човек му понасят, а на мен ми понасят прекрасно. Принципно ям по две, но веднъж на десетина дни предполагам, че може да са четири.

Мнението беше редактирано от Зизу на 26.02.14 10:30.

26.02.14
16:36

Може и всеки ден, ако искаш. Яйцата са си храна като храна - както можеш всеки ден да ядеш пилешко/свинско/телешко, така може и яйца. Мани ги глупостите за холестерола и на бабите им летателния апарат...

27.02.14
10:51

27.02
След едно доста тегаво начало на деня, пълно със спорове и сутрешно бързане, вече включих на работно-тренировъчна вълна. :)
След два часа запрашвам към фитнеса, тренировката за последен път ще бъде тази:

Загрявка на пътека 5 мин и разтягане на стави и други разкършвания 5 мин
Долна част:
Бедрено разгъване 1х5 и 4х10
Бедрено сгъване 1х5 и 4х10
Разтваряне на Абдуктор машина 1х30, 1х20, 1х15, 1х10
Хиперекстензия 4х10
Горна част:
Пулдаун отзад с широк хват 1х10 и 4х15
Пулдаун отпред с тесен хват 1х10 и 4х15
Разгъване за трицепс на скрипец 1х5 и 4х10
Пътека под наклон (увеличавам наклона за сметка на скоростта постепенно) – 15 мин

От другата седмица ще я променя. Най-вероятно ще добавя по още една серия от всички упражнения и ще махна хиперекстензията, много ми е безсмислена някак...сигурно нищо не разбирам, но от нея не съм усетила никаква полза, за разлика от другите упражнения, където се виждат резултати и си чувствам мускулите различно и са ми приятни за правене. А от хиперекстензията ми се завива свят, заболява ме кръста, въобще...Сметнах, че ако я махна, това ще ми спести нужното време за добавяне на още една серия в поне два вида упражнения. Останалите добавени серии ще видя с колко ще ми увеличат общото време на трнеировката, че както съм обяснила и по-горе, съм малко ограничена, самата тренировка не може да е повече от час.
Другата седмица като пробвам ще разкажа как е.

За тренирането толкова. Храната (отново има мръвки) е:
8.30 – две яйца със зехтин + масло и сирене
12.00 лъжица тахан с мед (преди тренировка)
13.30 ябълка (след тренировка)
14.30 салата от спанак и маруля, зехтин, лимон и пилешко бутче
17.30 печени печурки в зехтин
Налага ми се ранна вечеря, понеже довечера съм на балет от 19.00 и няма да има кога. Не знам тези гъби дали се вписват добре в режима, моля ви някой да ми сподели мнение. (F)

П.С. Дано този балет е интересен, аз съм голям фен принципно, но сега прочетох либретото и малко ми се стори странно-психо-трилъристично...

28.02.14
11:18

…за вчера да добавя коментар – гъби за вечеря – никога вече. (swear)  Независимо колко ранна вечеря. Изядох само половината, тоест около 150гр (в сурово състояние измерени), толкова ми стана тежко, легнах си 6 часа след като ги бях яла тези гъби и още не можех да помисля за храна.
Та ще си се придържам към салатени или супени или яйчени вечери.

Също така вчера след тренировка пак ме боляха мускулите на гърба от любимия ми скрипец. Чудя се колко ли месеца трябва да минат, за да позаякнат тези мускули и да не съм толкова сдъвкана след като го използвам. (wasntme)

28.02
Нетрнировъчен и мрачен ден.
Храната е предвидена така:
8.30 – две яйца със зехтин + масло и сирене
12.00 ябълка
14.30 салата от маруля и репички, ленено олио, лимон и извара
19 – зеленчукова супа или зелена салата + риба тон към което избера

Мнението беше редактирано от Зизу на 28.02.14 11:20.

