Един калпазански дневник ;)

Темата е заключена.
ВИ

24.02.14
19:48

Здравейте и от мен! :)
Аз съм пълен новак във физическите упражнения, изключаем физкултурата в училище, някое друго посещение във фитнеса /броят се на пръстите на едната ръка/ и 1-2 месеца любителски “тренировки” с мъжа ми и негов приятел. Разбирайте, че се мерих и аз с мъжете на гладиатора :D
Та, в духа на вашия сайт, реших и аз да “направя нещо за себе си”.
Казвам се Вили от Варна, всичко го има в профила :)
Нямам повече от 3-5кг за сваляне, по-скоро гледам визуално да се постегна, отколкото да гоня някакви килограми. Нямам някакви велики цели, затова и не спазвам режими. Опитах, но единственото за което мисля, е това, което не мога да ям :D
Което, по принцип, го ям 2-3 пъти в месеца. Без да спазвам режими предпочитам плодове пред сладко, хляб Бонус пред белия и т.н.
Естествено не се тъпча денонощно, гледам да ям 3-4 пъти на ден, като 2 са основни. Напоследък наблягам на пилешко и риба, задължително с пресен зеленчук за салата, иначе си хапвам и свинско. Това е горе-долу за хранителните ми навици.
Упражнения правя от 3 седмици с програмата за начинаещи на Руми Илиева. Много ми хареса, но не се чувстам ок. Много ми е интензивно и същевременно малко натоварването, повече си вдигам пулса, отколкото да натоварвам тялото. Затова реших, с моята неграмотност, да си сглобя някоя друга тренировка. Е, и с помощ от мъжа, относно кои мускулни групи да комбинирам. :)
Ами освен да опиша днес какво ядох и какво тренирах, друго май не остана. :)
Сутрин не закусвам, на обяд - две пилешки шишчета със салата зеле, след обед - фреш портокал+грейпфрут 0,5 и едно пакетче сурови ядки микс /мисля бяха 80гр./. След малко за вечеря ще хапвам задушен спанак и хек филе на фурна.
Тренировката днес беше както следва /в домашни условия/:
Клек - 3х20 ;
Затваряне на ръце /тилен лег/ - 3х20 /с бутилки 1,5л/
Избутване от наклонен лег - 3х20 /с бутилки 1,5л/
Клек - 3х20
Коремни преси с повдигане на краката - 1х10 (blush)
Коремни пресис повдигане на горна част - 1х10 (blush)
Лицеви опори /отворени или широки, не знам как се водят/ - 1х5 (whew)
Коляно към противоположен лакът /от стоеж/ - за всеки крак х50
Идеята беше за гърди и корем, аз включих клековете, а корема, както се вижда, не направих нищо. :)
Сега като я гледам е много смешна тренировка, като сравнявам с вашите, особено частта с пресите и лицевите опори, това са двете неща, които са ми адски трудни, но малко по малко ще стане. :)

Ако трябва да обобщя - правя дневника по скоро за себе си, знам че 90% от нещата най-вероятно не са правилни, /нямам и за цел да ставам перфектна/затова и ги споделям, може да ме коригирате, даже ще съм благодарна! За сега разполагам само с 57-58кг собствено тегло и две бутиилки с минерална вода :D Живот и здраве, по нататък, ще проходим на фитнес :)
Благодаря, че ме изчетохте! :)

24.02.14
20:05

Здравей и успех с дневника и постигането на целите!Не казвай,че тренировката ти е смешна и не се сравнявай с никого.Всички сме тръгнали от нулата.Важното е,че си решена да направиш нещо за себе си,и че вече го правиш.Тепърва ще имаш силни тренировки,но всичко с времето си:)

Дневника на nunupyga-та ;) Здравей, добре дошла и ще те следя изкъсо ;)

Наталия

24.02.14
20:22

Здравей :) Честит дневник и успех с целите ти :) На мен лично това което прочетох като меню днес ми харесва, така че давай смело напред.
За тренировките моя скромен опит показва, че като човек който също не е бил физически постоянно активен, кръговите тренировки, които обхващат упражнения за цялото тяло/в една тренировка/ биха били добър вариянт за начало. Идеята ми е, че с тях ще можеш да придобиеш един добър тонус на цялото тяло, да накараш някои заспали мускули да се събудят /аз лично започнах да си усещам мускулите на гърба/ и да изградиш някаква двигателна култура :), ако може така да се каже.

