Могат ли да се направят гърди с лицеви опори?

24.02.14
21:29

Работата е такава, че мога да ползвам фитнес оборудване само 2 пъти в седмицата (четвъртък и петък). Единия път за тяга и набирания, а другия за клекове. В домашни условия разполагам с два дъмбела по 14 килограма. Въпроса ми е дали мога да тренирам пълноценно гърдите само с лицеви упори с 28кг. на гърба и флайс и как по точно да го направя? Може би след около 2-3 седмици евентуално ще разполагам с възможност да правя кофички.

24.02.14
22:50

При мен генетично е заложено , да не трупам много ММ в гърдите.Обаче смея да твърдя, че лицевите и кофите ми вършат по-добра работа отколкото лежанката и повечето упражнения например , като се има в предвид , че съм тренирал по най-различни начини (малко серии и малко повторения, много килограми , обратно - много серии и много повторения , по-малки килограми , или пък много серии с малко повторения , но с големи тежести , все различно ). Общо взето всичко съм опитал , но лицеви и кофи , най-добре.

25.02.14
00:32

Можеш разбира се. Има много начини да направиш лицевите опори трудни, само трябва да попрочетеш малко повече. Един от начините е лицеви с някой твой приятел, който да легне върху теб, но това си е за напреднали. Крие своите опасности и се искат умения от човекът върху теб (как да ляга върху теб без да ти счупи кръста, да балансира и да променя натиска). Има доста клипчета в YOUTUBE. Разбира се трябва да си намериш човек с нужното тегло което е по силите ти за да правиш серии. При това изпълнение още по-трудният вариант е, ако разтвориш краката повече, вдигнати на 20-30 см. от земята върху бурдюр или нещо такова и с широко разтворени ръце. Акцентира повече върху горни гърди и е по-трудничко. Относно кофичките, слагаш тежестите в една раница и на гърба.

Според мен, ако се слага допълнителна тежест - една раница пълна с някаква тежест, резултатите може да са повече от добри.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1