04.03.14
10:18

Добро утро, мили бб-тийм старателници! :)

След кратко празнично прекъсване се завръщам с отчетите и разказването за моите малки стъпки към здравословния живот, трудностите по пътя и радостите от постигнатото.
Първо – последните три дни:

01.03
Нетренировъчен, празничен, весел ден!
10.00 – две яйца със зехтин +масло и сирене
14.00 – ябълка
15.30 – зелена салата със зехтин, лимон, малко извара и малко кисело мляко
20.00 – настъргани моркови със зехтин и риба тон

02.03
Нетрнировъчен, скапан като цяло ден + тотално отказване от карането на кола за момента (ужас). Обмисля се след време да пробвам на автоматик. Така поне ще премахнем мисленето и за съединител, скоростен лост, постоянни загасвания, бучене от нужда за превключване на друга скорост и т.н. И ще работим само върху паниката, страха, свикването с габаритите, и най-важното – да не си затварям очите, когато нещо става...
14.00 – ябълка
16.00 – супа от коприва, тиквички и моркови
18.00 – десетина бадема
19.00 – зелена салата със зехтин и риба рон
20.30 – доста голямо смути от тиквичка, моркови, лимон, рукола и ябълка +много хубава вечер в приятелска компания, където всички ядоха здравословно покрай моите призиви и им хареса, дори на мъжете, хехе.

03.03
Празничен и тържествен ден, тренировъчен. Днес беше само кардио тренировка, която беше в домашни условия, поради нежелание да ходя до който и да е фитнес в почивен ден. Затова тренировката се състоеше от загряване, след което 12км велоаргуметър, разпределено в две чати - 30 мин на трудност 5 (от общо 8), след което редуване на 2 мин на 8ма трудност много бързо, след това 1 мин на 5та трудност и по-бавно – и така 15 мин. Не знам дали това се класира за интервално кардио. Но беше трудно, както и супер освежаващо, станах цялата вир вода, доволна и ухилена.
А храненето беше:
14.00 – ябълка
15.30 – зелена салата със зехтин, лимон и 50гр свинско
20.30 – печена ципура със зехтин и лимон и гарнитура – малка салата от спанак

04.03
И ето ни и в днешния ден, в който отново ме болят ставите, заради влагата и студа навън, но въпреки това има нещо много романтично и съм нетърпелива да се постопли и да започна да скитам из красиви места в планините.
Днес отново е тренировъчен ден, този път нормална тренировка от силова част + кардио. Тренировката ще е както преди, но с увеличаване на всички упражнения с по една серия. Ще видим днес колко точно ще ми се увеличи времево, дано да не е прекалено много и дано шефът е все така толерантен към моите обедни закъснения...

Храната е предвидена така:
08.30 – едно яйце със зехтин +масло и сирене (оказа се, че ни е останало едно единствено яйце в хладилника тази сутрин)
12.00 – лъжица тахан с мед преди тренировка
14.00 – ябълка след тренировка
15.00 – салата от спанак с ленено олио, лимон и печена ципура
18.00 – ябълка
20.00 – супа от коприва, тиквички и моркови + малка зелена салата със зехтин и лимон

04.03.14
10:23

Нека да споделя и целите си за месец март, понеже действа доста мотивиращо: 8-)
1. Минимум 3 тренировки седмично (засега мисля една седмица да правя 3, една да правя 4) – предвиждам две силови+кардио и една или две само кардио, включващо около 30 мин нормално и 15 мин интервално
2. Достигане на 58кг в края на месеца (от сегашните 59.5)

И въпрос – в момента като хранителни добавки пия пчелен прашец сутрин преди ядене, както и по една таблетка спирулина три пъти на ден преди ядене. Какво мислите за тези добавки? И има ли други, които бихте ми препоръчали?

04.03.14
16:24

...още малко към 04.03 - описание на новата ми (по-точно с една идея ъпгрейдната) тренировка за силовите дни :
Загрявка на пътека 5 мин, разтягане на стави 5 мин
Долна част:
Бедрено разгъване 1х5кг и 5х10кг
Бедрено сгъване 1х5кг и 5х10кг
Разтваряне на абдуктор машина 30х15кг, 25х15кг, 20х15кг, 15х15кг, 10х15кг
Хиперекстензия 5х10
Горна част:
Скрипец, издърпване зад врата с широк хват 1х10кг и 5х15кг
Скрипец, издърпване пред врата с тесен хват 1х10кг и 5х15кг
Разгъване за трицепс на малък скрипец 1х5кг и 5х10кг
Кардио част:
Пътека – редуване на: 2 минути скорост 6 под 15% наклон и после 2 минути скорост 5 под 5% наклон (с идея да правя интервално кардио) – и така до 15 минути.

Мнението беше редактирано от Зизу на 04.03.14 16:27.

05.03.14
10:25

05.03
Добро утро!