П.С. Бъди търпелива и постоянна и резултатите няма да закъснеят. :)

Ще те следя :) аа и ми стана интересно понеже сме с едни и също входни данни :D

ВИ

24.02.14
20:39

Много ви благодаря за подкрепата! :) За кръговите тренировки, може би е по-добрия вариант, да.. Аз май направих една полукръгова тренировка днес :)
Малък едит към вечерята - 100-150гр. зеленце на салатка и четвърт помело за десерт. :)

ВИ

25.02.14
10:27

Добро утро с едно кафенце 3в1 /това е моето кафе! :) / ,малко фреш порт.+грейпф. и .... мааааалко мускулна треска :D Хубав и усмихнат ден, ще дописвам! :)
За обяд имаше спаначена мусака с един домат :) Много вкусно основно и отвратителна гарнитура, но реших да разнообразя, всеки ден зеле ям :) Малко повече ми дойде порцията, но поне ще ме държи до вечеря

Мнението беше редактирано от Велислава Икова на 25.02.14 12:35.

NS

25.02.14
11:08

Би било добре да го смениш твоето кафе :)) Според мен ,човек трябва да обръща повече внимание на вредните неща, които ежедневно употребява , а не да се психира ако изяде едно парче кекс в седмицата ... Предполагам, че пиеш кафе всеки ден поне веднъж, така че.... има къде-къде по-добри алтернативи.

ВИ

25.02.14
12:37

Ами пробвах два-три дни на нормално еспресо без захар, беше много лошо преживяване, после кафе със захарин - същата работа. Незнам дали е едно и също кафе еспресо със захар  и 3в1, но кафе без захар или със захарин си е живо мъчение за мен :)

25.02.14
14:21

пробвай еспресото с мляко или сметана, повече би се доближило до вкус :)

NS

25.02.14
15:07

казано от Vili Kirilova на 25.02.14, 12:37:

Ами пробвах два-три дни на нормално еспресо без захар, беше много лошо преживяване, после кафе със захарин - същата работа. Незнам дали е едно и също кафе еспресо със захар  и 3в1, но кафе без захар или със захарин си е живо мъчение за мен :)

Пий си еспресото със захар,кой е казал,че трапезната захар е табу ;) Работата е там, че в 3в1 ако не се лъжаа има 10 г захар (5 захарчета),хидрогенирани мазнини,сухи млека и още куп мизерии ;) Мен ако питаш,късо еспресо със захар и малко мляко за вкус си е перфектно. :)

Vili Kirilova, вземи си хубава (да се чете ‘възможно най-мазна и задължително с животински произход’) течна сметана и си слагай от нея в еспресото. Вкусът става много по-мек и най-вероятно няма да се налага да добавяш захар (или ще е много по-малко). N ST е абсолютно прав - това недоразумение 3-в-1 не е кафе, а пълен боклук. Ако търсиш сладка напитка с вкус на кафе - има далеч по-добри варианти - от стевия до протеин на прах.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.02.14 15:18.

