03.11.05
20:56
Един приятел си взе 300гр. креатин на Биотех, почна го вчера ( 20 грама ) и имал болки в сърцето . Не пие кафе, не пуши, на 17 години, не е взимал преди нищо друго освен протеини.
Помоли ме за съвет, а аз вас !Да спре ли, или да мине без зареждаща фаза ( само по 5 гр. на ден ) ? :?
[quote author=“Nenor”]Един приятел си взе 300гр. креатин на Биотех, почна го вчера ( 20 грама ) и имал болки в сърцето . Не пие кафе, не пуши, на 17 години, не е взимал преди нищо друго освен протеини.
Помоли ме за съвет, а аз вас !Да спре ли, или да мине без зареждаща фаза ( само по 5 гр. на ден ) ? :?
20 гр много бре - дозата е 2гр(може и 4-5)преди и 5гр след тренировка , а това за сътцето :? по-добре да отиде на лекър..
Сигурен ли е че е от креатина?
03.11.05
21:31
[quote author=“DjoNi”][quote author=“Nenor”]Един приятел си взе 300гр. креатин на Биотех, почна го вчера ( 20 грама ) и имал болки в сърцето . Не пие кафе, не пуши, на 17 години, не е взимал преди нищо друго освен протеини.
20 гр много бре - дозата е 2гр(може и 4-5)преди и 5гр след тренировка , а това за сътцето :? по-добре да отиде на лекър..
Като не знаеш по добре не го обърквай.... 20 грама е зареждащата доза през първите 5 дена и чак след тава по 5 грама на ден.
А по въпроса твоят приятел да иде на лекар щото в тоя форум никой не може да му помогне уверявам те :!:
03.11.05
21:32
Той правеше зареждаща фаза - 20гр.
И аз довършвам цикъла, ама никви проблеми нямах, хем и кола много пия, а не е редно!
Аз му казах да пробва с 5гр. дневно, а ако пак има проблеми да зареже креатина.
Общо взето няма от какво друго да е!
03.11.05
23:21
И аз преди взимах креатин на Биотех и по никакъв начин не ми навреди.Но по-добре е твоят приятел да отиде на лекар, както каза grafa със сърцето шега не бива.Пък и при различните хора организма приема креатина по различен начин.
Хахаха Сърце не боли !!! Може би някой нерв в сърдечната област ама няма нищо страшно !
04.11.05
08:29
Болките в сърцето нямат нищо общо с КРЕАТИНА!
08.11.05
13:26
[quote author=“ZeroMancer”][quote author=“DjoNi”][quote author=“Nenor”]Един приятел си взе 300гр. креатин на Биотех, почна го вчера ( 20 грама ) и имал болки в сърцето . Не пие кафе, не пуши, на 17 години, не е взимал преди нищо друго освен протеини.
Като не знаеш по добре не го обърквай.... 20 грама е зареждащата доза през първите 5 дена и чак след тава по 5 грама на ден.
А по въпроса твоят приятел да иде на лекар щото в тоя форум никой не може да му помогне уверявам те :!:
Така е 20 гр е зареждаща доза но тя не се пие наведнъж а на 4 пъти в рамките на деня а пук и тялото не може да усввои пове4е от 10 гр на прием Другото го изпикава6 и само си хвърля6 парите 8)
Хаха, първият път като пийнах креатин усещах такива моменти “болки” :)
Но беше два или три пъти за по няколко секунди...но после колко сила ми даде..:)
Мисля,че тогава пих 10 грама с плодово сокче.
14.11.05
19:53
Кажи му да не се притеснява, така или ина4е живота е смотан и бе3смислен. Да си пие креатин и смело напред.
16.11.05
09:22
Да ви питам креатина пречи ли на бъбреците
Пиши на кирилица !!! Поста ти бе преведен от мен
DJGorgio-Astor
16.11.05
11:42
[quote author=”^2pac_K-Ha^”]da vi pitam kreatina pre4i li na bubrecite
Пречи в известна степен щото ги натоварва ама ти нали иска6ш да си як за тва го вземай ама все пак не прекаляваи с дозите Пък и прави почивки от време на време примерно 2 месеца взимаш 1 почиваш или 6 седмици взимаш и после 4 седмици по4ива6 Е това е предполагам че и други ще ти пишат и ще ти кажат техните си мнения 8)
05.12.05
11:26
за да няма проблеми с бъбреците е желателно да се увеличи приема на течности :wink:
05.12.05
12:41
Много “компетантни” мнения се изказаха за креатрина ,но аз знам че креатина се започва за иколо 5 дни зареждащи дози по 4 пъти на ден по 5 грама ,и след това се продължава заоколо месец и половина по 10 гр на дена разделени на два приема ,единия преди тренировката и другия след ,или и двата след тренировката наведнъж,за проблемите според мене ако имаш вродени аномалии,или проблеми със сърцето ,това може да ги е активирало така че нека отиде на лекар и до тогава на тоя твои приятел за негово добро по-добре му кажи да спре креатина за всеки случай.
ами всъщност зареждащите дози са 5 дена по 10гр. и се поддържа с по 5гр., но ти си знаеш.
20.04.07
17:40
ехе колко методи на зареждане!! апак се една и съща не вярвам тия проблеми със сърцето да са от креатина тряа нещо друго да има така че кажи на приятеля си да иде на кардиолог!!! а относно това дали креатина товари бъбреците ще ти кажа една докторска приказка : “дозата прави лекарсвто!!” няма смисал от повече от 10гр. на ден щото тялото ще го изхвърли това е заменима аминокиселина и се дава “насила” на тялото така че няма смисал от много !!! мозъка ти иска креатина не тялото!!!