Леле, каква мускулна треска имам от вчера! А си мислех, че увеличаването с по една серия на упражненията няма да го усетя. :D
Чувствам се леко смачкана, обаче – като гледам с какви килограми изпълнявам нещата, пък се скапвам така...Но както и да е, имам надежда, че след няколко месеца ще мога и с по-сериозни кила да ги правя нещата. Бавничко :)

Иначе, хич не спах добре. Май ми дойде много супата + салатата за вечеря и си затормозих стомаха и в крайна сметка цялата система блокира и не можах да спя до към 2.30, когато последно погледнах часовника.

Въпреки това днес планирам отново тренировъчен ден, този път кардио. Ще правя 30минути бързо ходене на пътека под наклон и после 15минути на велоаргуметър ще редувам 2минути бързо на трудна степен и после 2 минути бавно на лесна степен.

Хранене:
08.30 – две яйца със зехтин + масло и сирене
15.00 – салата от спанак с ленено олио, лимон и свински хапки вътре
18.00 – ябълка
20.00 – супа от коприва, тиквички и моркови и сирене (този път по-лека вечеря, че снощи ми е за урок какво става когато вечер напълниш стомах, пък макар и със зеленяци)

Нещо се чувствам малко обезсърчена тези дни...Понеже тъпия кантар не мърда надолу. :(
Странно ми е, понеже аз си виждам промени в няколко направления – от една страна тонуса и някак щастливото настроение, от друга си чувствам различно тялото – първо – дрехите са ми по-свободни на няколко места, второ – корема ми си седи все свит и почти плосък (то аз никога не съм имала проблеми там, но беше по-обемен отколкото сега), и трето – там където има сланинки ги чувствам по-непухкави, а някак си по-твърди и по-малки (става въпрос за бедрата най-вече). Дано не си внушавам повече промяна и успех отколкото има реално. И все пак тези различни усещания ме радват доста. Но тоя кантар така ме обезсърчава, просто е кофти чувство, все едно аз си мисля, че нещо правя, а той ми показва, че нищо не постигам. :(

Но както и да е, ще ми мине - изобщо дори не ми минава през главата да се отказвам. (wait) Тренировката след 2 часа ще ми вдигне пак настроението, хаха! (rock)

Мнението беше редактирано от Зизу на 07.03.14 09:57.

05.03.14
10:32

Спри да се водиш по тоя кантар! Тегли се максимум на 2 седмици, най-добре изобщо...
Мога да ти кажа, че миналата година тежах с 4 кг по-малко, а бях по-сланинеста. Композицията на тялото е важна, не толкова теглото.

06.03.14
09:58

06.03
Добро утро!
Още една полу-безсънна нощ, спи ми се, студено ми е, болят ме кости и стави от влагата, все още имам мускулна треска, схванато ми е, грррр, фффф и още мрънкане. (dull):x

Така.
За днес още не съм решила дали ще тренирам, но е доста вероятно, само да се стегна още малко, първо да се донамрънкам, да изпия един чай, да се досъбудя, да живна и ще ходя към фитнеса (за настройването имам точно два часа, така че започвам сега, без да губя време, чаят е почти готов (coffee) ).

И храната за деня:
08.30 – две яйца със зехтин, масло и сирене
15.00 – салата от спанак, ленено олио, лимон и пилешко
19.00 – ябълка
20.00 – супа от коприва, тиквички и моркови и сирене

Едит: Нетренировъчен ще е днес, за голямо мое съжаление, но трябва да отида до администрацията на Софийския, понеже плащането по банков път очевидно не приключва нещата и ако на човек идеята му е да не се реди на опашки - дълбоко греши, тъй като накрая пак трябва да се нареди за някакъв тъп печат на СЪЩАТА опашка като тази с плащането... :D
Та...махаме таханчето от дневното меню, другото е същото.

Мнението беше редактирано от Зизу на 07.03.14 09:58.

07.03.14
10:01

07.03
Петък!!! (party)
Менюто за днес:
08.30 – две яйца със зехтин, масло и сирене
12.00 – ябълка
14.30 – голяма салата от спанак, рукола, репички, зехтин, лимон и пармезан
19.00 – ябълка
20.00 – супа от коприва, тиквички и моркови, сирене

Днес - без месо. Малко в повечко ми дойде тази седмица и не ми се яде.

07.03.14
10:11

казано от Зизу на 07.03.14, 10:01:

07.03

Ето тук благородно ти завидях...

