26.02.14
13:39
Здравейте,
След доста дълъг период най-накрая дойде и моята муза да създам това прекрасно нещо :)))
Няколко думи за мен - Казвам се Даниела на 23 години съм, спорта е моят живот :) Мерки няма да описвам има си табличка и е желателно да се ползва по предназначение :) като цяло винаги съм се занимавала с някакъв вид спорт /плуване, волейбол, лека атлетика и кикбокс/ с изключение на последните 2 години, през които от време на време ходих да бягам, правих някакви леки упражнения, плуване, от време на време фитнес, но дотам. Докато в един момент не започнах работа с нощни смени и буквално бях се завъртяла на 360градуса, хапвах на бързо каквото и да е сандвичи, шоколадчета (моята страст), вафлички, кроасанчета и т.н. Смените ми бяха по 12ч, а следващите 12 ги прекарвах в спане основно нямах желание за друго. Цялото чудо беше 6 - 7месеца като за капак на всичко получих мускулни изтръпвания на лявата ръка и левия крак в следствие на някакъв уж възпален нерв от безсънието (то на лекари как да вярваш, но да речем, че беше така понеже след като почнах да спя нормално всичко премина и вече почти година нямам никакъв проблем)
Та смених работата, и след месец вече усещах, че трябва да се действа! Почнах да ходя с приятеля ми във фитнеса, които той посещаваше, но понеже е мъжки фитнес на мен не ми беше особено комфортно и почнаха оправданията (днес ме боли ръката, утре крака и т.н). Издържах цели 3месеца докато ми изтече картата. Края на октомври отново застой с изключение, че почнах неделя да ходя да плувам и както казват Нова Година нов късмет, началото на Януари вече бях набелязала новото място и още на първата тренировка онова чувство в мен, че това е моето място се събуди. Та от неговото събуждане досега то продължава да расте, в началото( първите 2 3 тренировки, понеже имам известен спортен опит) правих основно кардио, за да усети тялото, че се движи и край на целогодишния зимен сън. Към този момент вече се чувствам добре, тренирам четири пъти в седмицата по-програма, голяма борба е с храненето, но е здравословно никакви кроасанчета, вафлички и т.н, освен шоколад, но както отбелязах по-горе СТРАСТ....
Това е от мен засега, понеже днес ми е нетренировъчен ден от утре ще започна да описвам всичко :))))
Темата беше редактирана от Morellato на 26.02.14 13:48.
26.02.14
14:25
Здравей Даниела! Зачетох се в дневника ти и се чувствам длъжна да ти споделя една опитност относно изтръпването на ръцете и краката. На майка ми и се случваше преди време и много се бях стреснала, на лекари не вярвам особено по ред причини. Тогава открих в интернет, че това е едно от следствията от дефицита на магнезий. Та майка ми пи едни таблетки магнезий и се оправи. Препоръчвам ти го, защото чета, че сладкото ти е страст, а една молекула захар изисква над 20 молекули магнезий за разграждането си.
Здравей, Estir87,
Благодаря за информацията! Абсолютно съгласна съм с теб, точно това беше и един от причинителите, но хубавото е, че това вече е минало. А за сладкото страст е меко казано... БОЛЕСТ е по-точното описание, но както всяка друга и тя се лекува, имам доста голям напредък преди хапвах по 1 - 2 шоколада на ден, а сега съм го намалила до половин на седмица (и то не всяка - прибягвам само в краен случай) :)))
26.02.14
15:11
Ехееее ти направо си го победила, браво, поздравления за напредъка. Аз също ядях ужасно много сладко, включително такова с много консерванти и боклуци, но после имах проблеми с инсулина и трябваше да го спра. Сега се изкушавам от време на време с шоколад, но да ти кажа, открих доста заместители. Например с удоволствие хапвам фурми и други сушени плодове, правя си сурови бонбони от ядки, сушени плодове и какао и подобни енергийни десерти.
Аз се присъединявам към клуба на бившите неанонимни захарозависими :D Стигнах до извода, че в момента, в който спрях да ям боклуци, желанието ми за захар намаля главоломно :)
Успех с постигането на целите ти (F)
Яденето на захар е по навик- като го намалиш и заместиш с обилни количества качествена храна се сещаш все по-малко и по-малко, а и някои неща вече не са ти вкусни дори да “прегрешиш”.
Успех и от мен : )
Благодаря Ви, успех и на вас с целите! А като цяло в тази безмилостно жестока война със сладкото за сега аз съм победителя :D
Мнението беше редактирано от Morellato на 27.02.14 12:15.
И такаа.... днешният ден започна меко казано отвратително и завършва така...
