Пътят към успеха

Темата е заключена.

22.07.13
17:44

Здравейте на всички! :) Казвам се Емил, на почти 16 години съм ( ноември ги правя ), занимавам се с фитнес от около година, но от 5-6 месеца доста сериозно. Отделно си тренирам баскетбол от около 2 години, но за в момента съм го спрял - лични причини :D. Тежа 71кг, висок съм 188 и сам за себе си мисля, че съм адски мотивиран да постигам целите си, стига да виждам някакви резултати по самия път ( нали знаете, във фитнеса винаги се надъхваме още повече щом видим, че работата върви и че имаме напредък )! Преди малко повече от половин година бях 86 килограма, тренирах баскетбол, доста интензивни тренировки правех, но нямаше особен ефект върху килограмите и вида. Някъде април тази година започнах отново фитнес сериозно, взех си Л-карнитин, защото мислех, че това е единствения вариант да отслабна, имах доста грешки в диетата, не ядях, не спях добре, обаче в интерес на истината за около 2 месеца свалих 16килограма, даже бях стигнал до 69 килограма, а от около месец-два поддържам постоянно 70-72 килограма :).
Имам добър метаболизъм ( не знам дали точно до метаболизъм опират нещата ), разбрах, че не е нужно да пиеш фетбърнъри, особено при мене, тъй като аз мога да си играя с килограмите ми. Когато реша мога да кача до 4-5 килограма за седмица, мога да ги сваля за толкова и то без кой знае какви напъни. Но това всичкото до тук е минало, отслабвания, лишения адски, без ядене и т.н. - всичко това е в МИНАЛОТО!!! Сега съм започнал период на орелефяване и мисля до края на септември да тренирам за релеф, а след това да почна за сила и маса ( мисля да почна 5х5, но ще видим ). Надявам се, че ще има хора, които ще ми помагат по пътя към успеха, приемам абсолютно всякакви критики, за мен те са нещо позитивно, а не отрицателно. Ще кача и няколко снимчици след ден-два. Почвам да си споделям и менюто всеки ден, за да видим какво бъркам, къде бъркам и как да го поправя :)!
. Само да вмъкна, че сега пак се ограничавам, но не толкова тежко - хапвам си каквото ми се яде, само без газирано, мазно, пържено, джънк фууд и ограничавам хляба до максимум, като хапвам максимум по 1 хлебче на ден и то не всеки ден.

23.07.13
12:05

казано от Емил Дюлгеров на 22.07.13, 17:44:

Здравейте на всички! :) Казвам се Емил, на почти 16 години съм ( ноември ги правя ), занимавам се с фитнес от около година, но от 5-6 месеца доста сериозно. Отделно си тренирам баскетбол от около 2 години, но за в момента съм го спрял - лични причини :D. Тежа 71кг, висок съм 188 и сам за себе си мисля, че съм адски мотивиран да постигам целите си, стига да виждам някакви резултати по самия път ( нали знаете, във фитнеса винаги се надъхваме още повече щом видим, че работата върви и че имаме напредък )! Преди малко повече от половин година бях 86 килограма, тренирах баскетбол, доста интензивни тренировки правех, но нямаше особен ефект върху килограмите и вида. Някъде април тази година започнах отново фитнес сериозно, взех си Л-карнитин, защото мислех, че това е единствения вариант да отслабна, имах доста грешки в диетата, не ядях, не спях добре, обаче в интерес на истината за около 2 месеца свалих 16килограма, даже бях стигнал до 69 килограма, а от около месец-два поддържам постоянно 70-72 килограма :).
Имам добър метаболизъм ( не знам дали точно до метаболизъм опират нещата ), разбрах, че не е нужно да пиеш фетбърнъри, особено при мене, тъй като аз мога да си играя с килограмите ми. Когато реша мога да кача до 4-5 килограма за седмица, мога да ги сваля за толкова и то без кой знае какви напъни. Но това всичкото до тук е минало, отслабвания, лишения адски, без ядене и т.н. - всичко това е в МИНАЛОТО!!! Сега съм започнал период на орелефяване и мисля до края на септември да тренирам за релеф, а след това да почна за сила и маса ( мисля да почна 5х5, но ще видим ). Надявам се, че ще има хора, които ще ми помагат по пътя към успеха, приемам абсолютно всякакви критики, за мен те са нещо позитивно, а не отрицателно. Ще кача и няколко снимчици след ден-два. Почвам да си споделям и менюто всеки ден, за да видим какво бъркам, къде бъркам и как да го поправя :)!
. Само да вмъкна, че сега пак се ограничавам, но не толкова тежко - хапвам си каквото ми се яде, само без газирано, мазно, пържено, джънк фууд и ограничавам хляба до максимум, като хапвам максимум по 1 хлебче на ден и то не всеки ден.