07.03.14
10:19

казано от Bella на 07.03.14, 10:11:

казано от Зизу на 07.03.14, 10:01:

07.03

Ето тук благородно ти завидях...

Охоо, значи да добавя и че е домашна, с коприва брана от Витоша :D Всеки път като мина през къщата на нашите ме чака по една тенджера супа от татко, „защото трябва да хапвате истински неща“ 8-)

11.03.14
11:40

Ето ме, след кратко прекъсване поради най-различни радости и липса на време. 8-)
През уикенда мисля, че успях единия ден да оплескам нещата доста добре - ядох шоколади и филийки и то по много! Крайно време беше, според мен (а и според всички наоколо, хаха). :D Но си остана само единият ден, така че дори не ми е гузно.
От там нататък всичко си е по програма.

Ето кратък отчет от неделя досега:

09.03
Кардио тренировка на вело-то – нормална+интервална+нормална, общо 45 мин.
Храна:
09.30 – 2 яйца, зехтин, сирене (махнах маслото от закуската вече, дано да има ефект)
12.30 – ябълка
15.00 – голяма купа зеленчукова супа
18.00 – ябълка
20.00 - зеленчукова супа, свински хапки

10.03
Тренировка - долна част - спечелих титлата “Кашкавал на века”:
Загрявка на пътека – 5 мин, втора загрявка – 5 мин
клек с по 3кг дъмбели във всяка ръка - 2х20, 1х10 (кашкаваааал!!! дано се подобря, ужас е просто)
бедр.разгъване 1х5, 4х10
бедр.сгъване 1х5, 4х10
Абдуктор с 15кг - 1х30,1х25,1х20,1х15
Хиперекстензии с 5кг - 3х20; после без тежест - 3х10
клек с топка за пилатес - 3х10
кардио интервално на пътека под наклон 15мин

Храната:
08.30 – 2 яйца, зехтин, сирене
13.30 – ябълка след тренировка
14.30 – зелена салата с малко ленено олио, лимон и консерва риба тон
19.00 – ябълка
20.00 – зеленчукова супа, малка зелена салата и свинско

11.03
Нетренировъчен
Храна:
12.00 – ябълка
14.30 – зелена салата с малко ленено олио, лимон, пармезан и кашкавал
17.30 – ябълка
20.00 – зеленчукова супа и зелена салата

След вчерашните клекове не мога да качвам стълби. Положението е плачевно... (giggle) Изпуснах си душ-гела във ваната и ми е едно тегаво като приклякам за да го вдигна. (rock) Не е истина. Приятелят ми ме нарича “бабе”. Е, това е като си оставил да се превърнеш в желе. (wasntme) Мда, ще докладвам за напредък, много мнооого се надявам да има такъв скоро! (blush)

Мнението беше редактирано от Зизу на 11.03.14 11:42.

11.03.14
20:35

казано от Зизу на 11.03.14, 11:40:

10.03

Храната:
14.30 – зелена салата с малко ленено олио, лимон и консерва риба тон
19.00 – ябълка
20.00 – зеленчукова супа, малка зелена салата и свинско

11.03
Нетренировъчен
Храна:
12.00 – ябълка
14.30 – зелена салата с малко ленено олио, лимон, пармезан и кашкавал
17.30 – ябълка
20.00 – зеленчукова супа и зелена салата

Е, това е като си оставил да се превърнеш в желе. (wasntme) Мда, ще докладвам за напредък, много мнооого се надявам да има такъв скоро! (blush)

Гледам храната на 10.03 и си казвам: “Добре, добре”. После погледнах какво си изяла на 11.03 и ми се стори слаба работа. Искаш напредък- тренирай хубаво и се храни хубаво :) За, да не си “кашкавал” ,както ти казваш, ти трябват освен тренировки и белтъци, за да изградиш мускулатурата.
Искам и да те поздравя, защото ми се струваш мотивирана и сериозна. Действай!:)

12.03.14

12.03
June, мерси! :)
Думите ти много помагат.
Дните с месо са ми супер, тогава се наяждам, тренирам и се чувствам много добре.
В дните, в които не ми се яде месо, ми е доста трудно какво да измисля все още. Не ми се получават вкусни нещата, гадно ми е после, ненаядено и с кофти настроение. Затова ще потърся идеи за разни манджи.

