23.02.14
00:19
Здравейте! Нова съм във форума и се извинявам предварително, ако темата ми не е поместена на място.
Вече реших да обърна по-сериозно внимание на тренировките, защото не се чувствам в комфортно в кожата си.
На 19 години съм, висока 1,60 и тежа около 47кг. Не съм дебела, по-скоро закръглена, та затова сега съм се заела да оформя тялото си. Досега не съм тренирала във фитнес зала, а само вкъщи и то на периоди - тренирах известно време и после спирах за неопределено такова, след това пак започвах и така... Но вече ми писна, у нас не мога да се съсредоточа и сега ще ходя на фитнес. Проблемът е там, че инструкторите не обръщат много внимание на желанието на клиентите или пък искат пари за изготвянето на програма, поне на мен така ми се е случвало. Искам да попитам вас за съвет - на кои уреди и по колко време бихте препоръчали да тренирам като се има предвид, че искам да отслабна и изваям цялото тяло, но не съм никак издръжлива? На кои уреди да наблегна?
И още нещо - вследствие на рязко напълняване и отслабване последните месеци, резултатът беше стрии. :( Неприятно и то много... и ще съм благодарна ако някой, който се е сблъсквал с този проблем, ми помогне. Благодаря! :)
Темата беше редактирана от С К на 23.02.14 00:20.
23.02.14
13:11
казано от С К на 23.02.14, 00:19:
Здравейте! Нова съм във форума и се извинявам предварително, ако темата ми не е поместена на място.
Вече реших да обърна по-сериозно внимание на тренировките, защото не се чувствам в комфортно в кожата си.На 19 години съм, висока 1,60 и тежа около 47кг. Не съм дебела, по-скоро закръглена, та затова сега съм се заела да оформя тялото си. Досега не съм тренирала във фитнес зала, а само вкъщи и то на периоди - тренирах известно време и после спирах за неопределено такова, след това пак започвах и така... Но вече ми писна, у нас не мога да се съсредоточа и сега ще ходя на фитнес. Проблемът е там, че инструкторите не обръщат много внимание на желанието на клиентите или пък искат пари за изготвянето на програма, поне на мен така ми се е случвало. Искам да попитам вас за съвет - на кои уреди и по колко време бихте препоръчали да тренирам като се има предвид, че искам да отслабна и изваям цялото тяло, но не съм никак издръжлива? На кои уреди да наблегна?
И още нещо - вследствие на рязко напълняване и отслабване последните месеци, резултатът беше стрии. :( Неприятно и то много... и ще съм благодарна ако някой, който се е сблъсквал с този проблем, ми помогне. Благодаря! :)
Здравей и добре дошла :)
Магически уреди, на които да наблегнеш няма. Ето ти линк един линк, там погледни вляво, поставяш целите си и уредите с които разполагаш и колко дни седмично. Така ще ти изкара като резултат подходящата програма. След като я изкара, постваш я тук и от там може да се надгражда по лесно. http://www.bb-team.org/fitness/workouts?gender=248
Така, ето какво ми изкара след избора на опциите в различните категории - тук
Целта ми е освен да сваля килограми, да се и стегна. Четох различни статии с това какво се препоръчва и какво - не. Има много противоречиви коментари за това дали жените трябва да наблягат на тежестите или не.
За да отслабна, примерно, каква програма горе-долу трябва да спазвам? Кардио, но по колко време да го правя? И с какво да го съчетавам така, че да има резултат и да не се изсилвам наведнъж?
Мога да ходя всеки ден във фитнеса. Друг е въпросът дали това е нужно. Само казвам, че нямам проблем и по-често да го посещавам.
25.02.14
21:55
казано от С К на 25.02.14, 18:42:
Така, ето какво ми изкара след избора на опциите в различните категории - тук
Целта ми е освен да сваля килограми, да се и стегна. Четох различни статии с това какво се препоръчва и какво - не. Има много противоречиви коментари за това дали жените трябва да наблягат на тежестите или не.
За да отслабна, примерно, каква програма горе-долу трябва да спазвам? Кардио, но по колко време да го правя? И с какво да го съчетавам така, че да има резултат и да не се изсилвам наведнъж?Мога да ходя всеки ден във фитнеса. Друг е въпросът дали това е нужно. Само казвам, че нямам проблем и по-често да го посещавам.
Не виждам линк. Големите тежести не ти трябват сега, далеч са от това което искаш ти. Не знам каква програма ти е генерирал сайта, но достатъчно е при упражнение с лост, той да бъде само с лоста или с най малките дискове по един от всяка страна, при упр с гирички - за твоите килограми максимум до 7 кг , но сега започни с 3 или 4. Не се изкушавай !!!! Наблягай на повторенията, не на килограмите. Повече повторения са ключа към това, което искаш НА ТОЗИ етап.
Кардио - За тази цел, която имаш, кардио е добре да се прави около 4 пъти седмично, но това е по скоро в един напреднал етап. Засега почни с два, и бавно покачвай. Пак повтарям , не знам каква е програмата ти, което значи че може да има само веднъж кардио. Добре е кардиото да е разнообразно. Скачане на въже, коремни преси, подскоци върху кутия (прави чудеса с дупе и бедра ), бягане, плуване, клекове със собствено тегло и ръце изпънати напред. (пробвай 20 секунди клякане и 10 секунди почивка - така няколко минути и после пак отново ), колоездене, гребен тренажор (прекрасен кардио уред) ....
* Голяма част от кардиото представлява дишането. Трябва да намериш собствения си ритъм, да се научиш да дишаш правилно. В момента в който дойде здравото задъхване , спри тренировката ! Просто няма смисъл. Здраво да речем е когато дишането е съпроводено с шум от гърлото, който биха чули околните.
Знам, че ще искаш да ускориш ефекта и ще форсираш тялото докрай. Съветвам те да не го правиш. Може да пуснеш малко спортна злоба, но една идея повече от упоменатото в програмата примерно е напълно достатъчно.
Като цяло това е бавен процес и трябва да се заредиш с търпение. Също така това е един мижав процент от всички съвети, които могат да ти се дадат. Трябва да се обърне внимание на хранене, режим, начин на живот, навици...все важни неща, които при правилно прилагане биха ускорили и затвърдили напред във времето ефекта на тренировката и вида на фигурата ти, гарантирам ти.