Да можеш да качиш , но преди това ако си изпил 2-3 литра вода . Защо след периода за релеф , не преминеш към някакъв три-четири дневен сплит за начинаещи , и вече след като понатрупаш опит да минеш на по-сериозна програма ? И запомни - маса и релеф се правят с хранителен режим най-вече.Успех.

Аз така мисля да направя вече :).
Благодаря!
Днес правих тренировка за крака и включих корем ( попринцип програмата ми е без корем в деня за крака, но реших, че няма да е загуба, ако потренирам корема ).
Започнах с бедрено разгъване 4 серии по 10-15 повторения
След това правих лег преса 3 серии 10-15 повторения
След това правих клекове 4 серии по 12 повторения като първата беше с 20 повторения за загрявка
И последно - на калф машината 3 серии до отказ :)
За корема - повдигане на крака от вис 20 повторения в суперсерия със коремни преси така 3 пъти :)
Сутринта леко изпуснах закуската, след тренировката хапнах 3 белтъка, 15 минути след това хапнах 200 грама пилешко + домати и краставички. След тренировка пих и BCAA на Амикс. Засега това, по-късно пак запуквам яденето ахахаха :).

Подновявам го тоз прашасалия дневник :D. От ноември качвам, около 12 килограма съм качил. Долу-горе спазвам някакъв режим на хранене, в началото си почнах да ям боклуци, тоест dirty bulk, ама от край време вече си ям чисто, даже почти не набавям въглен от хляб.
Днешното меню беше следното :
Закуска - кисело мляко с мюсли + чисто кафе
След закуската хапнах около 150-200 грама ориз със зеленчуци
Малко по-късно изядох 1 банан придружен от 50 грама сурово кашу
Обяда го пропуснах, защото имах малко работа, но сега наваксах с две бутчета пилешки и малко картофи на фурна :)
За вечеря мисля същото да ям ( пилешкото на фурна )
Иначе днес ще правя гръб, като мисля да направя около 15 до 20 серии.
Упражненията ги смятам да са :
Rack Pulls 3х8-10
Пулоувър ( ползвам го като загрявка, но пък доста добре го усещам в перките и Serratusa ) 3х10-12
Пулдаун на скрипец с V-хват 3х10-12
Набирания V-хват 3 до отказ
Мечка 3х8-10 ( мисля тука да сложа по-тежко )
Гребане с дъмбел 3х8-10
Задно рамо на пек-дек машина 3х10-12

Какво смятате ?

Днеска ще се задоволя с по-скромно меню, няма да ходя на фитнес, че имам мач от училищното първенство...
Какво предлагате да хапна след мача?

Мисля след около 3 седмици да почна да чистя лека-полека. Смятам да правя само и единствено къси спринтове, без дълго и еднообразно кардио. Имам фат бърнър на AMIX ( Hardcore ThermoCore), за храната малко по-натам ще пиша :D.
Какво смятате за тази тренировка:
загрявка-10 мин леко тичане;
3 серии многоскоци
15 серии спринтове около 40-50 метра
3 серии китайско столче по минута, минута и половина

Това мисля да го правя 3 пъти в седмицата, като във фитнеса ще си бягам на пътеката, но не повече от 10 минути.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1