Иначе за днес – много тежък ще бъде денят ми. Вчера вечерта написах на шефа ми, че е скапано прасе. Супер зле съм. Никакъв самоконтрол, прекалена цапнатост в устата, импулсивност, незрялост и т.н. и т.н.
Не знам какво ме очаква днес, още не е дошъл. Доста ми е напрегнато, но каквото ще да става.
Край на отклонението!

Тренировката днес ще е кардио, около 45-50 минути.
Храната е планирана и приготвена:
14.30 – зелена салата със зехтин, лимон и консерва риба тон
19.00 – ябълка
20.00 – пилешко бутче с печени чушки

Освен ако не ме уволнят все пак – тогава ще се напия в добавка към всичко това.

Мнението беше редактирано от Зизу на 13.03.14 14:22.

13.03.14
14:16

13.03
Ето ме. Не съм уволнена. (whew) Но съм сериозно гузна и фокусирана върху изграждане на повече самоконтрол и търпение.
Продължавам с отчетите, всичко си е по програма.

Тренировка:
Загрявка на пътека 5 мин, разтягания – 5 мин
Скрипец, издърпване зад врата с широк хват – 1х10кг, 4х15кг
Скрипец, издърпване пред врата с широк хват Скрипец отпред 1х10кг, 4х15кг
Разгъване за трицепс на малък скрипец – 1х5кг, 4х10кг
Сгъване за бицепс на малък скрипец - 1х5кг, 4х10кг
Повдигане на дъмбели встрани с по 3кг – 4х5
Повдигане на дъмбели встрани с хоризонтален гръб с по 3кг – 4х5
Повдигане на дъмбели за бицепс с по 3кг – 4х20
Извивки встрани с дъмбели по 3кг - 4х20
Избутване на машина за гръдни мускули – 1х5кг, 4х10кг
Избутване на машина за рамо – 1х5кг, 4х10кг
Кардио на пътека с наклон – 15 мин

Храната:
15.00 – зелена салата с орехово олио, лимон и печени пилешки гърди
19.00 – ябълка
20.00 – зелена салата с орехово олио, лимон и извара + червени печени чушки с малко сирене

Мнението беше редактирано от Зизу на 13.03.14 14:40.

14.03.14

Добро утро, happy shiny people! (sun)
Снощи си прекарахме прекрасна вечер, на която аз домакинствах и всичко се получи супер. Откъм храна аз си ядох моята салата, както си я бях предвидила, а за другите правих гюведжета. По всеобщо мнение съм се справила много добре, така че съм се наперила като петел. 8-)
А днес...днес е петък, така че нещата са позитивни. Определено имам нужда да се махна от офиса за малко, че тази седмица ми дойде в повече.
Днес е нетренировъчен ден, за което в този случай се радвам, понеже ми се почива.
Храната е:
12.00 – ябълка
14.00 – ябълка
15.00 – зелена салата с орехово олио, лимон и печени пилешки гърди
19.00 – ябълка
20.00 – все още не знам, ще излизам с колеги от университета и ще видим какво ще си поръчам, но вероятно ще бъде зелена салата с риба.

Пожелавам много енергия и усмивки в това слънчево време, а после и много веселие, когато слънцето вече е залязло. 8-)

Мнението беше редактирано от Зизу на 14.03.14 10:56.

17.03.14
10:51

Добро утро, трениращи и мотивиращи бб-тиймовци. (sun)
Татататаммм – болна съм. (dull) Така става, като много знаех и напоследък само обяснявах наляво-надясно на боледуващите около мен, че аз понеже ям плодове и имам хубав режим и тренирам и затова съм все здрава. (wasntme)
Сега мълча като напикано мушкато. И гледам скромно. (blush)

Кратък отчет за изминалия уикенд и за днес.
15.03
Нетренировъчен. Храната:
09.30 – 2 яйца, зехтин, сирене и масло
13.30 – ябълка
14.30 – зелена салата с олио, лимон, извара и кисело мляко + 2 яйца с олио, сирене и масло
17.30 – ябълка
20.00 – зелена салата с олио, лимон, извара и кисело мляко + супа от коприва, тиквички и моркови

16.03
Кардио тренировка на велоаргуметъра – нормална+интервална+нормална, общо 45 мин.
Храната:
09.30 – 2 яйца, зехтин и сирене
13.30 – ябълка
15.00 – зелена салата с олио, лимон, извара и кисело мляко + супа от коприва, тиквички и моркови
19.00 – печена скумрия на скара с лимон