ВИ

25.02.14
15:48

Благодаря ви, нямам нищо против да заменя 3в1-то, не ми е фикс идея, щом има по-добри варианти, ще ги използвам. :)

ВИ

25.02.14
19:16

Такаа.. :) Днешната тренировка приключи. Имаше от всичко по малко:
Бицепси - Бицепсово сгъване /от стоеж/ - 3х10 /с две 1,5л. бутилки/
          Зотман сгъване /от стоеж/ - 3х10 /с две 1,5л. бутилки/
Крака - Клек - 3 вида - 3х30
Гръб - Широко гребане от наклон - 3х10 /с две 1,5л. бутилки/
Гръб, рамо - Една комбинация, взета от упражненията на Руми Илиева - бицепсово сгъване, раменна преса, пускане на ръцете зад главата, после обратно над нея и спускане на прави ръце в страни. Това е едно повторение, 3х10 с две бутилки водичка :)
Гърди - Затваряне на ръце от тилен лег - 3х10 /с бутилките/
коремни преси /долна част/ - 1х10
коремни преси /горна част/ - 1х10
За прасеца се повдигах на пръсти - 3х10
За седалището - ритане с крак назад - 3х10 за всеки крак
И за трицепса - пускане на ръцете зад тила - 1х10 за всяка ръка.
Цялата тренировка, с разгряването и разтягенето отиде около 50 мин. Малко ли е, много ли е.. ? :)
Общо взето отворих сайта и наред :) Определено е по-добре от вчера, благодаря за което! :)
Имам една питанка - Нормално ли е примерно при флайс-а да усещам различно напрежение в двете гърди? Също и при сгъванията за бицепс, съответно в бицепсите.. имам чувството, че едната бутилка е по-лека от другата, а като си разменя, пак има разлика в напрежението :/
Ще вечеряме китайски зеленчуков микс с рулца от раци /малко сме изтървали зехтина, но ще си го ядем, няма да го хвърлим :D /и салата зеле ест., за десерт - червърт помело :)
Нещо вълчи глад ме налегна към 21 часа.. шепа сурови бадеми и червени боровинки. Същото имаше и час преди тренировката и един литър фреш порт. + грейпфрут за деня. /бях ги забравила тези неща, та да си ги допиша/ :)

Мнението беше редактирано от Велислава Икова на 25.02.14 23:24.

ВИ

26.02.14
20:55

Здравейтеее :)
Днес ми беше доста натоварено, не съм тренирала, мисля да направя едно 45 минутно кардио на кростренажора след 30-40 минути, че преди час ядох.
Ето как изглеждаше денят ми в храни:
Късна закуска - портокал + кафе
Обяд - Пиле със зеленчуци и гарнитура зелена салата
Следобед до вечеря - Литър фреш от портокал и грейпфрут
Вечеря - Пилешки гърди на грил тиган и спанак с яйца в обикновен тиган с малко мазнина, за десерт - четвърт помело.
Утре ще го изям най-накрая това помело и повече няма да ям вечер плодове :)
Това е от мен, след малко пускам новата серийка на Древните и се качвам на тренажора /това ми е най-досадното нещо../ (dull)

Едит: Всъщност изкарах 20 мин, 6км. :/
Добавям към следобеда едно кафе и еднин горещ шоколад /прегрешението :D /, а към вечерята една супена лъжица купешки хайвер. След кардиото гризнах шепа сурови бадеми и боровинки

Мнението беше редактирано от Велислава Икова на 26.02.14 22:16.

Ограничи фрешовете :)

ВИ

27.02.14
23:05

Здравейте, днешното ядене изглеждаше така:
сутрин - кафе
обед - спанак с яйца и пилешки гърди
към 2 часа хапнах един хот-дог с кълнаца наденица от Горнооряховската, после малко чипс.
вечеря - шницел с картофи.
Тренировка - подреждане на 200 тухли в камион :D
без майтап :D
общо взето залитнах днес от обичайното ядене, утре се връщам в релси! :)

ВИ

01.03.14
09:10

:) Вчера отново нямаше трен., а яденето беше - едно кафе сутринта, на обяд пил. филе със салата зеле и един банан за десерт, а вечерта - пиле с ориз и салатки - едната зеле, другата - цвекло, ябълки и моркови :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1