9:30ч - 75гр. овесени ядки, 200гр кисело мляко 2%, 1/4 зелена ябълка, 1/2 банан, 25гр суров орех, една супена лъжица манов мед; кафе с мляко
11:30ч - зеленчукова супа 250мл /домашно приготвена/ - картофи, моркови, броколи
13:30ч - 250гр мусака с пилешко месо, 100гр кисело мляко 2%, 100гр салата зеле, моркови, домати
17:00ч - плодова салата 200гр - банан, киви, портокал, мед и орехи
18:00ч Тренировка /долна част/
5 минути ходене на 8.0км ; ставна загрявка и стречинг
1.Клекове с дъмбел - 2 серии х 20 повторения
2.Напади с дъмбел - 2 серии х 15 повторения
3.Бедрено сгъване - 2 серии х 15 повторения, като на 2рата серия увеличих кг
4.Бедрено разгъване - 2 серии х 16 повторения
5.Глутеус ритник с тежести - 2 серии х 15 повторения
6.Глутеус мост - 3 серии х 20 повторения
7. Абдуктор и Аддуктор - 2 х 2 серии х 25 повторения, като на 2рата серия и на двете увеличих кг
7-8 минути активно скачане на въже с малки почивки от 15 секунди
10 минути пътека, която се състоеше в 6 кръга от спринтове на 14.0км и бягане назад
След тренировка 50гр сушена папая и 200мл зеленчукова супа
20:45ч. - 3 бр. бъркани яйца, 80гр сирене, пресен лук ..
Настроението определено не беше на ниво, първите две упражнения едва едва ги направих за другите ми дойде музата и единственото прекрасно и изцеждащо беше края на тренировката :)))) За храната 90% от нея лично я приготвям не обичам да се храня в заведения за бързо хранене.
Мнението беше редактирано от Morellato на 27.02.14 21:06.
Ами аз съм си я правила, но последователноста съм я взаимствала от други програми.
28.02.14
12:19
Използвай тежести, с които не можеш да правиш повече от 8-10 повторения в серия.
Все си мисля, че е по-добре да правиш и по 3 работни серии за всяко упражнение.
Здравей,
Това и за клековете ли имаш впредвид?
А за сериите, до преди седмица правих по-три серии на всяко упражение, но увеличих кардиото и затова намалих временно сериите.
Мнението беше редактирано от Morellato на 28.02.14 15:33.
28.02.14
15:38
Идеята ми е това да ти бъде принципен подход в тренировките, т.е. не само при клековете, а при всички упражнения.
Аха ясно, но има и малък проблем фитнеса, които посещавам е женски и най-тежкия дъмбел е 5кг аз ги правя с 2, но пак не ми е особено тежко. Няма нито лостове, нито лежанки, нищичко... :D
Някаква алтернатива да препоръчаш?
Мнението беше редактирано от Morellato на 28.02.14 15:41.
28.02.14
15:52
казано от Morellato на 28.02.14, 15:40:
Аха ясно, но има и малък проблем фитнеса, които посещавам е женски и най-тежкия дъмбел е 5кг аз ги правя с 2, но пак не ми е особено тежко. Няма нито лостове, нито лежанки, нищичко... :D
Според мен най-добре е да смениш фитнеса.
Успех!
28.02.14
16:00
Знаех си, че ще се наложи да те “сръфам” за женския фитнес! :D
Намери си нормална зала... няма мъжки и женски фитнеси, тренировки, упражнения, дъмбели и т.н. Дамското тяло не е функционално различно от мъжкото. Варианти да увеличиш усилието има (съответно - енергоразхода и стимула към мускулатурата), но силно ограничени. При някои упражнения можеш да ползваш швейцарска топка, да ползваш повече упражнения като български клек и ренегадски гребания (т.е. които включват повече мускулни групи), но като цяло ти трябват тежести.
Въпросче - в този т.нар. женски фитнес колко фит-мацки има?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.02.14 16:02.
хаха ох ми попитай ме колко НЕ фит мацки има да ти кажа :D
Аз като цяло при доста упражнения я ползвам, така съм си разпределила нещата, че едната тренировка независимо за долна или горна част ми е с уреди, а следващата със собствено тегло. Пробвала съм само с уреди или само със собствено, но като са комбинирани ми е най-добре. Колкото до фитнеса толкова съм ги обиколила, че този е единствения които ми е достатъчно удобен, широк и разнообразен. :
Мнението беше редактирано от Morellato на 28.02.14 16:24.
28.02.14
16:36
казано от Morellato на 28.02.14, 15:40:
А ти като цяло нагласата ти към дъмбели над 5кг каква е? Имам предвид дали имаш желание да опиташ с по-тежко от 5кг ? :)
Относно фитнеса удобен и широк ...приемам ги като причина да не го смениш...но разнообразен, не съвсем/тъй като за мен разнообразен значи да има неща които в други фитнеси до сега, които съм посещавала ги няма, за да може евентуално човек да разнообрази тренировките си/. Но това пак зависи и от твоя поглед над нещата.
Аз лично смених фитнеса си, защото в новия има: пудовки, по-ниска цена на картата,място за скачане на въже,а сега разбрах че има и подвижна стойка за клек. Другите неща се препокриват. :)
28.02.14
16:39
ОК, аз не знам какво точно представляват тренировките ти, затова и съветът ми е по-скоро общ, а не конкретен. Упражненията със собствено тегло, на машини и със свободни тежести си имат своето място в един тренировъчен режим, идеята ми е да увеличиш усилието при изпълнението им. Колко пък да е разнообразен този фитнес, след като най-тежките дъмбели там са 5 kg и няма лостове + тежести?! В моите очи това е тотално нефункционална зала.
Колкото до въпросчето за фит-мацките - зададох го с тайната надежда, че ще се замислиш какво постигат трениращите в тази иначе така удобна, широка и разнообразна зала за фитнес... ;)