17.03
Болна съм, но съм решила, че ще ида да потренирам, пък колкото направя. После ще опиша какво е дереджето...
Храната:
15.00 – зелена салата със зехтин, лимон и консерва риба тон
18.00 – ябълка
19.30 – зелена салата/супа и сирене – не се знае още

17.03.14
13:44

...и отчетът за тренировката днес – учудващо се чувствах добре, направих почти всичко с енергия и желание. Единствено приличах на призрак, но иначе бях ок. :)
загрявка на пътека – 5 мин, разтягания – 5 мин
бедр.разгъване 1х5, 4х10
бедр.сгъване 1х5, 4х10
абдуктор с 15кг - 1х30,1х25,1х20,1х15
клек с по 3кг дъмбели във всяка ръка – 4х10
хиперекстензии с 5кг - 4х10; после без тежест - 4х10
клек с топка за пилатес - 4х10
кардио интервално на пътека под наклон 15мин

17.03.14
14:03

Здравей!
Искам да те попитам защо използваш толкова много машините в залата? В началото и аз почнах така. Напоследък предимно клек правя и резултатите са по-добри от всички машини. Освен това прави по-малко повторения, но с по-голяма тежест.

17.03.14
14:38

Здрасти, Ole To :)
Отскоро и аз започнах да правя клекове и също мисля, че са по-ефективни. Коренно различно ми е усещането когато ги правя, чувствам мускула много повече.
Причината все още тези упражнения да не са доминиращи е, че съм кашкавал. (blush)  Като направя серия клекове и после не ми стигат силите, за да правя още клекове.
А упражненията на машини бяха част от програмата, която инструктур ми направи преди 5 месеца, когато започвах да тренирам. Не мисля, че беше добър, затова и вече съм без него.
Постепенно и аз имам идеята да заменя почти всички упражнения на машини с клекове, но тепърва прохождам. Дай ми идеи, ако можеш. :)

17.03.14
14:59

Аз също нямам особено голям опит, общо около година, но с доста сериозно зимно прекъсване. :D Освен клека, правя и лег-преса. Е, сядам понякога и на машините, за да не е съвсем еднообразно. Нападите са добро упражнение, но не знам защо хич не са ми приятни и не ги правя. По-малко повторения и почивка между сериите мисля, че ще ти решат проблема.

17.03.14
15:09

И на мен нападите са ми мъка . Но пък знам ,че  помагат и са много ефективни .
Не знам за инструктора ти но и моят ми е дал прогрма с преобладаващи машини . Това с дъмбелите и клека съм си го прибавила аз .
Някъде бях чела , че за начинаещи машините са по-подходящи но чак пък толкова .

18.03.14

18.03
Добро слънчево и топло утро! (sun)

Днес – нетренировъчен и възстановяващ от болестта ден.
Храна:
12.00 – ябълка
14.30 – зелена салата с орехово олио, лимон и свинска пържола
18.00 – ябълка
19.30 – салата от моркови  с риба тон

19.03.14
09:43

19.03
Добро утро, ето ме и мен, вече почти оздравяла. :)
След три часа отивам във фитнеса. Днес имам кардио ден, пътека – 45 мин, като от 30 до 40 е интервално кардио – редувания на бързо под наклон, с бавно почти без наклон, останалото е полека, под лек наклон.

Дано кардио тренировката ме събуди, защото съм оклюмала, а току-що дойдох в офиса.

Храната за деня:
14.30 – пилешко бутче в масло и печени червени чушки за гарнитура (полудях вече от зелените салати и имам нужда от поне ден-два почивка от тях)
18.00 – пилешко бутче в масло и печени червени чушки за гарнитура – днес вечерята ще е доста ранна, защото съм пак на кино след работа.

София филм фест е доста добър тази година. Ако на някого му се гледа интересен и много художествено изпипан филм – препоръчвам Великата красота.
Довечера ще гледам Крадецът на книги. Дано пак случа на силен филм.
Нимфоманка 1 и 2 също са някъде in the pipeline, само да намеря време. Ако на някой му е харесал някой филм от феста и иска да препоръча – плийз!

Айде лека нощ.

20.03.14
10:31

20.03
Крадецът на книги беше страхотен! Препоръчвам, определено.

