26.02.14
23:44
Удачна комбинация ли е азотен боостер +протеин+л-карнитин .На диета съм от 1 месец и мисля март да забързам малко нещата с подкожните мазнини и си мисля усилено за л-карнитин. А за азотния се се надъхвам и мисля че сега му е времето , защото съм в един застоял период, та малко да се надъхам и да вдигна летвата... Има ли голяма разлика между течния и този на хапчета и също кога го приемате ( четох в статията че е от 3 до 4 ч преди тренировка)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 27.02.14 00:11.
27.02.14
09:23
Привет,
Комбинацията е удачна, но аз имам друг съвет към теб.
На първо място, азотен буустер по време на отслабване не мисля, че е добра идея. През този период тялото и организмът са под достатъчен стрес и допълнителното напъване с енергетици ще те изтощи още повече.
Да, кофти е, че се чувстваш като парцал и нямаш сили за тренировки докато отслабваш, но самобичуването не е оферта.
По-добре според мен ще се впише един креатин монохидрат, а преди тренировката можеш да пиеш и по едно кафе за енергия.
Протеинът е чудесен избор. По време на отслабване е необходим по-висок прием, тъй че ако от храната не успяваш и не се вписваш в калориите, добавката е идеална.
От л-карнитина като самостоятелен прием не можеш да очакваш много относно изгарянето на мазнините, но пък действа чудесно като лек тоник по време на тренировката.
Ако ще ползваш л-карнитин, по-добре го комбинирай и с други съставки, примерно йохимбин, синефрин и екстракт от зелен чай (или направо EGCG).
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.02.14 09:24.
27.02.14
22:39
М креатин монохидрат не съм го спирал от 9 месеца, просто забравих да споделя.
Надявах се на по-голям ефект от л-карнитина върху борбата с подкожните мазнини.В смисъл не се надявам на чудеса но все си мислех че ефекта ще е като от протеин... (бавен но сигурен).Като цяла голям мерак имам да опитам един азотен боостер , не съм пил до сега. И ще го пробвам най-вероятно ... Сега мисля следното ... да започна само с л-карнитин този месец , другия няма да го взимам ( навсякъде чета че организма привиква) и май мисля да пробвам с елкарнитин и EGCG като докато го приемам мисля да се откажа от азотния , че с толкова кофеин ще откача.
И все пак ефекта от л-карнитина толкова малък ли ще е?