Днес съм на тренировка на обяд, честно казано се радвам, че е последна тренировка за седмицата... Много са ми тегави последните дни, най-вероятно заради пмс-а, хич нямам тонус, нито настроение или желание. (shake)

Сложих розови обувки днес, за да се направя на весела. Междувременно установих, че имам розови, зелени, сини, жълти, лилави, червени... и май всички цветове обувки в гардероба, а маратонки имам само 2 чифта, от които едните използвам за фитнеса, а другите са сиви и са по-точно планински, не градски. Искам да мина в малко по-спортен стил, така че ще търся. Гледам хората наоколо с разни цветни и много готини градски маратонки, искам и аз... 8-)

Тренировката за днес, която ме мързи да направя, ще бъде:
Загрявка на пътека 5 мин, разтягания – 5 мин
Скрипец, издърпване зад врата с широк хват – 1х10 с 15кг, 4х10 с 20кг
Скрипец, издърпване пред врата с широк хват Скрипец отпред 1х10 с 15кг, 4х10 с 20кг
Разгъване за трицепс на малък скрипец – 1х10 с 10кг, 4х10 с 15кг
Сгъване за бицепс на малък скрипец - 1х10 с 5кг, 4х10 с 10кг
Повдигане на дъмбели встрани с по 2кг – 4х10
Повдигане на дъмбели встрани с хоризонтален гръб с по 2кг – 4х10
Повдигане на дъмбели за бицепс с по 2кг – 4х20
Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел 2кг - 4х20 (4х10 с всяка ръка)
Извивки встрани с дъмбели по 3кг - 4х20
Избутване на машина за гръдни мускули – 1х10 с 5кг, 4х10 с 10кг
Избутване на машина за рамо – 1х10 с 5кг, 4х10 с 10кг
Кардио на пътека с наклон – 15 мин

Храната:
15.00 – зелена салата с ленено олио, лимон и печено пилешко бутче
18.00 – ябълка
19.30 – 2 яйца, лук, спанак, зехтин, сирене

Мнението беше редактирано от Зизу на 20.03.14 13:53.

Здрасти :)  Относно по-горната тема за повторенията и упражненията. И аз бих те посъветвала да  правиш по малко повторения с по-голяма тежест. Също така ще останеш доволна ако наблягаш на по базови упражнения. Машините не съм намерила особена изгода (в личен план). Отначало може да почнеш с базови упражнения с малка тежест и повече повторение, когато си сигурна в техните, намаляваш броя увеличаваш тежестта. Не трябва да се притесняваш, че от по-високата тежест, ще станеш прекалено мускулеста и т.н. Просто тежестта спомага и за  увеличаване на силата, също така за тонус и да не се чувстваш като “кашкавал”.  И аз съм се лутала така с малки тежести и безброй много бройки и просто няма смисъл, така все едно се уморяваш по-вече и реално абсолютно си тъпкаш на едно място :)  Успех ти желая  с целите :)

20.03.14
14:00

Здрасти, Ивчето Пивчето,
Мерси за коментара и за пожеланията :)
Току-що си редактирах горния пост с малки поправки, понеже на някои упражнения увеличих тежестите.
От април ще наблегна повече на базовите упражнения, и аз вече стигам до този извод. Все пак реших да довърша март с тази програма, а след това да я променя, още една седмица остава.
Само че все още търся кои да бъдат тези базови упражнения.
За долна част откак почнах с клековете е страхотно! Поне тези които правя с дъмбели. За тези другите с щанга съм малко притеснена, никога не съм опитвала и не мисля, че ще се справя...Изглежда ми доста гадно, страх ме е, че ще ме заболи кръста само като гледам клипчета...Но ок, признавам, че малко драматизирам и може би трябва да взема да пробвам, а не да си говоря наизуст.
Добре, а за горна част какви други базови да включа? Аз съм включила с гири няколко вида - встрани имам 2 вида, за бицепс имам, за трицепс имам (shake) Ще търся.

Виж тук в сайта има доста програми. Пък и има отделно упражнения, кое за какво е как се изпълнява и т.н. Почти всичко може да намериш тук. Ако си нямаш доверие, може да пробваш някоя от готовите програми според целите си. Ако ли не да разпиташ за някой, инструктор които да си разбира от работата да изготви програма, например да ти го препоръча някой познат.  Както сама каза, си попаднала на някой от който не си останала доволна. :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1